Haberler

Elmalı'da Güneş Enerji Sistemleri Konulu Seminer Düzenlendi

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Elmalı Meslek Yüksekokulu'nda "Güneş Enerjisi Sistemleri" konulu seminer düzenlendi.

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Elmalı Meslek Yüksekokulu'nda "Güneş Enerjisi Sistemleri" konulu seminer düzenlendi. Seminere konuşmacı olarak CW Enerji Satış ve İş Geliştirme Koordinatörü Volkan Yılmaz katıldı.

Elmalı Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlileri Hadi İstanbullu ve Erdem Yıldız'ın organize ettiği seminere öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Seminere konuşmacı olarak CW Enerji Satış ve İş Geliştirme Koordinatörü Volkan Yılmaz katıldı. Elmalı Meslek Yüksekokulu'ndan 2007 yılında mezun olduğunu belirten Yılmaz, "Yıllar sonra mezun olduğum okulda seminer veriyor olmaktan çok heyecanlı ve çok mutluyum. Ülkemizde güneş enerjisi sektörü yeni gelişiyor. Dolayısıyla bu alanda çalışanlara çok iyi fırsatlar ortaya çıkmakta ve yeni iş fırsatları bulunmaktadır. Bu alanda kendini geliştirmiş uzman elaman sıkıntısı bulunmaktadır" dedi.

Güneşten elektrik üretmenin çok ekonomik olduğuna vurgu yapan Yılmaz, gelecekte evlerin ve iş yerlerinin çatılarına kurulan panellerle güneşten elektrik üretmenin oldukça verimli olacağını söyledi. Yılmaz, "Elmalı'nın sahip olduğu özellikler nedeniyle yıl boyu güneşli gün sayısı fazladır. Burada oldukça verimli elektrik üretilebilir. Hatta Elmalı bu bölgede güneş enerjisinde merkez olabilir" dedi.

Seminer sonrasında öğrencilere iş başvuru formu dağıtıldı. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Akdeniz Üniversitesi Elmalı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title