Haberler

Eleşkirt Ovası'ndaki Su Sorunu

Eleşkirt Ziraat Odası Başkanı Abdurahman Dırbo, "3 bölgeye ayrılan Eleşkirt Ovası, yaz aylarında görülmeye değer bir manzaraya bürünüyor.

Eleşkirt Ziraat Odası Başkanı Abdurahman Dırbo, "3 bölgeye ayrılan Eleşkirt Ovası, yaz aylarında görülmeye değer bir manzaraya bürünüyor. Bölgenin en güzel ve yüksek ovalarından birisi olan Eleşkirt ovasının tek sorunu su olmaması" dedi.

Dırbo, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zengin bitki örtüsüyle başlıca tarım topraklarının oluşturduğu Eleşkirt Ovası'nın eski bir göl yatağı olduğunu söyledi.

Ovanın 3 bölgeye ayrıldığı ve tek sorunun sulama sorunu olduğunu belirten Dırbo, şöyle konuştu:

"Birinci bölge dağlık bölge olup Köse Dağ'ın eteklerindedir. İkinci bölge ise Şeryan çayı bölgesidir. Burada 15 köy civarında ovanın devamını oluşturmaktadır. Son bölge ise Ağrı'ya kadar ulaşan bölgedir. Yaklaşık bin 700 metre rakıma sahip ovada bulunan köylerimizde şeker pancarı, buğday, arpa, silajlık mısır, ayçiçeği gibi ürünlerin ekimi gerçekleşmektedir. 3 bölgeye ayrılan Eleşkirt Ovası, yaz aylarında görülmeye değer bir manzaraya bürünüyor. Bölgenin en güzel ve yüksek ovalarından birisi olan Eleşkirt ovasının tek sorunu su olmaması. Baraj ve göletler yapılıp bu sorunda ortadan kalkarsa çiftçilerimiz daha iyi ürün alacaktır. Yapımı devam eden Kopuz Göleti ve Aydıntepe Barajı yapılırsa ovanın su sorunu kalmayacaktır." - Ağrı

Kaynak: AA / Yerel

Eleşkirt Ağrı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title