Haberler

Emekli Astsubay Organ Nakliyle Sağlığına Kavuştu

Çanakkale'de 2 yıldır böbrek yetmezliği nedeniyle diyaliz tedavisi gören emekli astsubay Halil Dündar, organ nakliyle yaşama tutundu.

Çanakkale'de 2 yıldır böbrek yetmezliği nedeniyle diyaliz tedavisi gören emekli astsubay Halil Dündar, organ nakliyle yaşama tutundu.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Organ Nakil Merkezi Sorumlu Hekimi Yrd. Doç. Dr. Faruk Özkul, Bursa'da geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan ve beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından organları bağışlanan bir gencin böbreğinin, hastanelerindeki bir hastayla uyum sağladığını söyledi.

Operasyonla alınarak Çanakkale'ye getirilen böbreğin Dündar'a naklinin yapıldığını dile getiren Özkul, başarılı geçen ameliyatla Dündar'ın sağlığına kavuştuğunu aktardı.

Gencin ailesinin çok önemli ve kutsal bir karara imza attığını vurgulayan Özkul, "Böbreklerinden biri, bizim fakültemizde organ nakli ünitesinde takıldı. Karaciğer ve diğer böbreği, Bursa'da Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesindeki iki hastaya nakledildi. Bu konuda gerçekten yeni bir ünite olmamıza rağmen tecrübemizi her geçen gün artırıyoruz, başarılı ameliyatlara imza atıyoruz" dedi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Demiraran da 19 yaşındaki bir kişiden 53 yaşındaki hastaya takılan böbreğin, onun yaşamına dair güzellikler katacağına kesinlikle emin olduklarını ifade etti.

Halil Dündar da 2013'ten bu yana diyalize bağlı yaşadığını belirterek, 3 saatlik bir operasyondan çıkmasına karşın hiç ameliyata girmemiş gibi hissettiğini dile getirdi.

Kaynak: AA / Yerel

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title