Haberler

Elvan: "Gazetecilere Yönelik Saldırıları Tasvip Etmek Mümkün Değil"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı ve AK Parti Mersin milletvekili adayı Lütfi Elvan, gazetecilere yönelik saldırıları tasvip etmenin mümkün olmadığını belirterek, “Bu girişimleri nereden, kimden gelirse gelsin kınıyorum.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı ve AK Parti Mersin milletvekili adayı Lütfi Elvan, gazetecilere yönelik saldırıları tasvip etmenin mümkün olmadığını belirterek, "Bu girişimleri nereden, kimden gelirse gelsin kınıyorum. Ama kim olursa olsun, nereden gelirse gelsin bu tür saldırılara karşı medyanın bir bütün olarak tepki göstermesinin son derece doğru ve anlamlı olduğunu düşünüyorum" dedi.

Mersin'de seçim çalışmalarını sürdüren ve bir taraftan da kent dinamiklerini ziyaret eden AK Parti milletvekili adayı Elvan, bu çerçevede Mersin Gazeteciler Cemiyeti'ni (MGC) ziyaret etti. MGC yönetimi, Elvan'ı cemiyetin henüz açılışı yapılmayan yeni binasında ağırladı. Elvan'a ziyaretinde eşi Zeliha Elvan ve AK Parti İl Başkanı İsmail Taşpınar da eşlik etti. Elvan'ın binanın kapısında karşılayan MGC Başkanı Ahmet Ünal ve Yönetim Kurulu üyeleri, Elvan'a açılış hazırlıkları süren binayı gezdirerek, bilgiler verdi.

"BEN BİR PROJE ADAMIYIM VE MERSİN'E HİZMET ETMEK İÇİN GELDİM"

Ziyarette konuşan eski Bakan Elvan, gazetecilerle 40. yılında olan MGC'de buluşmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi. Gazeteciliğin, cefakar bir uğraş alanı olduğunu ve siyasilerin uğraş alanına benzediğini dile getiren Elvan, "Çünkü sizin de geceniz, gündüzünüz yok, kar-kış, cumartesi-pazar demeden gece gündüz çalışmak zorundasınız. Bizler de öyleyiz. Kutsal bir meslek. İyi, etkin, doğru iletişim için görev yapıyorsunuz. Haber, bir insanlık köprüsüdür. Haberi var kılan da insanlar arasında köprü kuran da yine siz gazetecilersiniz. Ben bir siyasetçiyim, halkıma hizmet edebilmek iddiasıyla huzurunuza çıktım. Dolayısıyla ortaya koymuş olduğumuz iddialarımızın gerçekleşip gerçekleşmeyeceği olgusu tamamıyla sizlerin terazisinde tartılacaktır. Zor bir görev yapıyorsunuz. Bu terazinizin hassas olması gerektiğini düşünüyorum ki, öyledir zaten, o konuda da bir kuşkumuz yok" diye konuştu.

Bir seçim kampanyası süreci yaşandığına işaret eden Elvan, bu süreçte diğer partileri ve adayları doğrudan eleştirdiğine dair gazetecilerin herhangi bir şeye rastladığını düşünmediğini de ifade eden Elvan, şöyle devam etti:

"Biz sürekli yapacaklarımızı, projelerimizi, bu şehre kazandırabileceklerimizi anlatmaya çalışıyoruz. Ben bir proje adamıyım, bir planlamacıyım. Dolayısıyla Mersinimize hizmet etmek istiyorum, Mersin'e hizmet etmek için geldim. Bu süreçte ağırlıklı olarak projelerimizi, yapacağımız hizmetleri konuşacağız."

"SİZLERE ÇALIŞMA ARKADAŞLIĞI TEKLİF EDİYORUM"

Çoğu zaman "Mersin'e hep sözler verildi ama çoğu gerçekleşmedi" şeklinde ifadeler duyduğunu kaydeden Elvan, verilen sözleri takip edecek kesimin de gazeteciler olduğunu vurguladı. Elvan, "Benim için özellikle yerel basın bir hakem heyeti gibidir. Olanı, biteni, verilen sözleri, yerine getirilen sözleri en iyi takip eden ve edebilecek olan kişiler de gazetecilerdir" ifadelerini kullandı.

Gazetecilerin sorunlarına da değinen Elvan, Mersin basınına sorunların çözümünde çalışma arkadaşlığı teklif ederek, şunları söyledi:

"Adeta kutsal olan bu görevi yerine getirirken, sizler açısından her şeyin her zaman en idealinde gelişmediğini de bizler biliyoruz. Bir takım sorunlarınız olduğunu ve olabileceğini de biliyoruz. Sizlere bir çalışma arkadaşlığı teklif ediyorum. Birlikte çalışalım, birlikte üretelim istiyorum. Çünkü sizlerin varlığı ve yerine getirdiğiniz görev, toplum için hayati önemde. Çalışma koşullarınızın iyileşmesi, sorunlarınızı aşmanız, bu görevinizin hakkıyla yerine gelebilmesi için de önemli bir gereksinimdir. Mesleğinizle ilgili sizlerin ya da cemiyetinizin bu sorunlarına yönelik olarak her zaman gece-gündüz bu hususları benimle paylaşmanızı ve birlikte uygun çözümleri üreterek tüm sorunları da aşabileceğimizi düşünüyorum."

Gazetecilikte mesleki eğitimin önemli olduğunu kaydeden Elvan, Mersin basınına Avrupa Birliği ile geliştirdikleri Sivil Toplum Diyalogu adlı programdan yararlanmalarını da isteyerek, MGC'nin bu yönde bir talebi olması halinde her türlü desteği vereceğini söyledi.

"BU GİRİŞİMLERİ NEREDEN, KİMDEN GELİRSE GELSİN KINIYORUM"

Konuşmasının ardından, bir gazetecinin basına yönelik saldırı, baskıları ve hapishanedeki gazetecileri sorması üzerine Elvan, gazeteciliğin kutsal ve son derece önemli bir meslek olduğunu, önemli olanın, doğru haberi vatandaşlara ulaştırabilmek olduğunu belirtti. Gazetecilerin de duygularını, düşüncelerini aktaracaklarına dikkat çeken Elvan, "Ama özellikle gazetecilerimize yönelik olan saldırıları tasvip etmek mümkün değil ve bu girişimleri nereden, kimden gelirse gelsin kınıyorum. Bu sadece son bir haftada Ahmet Hakan'a yönelik gerçekleşen bir hadise değil, daha önce de bu tür hadiseler söz konusu oldu. Ama burada dikkat edilmesi gereken husus şu; kim olursa olsun, nereden gelirse gelsin bu tür saldırılara karşı medyanın bir bütün olarak tepki göstermesinin son derece doğru ve anlamlı olduğunu düşünüyorum, hatta toplumun tüm kesimlerinin. Ancak, 'Şu şahsa saldırı olursa ben bunu kınarım, başka bir şahsa saldırı olursa kınamam' anlayışını da kabul etmemiz mümkün değil" dedi.

Genellikle yurt dışı basında ve Türkiye'de bazı guruplar tarafından zaman zaman 'hapiste bulunan gazeteciler' şeklinde konuların gündeme geldiğini dile getiren Elvan, hiçbir gazetecinin düşüncesi, yazmış olduğu yazısı nedeniyle içeride olmadığına dikkat çekerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bugün içeride olan gazetecilerin birçoğuna baktığınızda ya belirli bir suç örgütüyle ilişkisi olduğu ya bir öldürme, yaralama gibi olaylara giriştiği, bunların hepsinin kayıtları var, Adalet Bakanlığımız bunları sürekli olarak açıklıyor. Dolayısıyla şiddet olmadığı, bu ülkenin birliği, bütünlüğü, üniter yapısı muhafaza edildiği müddetçe herkes özgürce düşüncesini, duygusunu ifade etmeli. Zaten bu yapıldığı takdirde gerçekten doğruyu bulabileceğimizi düşünüyorum. Özellikle gazetecilerimizin mesleklerini sağlıklı bir şekilde icra edebilmeleri için ne gerekiyorsa elimizden geleni yapacağız."

MGC Başkanı Ahmet Ünal ise MGC'nin 1975 yılında kurulduğunu ve Akdeniz'in en güçlü meslek örgütlerinden biri olduğunu kaydetti. Elvan'a cemiyet hakkında bilgi veren Ünal, "350 üyesi bulunan MGC asıl gücünü sayısal çokluğundan veya mesleki olarak büyüklüğünden değil, inançlarından alıyor. Çünkü Çukurova işgale karşı direnen gazeteciliğin merkezi. Biz de Mustafa Kemal ile birlikte Samsun'a çıkan gazetecilik anlayışını savunuyoruz. MGC ilkeli bir örgüt. Biz tehdit, şantaj gibi olaylar karşısında kararlı duruşumuzu sürdürüyoruz. Önümüzdeki süreç işbirliğimizin artacağı, Anadolu basınının güçlenmesi konusunda sizin çaba sarf edeceğinizi de bildiğimiz bir süreç olacak" diye konuştu.

Elvan, konuşmaların ardından cemiyetin bahçesine inerek, gazetecilerle çay içip sohbet etti. Bir ara bir gazetecinin fotoğraf makinesini alan Elvan, MGC yönetimi ve gazetecilerin fotoğrafını da çekti. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ahmet Ünal Ak Parti Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title