Haberler

Elektrikli Araç Çalışmaları

Ford Otosan Genel Müdürü Yenigün: "Elektrikli araçlar 2030 sonrası ancak ticarete dönüşebilecek bir hale gelecek"

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, elektrikli araçların ancak 2030 sonrası ticarete dönüşebilecek bir hale geleceğini söyledi.

Yenigün, Pamukkale Üniversitesi İşletme Kulübünün düzenlediği "İş Dünyasında Hedef Girişimcilik ve Liderlik" konulu etkinlikte, iş hayatına girişini ve tecrübelerini paylaştı.

Otomotiv sektörünün Türkiye'de ve dünyada her daim gelişen ve "ölmeyecek" bir sektör olduğunu dile getiren Yenigün, Ford Otosan'da sadece araştırma ve geliştirme yapan bin 350 mühendisin olduğunu kaydetti.

Öğrencilerin elektrikli araçlarla ilgili sorusunu yanıtlayan Yenigün, elektrikli araç konusunda çok fazla uğraştıklarını, tam elektrikli, yarım elektrikli, hibrit gibi projelerinin olduğunu ifade etti.

Yenigün, şöyle konuştu:

"Fabrikalarda kullandığımız elektrikli araçlarımız var. Ancak bunların hiçbirisi şu an ticari olabilecek sorucu vermiyor. Duygusal nedenlerle ilerlemiyor. Bu tür bir aracın elektrifikasyonu yaklaşık 45-47 bin avro civarında. Aracın kendisi zaten 20-25 bin avro. Üst üste koyduğunuz zaman garip bir durum oluyor. Çeşitli destekler olmadan maalesef hayata geçirilemiyor. Bahsedilen çalışmaların hepsi şu anda prototip çalışmalar, mühendislik çalışmaları. Önümüzdeki on yıllar sonrası yaklaşık 2030 sonrası diye literatürde geçiyor. Elektrikli araçlar 2030 sonrası ancak ticarete dönüşebilecek bir hale gelecek. Ama bununla ilgili araştırmalar devam ediyor."

Otomotive talebin yüksek o lduğunu, satışların yıl sonunda 760-770 bin civarında kapanacağını düşündüklerini dile getiren Yenigün, "Sektör olarak şu anda bir sıkıntımız yok. Önümüzdeki yıla da bakacağız. Önümüzdeki yıl seçimler dolayısıyla sektörde biraz sıkıntı olabilir ama yine de olumsuz bir şey beklemiyoruz. Bizim için de bu yıl gayet güzeldi. Ticari araçlardaki ve diğer otomotiv çeşitlerinde liderliğimizi pekiştiriyoruz" dedi. - Denizli

Kaynak: AA / Yerel

Pamukkale Üniversitesi Haydar Yenigün Ford Otosan Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title