Haberler

    Elektrik Motorlu Fluence ve Renault Latitude

    Renault, Otomobile Olan Derin Tutkusunu, Çevreye Olan Duyarlılığını ve Estetiği 28 Ekim-7kasım Tarihleri Arasında Gerçekleştirilen Auto Show 2010'da Renault Standı'nda Sergiliyor.

    Ekoloji ve ekonominin ortak imzası eco2 konseptinin vurgulandığı 1595m2 Renault standında 19araç sergileniyor.Otomobil tasarımında ve kullanımında yeni bir çığır açan Renault,yepyeni tasarımlarını veherkes için kullanımda Sıfır Salımlı ulaşım olanağının sunulmasını sağlayan tek çözüm olan%100 elektrik motorlu araçmodellerini Autoshow 2010'da otomobilseverlerle buluşturuyor.

    Türkiye ilk gösterimleri gerçekleştirilen Renault'nun %100 elektrik motorlu modelinin ilki; Türkiye'de 2011 yılında üretimine başlanacak Fluence Z.E., diğeri ise Zoé Preview. Türkiye'de Şubat 2011'de ticarileştirilecek olan Renault'nun yeni orta üst sınıf sedanı Latitude ve Nisan 2011'de Türkiye'de satışa sunulacak, göz kamaştıran tasarımı ile Mégane Coupé Cabriolet Autoshow 2010'da ilk kez Türk tüketiciyle buluşuyor.

    Renault markasının değişimini yansıtan Yeni Megane HB modelinin yepyeni bir versiyonu olan Sport Edition, Mégane Coupé, Mégane Sport Tourer, Laguna Coupé, Grand Scénic, prestijli bir model arayışında olan tüketiciye yönelik olarak tasarlanan Fluence, Bold adı verilen yeni bir versiyonuyla ayrıca Renault'nun ilk 4x4'ü Koleos, 3 kapılı özel seri Clio S, Clio Grand Tour otomobilseverlerin beğenisine sunuluyor. Ayrıca Kangoo Chromline ve Trafic Passenger da Renault standında tüketiciyle buluşuyor.

    Spor otomobiller bölümünde ise 2005 ve 2006 Markalar ve Pilotlar şampiyonu F1 aracı R28 göze çarpıyor.

    Fluence Z.E.

    Renault, eco² çevre politikası ile uyumlu olarak, Renault Z.E. elektrik motorlu araçları çevre konusunda devrimsel nitelikte ilerlemeler sağlamak üzere büyük miktarlarda satışa dönük olarak geliştirildi.

    2011 yılında Türkiye'de Oyak Renault Fabrikaları'nda üretilecek Renault Fluence Z.E., ilk elektrik motorlu seri üretim sedan olma özelliğini taşıyor.Geniş ve rahat iç bölümü termik versiyonun iç mekân genişliğini muhafaza ediyor.Bu prestijli model filolara ve perakende satışa hitap eden prestijli, çevreci ve teknolojik bir otomobil. Renault, Autoshow 2010'da,%100 elektrik motorlu sedan modelinin kesinleşmiş versiyonuRenault Fluence Z.E.'yü Türk tüketicisiileilk kez buluşturuyor. 4,75 m uzunluğu ile Fluence'ın elektrik motorlu versiyonu, termik motorlu versiyonuna kıyasla 13 cm daha uzun. Bataryaların arka koltukların gerisine yerleştirilmesini sağlamak amacıyla, 300 dm3 lük (VDA/ıSO) bagaj hacmi korunarak, aracın arka kısmı tamamen yeniden çizildi.Renault Fluence Z.E.'nin iç mekânı, sırasıyla önde 1.480 mm, arkada 1.475 mm'lik « best in class » dirsek genişliğiyle üst segment sedanlara lâyık bir görüntü sunuyor.

    Renault Fluence Z.E. NEDC karma parkurda 160 km menzil sergiliyor. Menzil yönetimi elektrik motorlu otomobilde dikkat edilecek en önemli konulardan biridir. Renault, bunun mümkün olan en kolay ve en etkili şekilde yapılması için gereken tüm önlemleri aldı. Gösterge tablosunda, sürücüye aracın şarj düzeyi ve kalan menzil mesafesi hakkında bilgi vermek için bir arayüz özel olarak geliştirildi. Bu menzilin, aracın kullanımı sırasında gereksiz düşmemesi için, şarj sırasında ön ısıtma ve ön havalandırma sistemi gibi yeni işlevsellikler de aracın standart donanımlarına eklendi. Renault Fluence Z.E.'nin elektrik motoru 70 kW'lık (95 bg) bir güç üretiyor. Azami devir 11.000 d/d'ye ulaşıyor. Elektrikli motor azami 226 Nm'lik torkunu hemen kullanıma sunabiliyor. Düşük devirde net ivmelenmeler ve ara hızlanmalar elde ediliyor. Vites değiştirme olmaması ve motorun sessizliği yepyeni bir sürüş keyfi sağlıyor. Aracın azami hızı 135 km/s ile sınırlandırıldı.

    Motor 22 kWh'lik enerji kapasiteli, 2 farklı yolla yeniden şarj edilebilir bir lityum-iyon batarya ile besleniyor:

    • Standart şarj: Kullanıcılar için en yaygın ve en pratik yol. Sadece otomobili evdeki bir prize veya kamuya açık bir alandaki şarj noktasına (örneğin bir otoparkta) takmak suretiyle, bu yöntemde, mevcut elektrik gücüne ve aracın tipine bağlı olarak 6 ilâ 8 saat arasında tam şarj yapılmasını sağlıyor. Evde şarj için 2 olanak var: Wall-Box (evde duvarda şarj noktası) veya aksesuar olarak önerilen EVSE (Electric Vehicle Supply Equipment) kablosuyla klasik bir ev tip priz ile şarj. Renault, ergonomi, hız, şarj maliyetinin minimize edilmesi ve güvenlik kurallarına uygunluk gibi pek çok avantaj sunan Wall-Box duvar tipi şarj noktasının kurulmasını tavsiye ediyor.

    • Quickdrop sistemi: Bazı ülkelerde otomatik batarya değişim istasyonları kurulacak. Müşteri, sadece 3 dakikada boşalmış olan bataryasını dolu bir bataryayla değiştirebilecek.

    Renault ZOE Preview

    Renault'nun geniş kitlelere yönelik elektrikli modelinin nasılolacağını açıkça gösteriyor.Clio boyunda olan araç ön yüzündeki yeni imzası ile Renault'nun yeni kimliğini taşıyacak.

    Türk tüketiciyle ilk gösterimi gerçekleştirilecekZOE Preview'da Renault'nun tüm know-how'u bulunuyor :

    Renault ZOE göz alıcı ve akıcı bir dizayn sergiliyor ve %100 elektrikli bir otomobilin çekici olabileceğini ve günlük kullanımda sürüş keyfi verebileceğini kanıtlıyor. Fransa'da Flins fabrikasında üretilecek ve 2012 yılının ortasında satışa sunulacak olan modeli %90 oranında temsil ediyor.

    ZOE Preview sıfır salımlı bir otomobilin sürüş keyfi çağrıştıran, güvenli ve göz alıcı bir dizayna sahip olabileceğini kanıtlıyor.

    %100 elektrikli bu modelin özel mimarisi, aerodinamik ve kompakt yapıyı iyileştirecek şekilde kapalı ön yüzlü kısa bir kaput ile ayırt ediliyor.

    Sadece 4.10 m uzunluktaki ve 60 kW (80 hp) güç ve 222 Nm tork üreten bir elektrik motoru ile çekişi sağlanan bu modelin yerleşim merkezlerinde trafik içinde sessizce seyrettiğini tahayyül edebiliriz. Ancak ZOE Preview şehir dışına çıkabiliyor, 19" büyük tekerlekleri ve yontulu kasa yanları güven veriyor ve yolcuları için huzur içinde şehir dışı seyahatlerin yapılabilmesine olanak veriyor.

    Yolcularına özen gösteren ZOE Preview'de her şey onların rahatı ve huzuru için tasarlandı:

    • Nemlendirici etki: Akıllı bir klima nem düzeyini ayarlıyor ve bazen kurutucu etkisi bulunan standart klimaların aksine bir huzur duygusu sağlıyor.

    • « Detox etkisi»: Bir kirli hava sensörü gerektiğindehavalandırma ızgaralarını kapatarak her şeyden önce havanın kalitesine özen gösteriyor; ardından daha temiz bir hava için iç mekân filtreleri zararlı unsurları tutuyor. Çift modlu bir iyonizör havada halâ mevcut olan bakterilerin ve alerji yapıcı etmenlerin yoğunlaşmasını önemli ölçüde azaltıyor.

    • Dinamikleştiren veya sakinleştiren etki: Elektrikli bir sistem o andaki ihtiyaca uygun kokular yayıyor: Örneğin, iş dönüşünde stres giderici veya aksine gece sürüş halindeyken dikkat uyandırıcı.

    Üç etkili bu sistem L'Oréal'in Lüks Ürünler Bölümünün cilt biyolojisi markası olan Biotherm® ile işbirliği halinde geliştirildi.

    • Sesli ambiyans: Ses ve koku ambiyanslarını birbiriyle uyumlu kılmak üzere Qwartz'ların (Uluslararası Yeni Müzik Ödülleri) ses ajansı Créative Diffusion ile birlikte özel bir müzik seçildi.

    • ışık terapisi: Merkezi ekran, yolcuların enerji birikimini uyarmak ve huzur duygularını artırmak için ışık yayıyor. ışık terapisi özelliği, dünya çapında ışık terapisi uzmanı olan Philips ile ortak yürütülen bir proje kapsamında geliştirildi.

    Renault Latitude

    Renault'nun yeni orta üst sınıf sedanı Latitude Autoshow 2010'da ilk kez Türk otomobilseverlerle buluşturuluyor. Yolcularının konforuna ve rahatına öncelik veren Renault Latitude ile yepyeni konfor donanımları sunuluyor. Bu yeni modelin geniş iç mekan ve kabin sessizliği rahatlık hissine katkıda bulunuyor. Dengeli orantıları, geniş boyutları, gücü ifaden ön yüzü, sağlam ve dinamik arka bölümü ile Renault Latitude, gösteriş ve zarafeti bir araya getiriyor. Güvenilirlikleri ve etkinlikleri ile kabul gören teknik temeller üzerinde geliştirilen bu yeni prestijli sedan, Renault'nun üst gam arzını zenginleştiriyor. Güçlü ve şık Latitude, segment üstü boyutlarıyla konfora ve statüye duyarlı müşterileri hedefliyor. Latitude, Türkiye'de Şubat 2011'de satışa sunulacak.

    Cömert dış boyutlarıyla (uzunluk 4,897 m, genişlik 1,832 m ve yükseklik 1,483 m) Renault Latitude, prestijli büyük sedanlar segmentinde yer alıyor. Şık ve soylu çizgisi, camlı yüzeyi çevreleyen büyük kemer gibi kromlu unsurlarla vurgulanıyor. Renault gamındaki bu yeni sedanın çizgileri göze çarpıyor. Renault Latitude'ün cömert boyutları, arkada 25 cm'ye varan geniş diz boşluğunda görüldüğü gibi yolcularına geniş bir oturma alanı sunuyor.

    Araç içi konfor ve sessizlik farklı bir düşünce tarzı izlenerek geliştirildi. Öncelikle, huzurlu ve kontrollü bir sürüşe uygun olarak iç mekanda rahatlık ve sakinliğe büyük bir özen ve dikkat gösterildi. Sürücü, orijinal olduğu kadar faydalı donanımlardan yararlanıyor. Sürücü koltuğunun döşemesinin içinde bulunan 5 pnömatik tüp, 4 farklı masaj tipi sunuyor (sürekli veya rastgele seçim programı ve hafif ya da yoğun ayar olanağı). Sırt boyunca hassas ve senkronize hareketlerle birleşen havanın esnekliği uzun yolculuklarda ya da sıkışık trafikte büyük bir rahatlama sağlıyor.

    Renault Latitude iki modlu bir iyonizöre sahip. Yolcuların rahatlığına bildik katkısı (negatif iyonlar vasıtasıyla) bir arıtma etkisiyle artırıldı: Havada bulunan moleküllerin dönüşümü (özellikle hidrojen ve oksijen) bazı alerjen unsurların ve bakterilerin yok edilmesini sağlıyor. Ancak uygulama bununla kalmıyor. Sürücü ve yolcu bağımsız olarak ön panele entegre iki kartuş vasıtasıyla kabin içine parfüm dağılımını programlayabiliyor. Renault şebekesinde farklı kokularda kartuşlar satılıyor.

    Statü kazandırıcı sedanlar gamını tamamlayan Renault Latitude gelişmiş teknolojiler alanında en ileri standartlardan yararlanmalıydı. Bu amaçla, pazarların harita kapsamı ve donanım seviyelerine göre en iyi bilgi, navigasyon ve müzik sistemleri ile bunlara ilişkin bağlantılar Latitude ile sunuluyor.

    Renault Latitude ile 2 farklı audio sistemi tüketicinin beğenisine sunuluyor:

    • 3D Sound by Arkamys®, mekanı dolduran, yüksek ses kalitesi sunuyor,

    • Bose® Sound System, özel olarak Renault Latitude için tasarlanmış olup, 10 hoparlör ve nümerik bir amplifikatör içeriyor. Eşsiz bir dinleme zevki, canlı konser heyecanı sağlıyor.

    3 farklı ekipman seviyesi ve 2 farklı motor seçeneği ile satışa sunulacak olan bu yepyeni Renault modelinde, yüksek güvenlik gereksinimi de göz ardı edilmiyor. Etkin ve dayanıklı fren sistemi, standart ABS/EBD ile aktif güvenlikte olduğu kadar, aktif ön gergili-güç limitörlü emniyet kemerleri ve sayıları 6'ya varan hava yastıkları ile tüm yolcular için Renault kurallarına göre yaşam hücresi gibi tasarlanmış bir iç mekanla pasif güvenlik sağlanıyor. Doğrudan Renault Laguna'dan esinlenen Renault Latitude iki bölümlü, iki basınçlı yan darbe sensörlü göğüs/basen hava yastığı sisteminden yararlanıyor. Konfora yönelik özel üst gam donanımlar dikkat çekiyor.:

    • arka koltuklarda havalandırma ızgaraları ve üç bölgeli otomatik klima ile baz donanım seviyesinden itibaren otomatik klima sistemi,

    • hava kalitesi kontrol sistemi: çift modlu iyonizör ve çift parfüm dağıtıcısı

    • entegre masaj sistemli sürücü koltuğu,

    • araçtan uzaklaşıldığında kapıları kilitleyen eller serbest kapı açma ve motor çalıştırma kartı,

    • Carminat TomTom® yeni entegre navigasyon sistemi,

    • « 3D Sound by Arkamys® », üst gam ürünü « Bose® Premium® », Bluetooth® telefon ve « Plug & Music » dijital bağlantı seçenekleri içeren geniş audio sistemleri arzı.

    • çift xenon viraj aydınlatmalı farlar

    • Ön/arka park yardım sistemi

    • geri görüş kamerası

    • Eller serbest Renault kart sistemi

    • 17' alüminyum jantlar

    • ESP

    • Elektronik park sistemi

    • Bluetooth

    • Deri koltuklar

    • Elektrikli panoramik açılır tavan

    Mégane Coupé Cabriolet

    Türkiye ilk gösterimi gerçekleştirilen diğer bir model olan Mégane Coupé Cabriolet, « göz kamaştıran» tasarımı coupé'lerin şıklığı ile cabriolet'lerin verdiği kullanım keyfini bir arada sunuyor. Ön camın ve kemer çizgisinin etrafındaki yarı mat krom kaplamayla birleşen bu « parlak siyah » camlı tavan « cabriolet efsanesini » yeniden canlandıran bir üst gam dokunuşu getiriyor. Arkada koyu kırmızı optikler, ışık yolları ve LED'li stop lambaları sayesinde araca çok seçkin bir görsel imza kazandırıyor.ileri konumlu ön cam ve arka kafalıkların arkasına yerleştirilmiş cam rüzgâr siperi ile açık havada güven içinde daha fazla sürüş keyfi,takviye edilmiş şasi ve yeni elektrikli direksiyon sayesinde üst düzey sürüş özellikleri, biri çift kavramalı yepyeni otomatik vites kutusu EDC (Efficient Dual Clutch) ile eşleşen zengin motor seçenekleri, parlak siyah ve yarı mat krom renkli dış kaplamalarla özenli detay işçilik kalitesi ile tüketicinin beğenisine sunuluyor.

    Yeni Mégane Coupé-Cabriolet, 2010 ilkbaharında Avrupa'da, Nisan 2011'de Türkiye'de satışa sunulacak.

    Açılır cam tavan aynı zamanda mükemmel ses ve ısı yalıtımı ile konfor ve dış etmenlere karşı daha yüksek koruma güvencesi sağlıyor. Sürücü özel bir kumanda butonuna basarak aracın tavanını 21 saniyede açabiliyor.

    Yeni Renault Mégane Coupé-Cabriolet, Mégane ailesinin tamamında olduğu gibi, çoğunluğu üst sınıftan gelen geniş bir teknolojik donanım yelpazesine sahip:

    • Araçtan uzaklaşıldığında kapıları kilitleyen « eller serbest » Renault kart sistemi,

    • Otomatik park freni,

    • Hafif-Otomatik-Hızlı 3 kademeli çift bölgeli otomatik klima,

    • Viraj aydınlatmalı Bi-Xenon farlar

    • Dijital ve analog karma gösterge tablosu,

    • Bluetooth müzik sistemi,

    • Carminat TomTom®, entegre navigasyon sistemi,

    • 17' alüminyum alaşım jantlar

    • Deri koltuklar

    Renault Fluence: Bold versiyonu

    Renault Fluence kendi sınıfının en çekici modeli olmayı amaçlıyor ve sportiflik ve sağlamlığı ifade eden çizgileri, rahat ve kaliteli iç mekânı ve zengin üst seviye üstün teknoloji yelpazesi ile rakiplerinden ayırdediliyor.

    Prestijli bir model arayışında olan müşterilere yönelik tasarlanan Fluence Bursa Oyak-Renault Otomobil Fabrikaları'nın üretim bantlarında, Megane ıı Sedanı takiben üretiliyor, mevcut endüstriyel tesislerin deneyim ve uzmanlığından yararlanıyor.

    4,62 metre uzunluğunda bu yeni sedan, boyutları ve donanımlarıyla C segmenti ile üst segmentin kesişme noktasında yer alıyor. 530 dm3'lük bagaj hacmi sınıfının en iyileri arasında yer alıyor.

    Autoshow 2010'da Fluence yeni bir versiyonuyla tüketicinin beğenisine sunuluyor: Fluence BOLD. Saygınlık ve farklılaşma arayışında olan müşterilere yönelik tasarlanan bu özel seriyle birlikte, Renault'nun C segmentinde sunacağı 1.5dCi EDC motor seçeneği de ilk kez tüketiciyle buluşuyor. Otomatik vites konforunu dizel ekonomisiyle birleştiren bu yeni motor seçeneği Renault'nun konfor, sürüş keyfi ve çevreye saygı özelliklerini bir arada sunma amacına uygun olarak geliştirildi. Çift kavramalı ve altı ileri otomatik vites kutusu EDC (Efficient Dual Clutch): Çift kavramalı Dual Clutch Transmission teknolojisine dayanan bu sistem, geleneksel otomatik vites kutularına göre aşağıdaki avantajları sunarak bu alanda bir çığır açıyor: Manuel vites kutulu araçların emisyonlarıyla karşılaştırılabilecek CO2 salınımı ve yakıt tüketimi, hızlı ve akıcı otomatik vites değişimleri, sürücünün komutlarına anında cevap verebilme özelliği.

    Bu özel versiyon; piyano siyahı hava difüzörlü ön spoyler, gövde rengi özel yan çıtalar, yan giydirmeler, özel krom egzoz çıkışlı hava difüzörlü renkli arka giydirme, bagaj kapağı üzerinde arka spoyler, piyano siyahı aksesuarlar (baget), alüminyum ayaklık, alüminyum pedallar, hız sabitleyici ve hız sınırlayıcı, özel deri döşeme, özel deri direksiyon simidi ve vites topuzu, 17' özel alüminyum alaşımlı jantlar, dijital hız gösterge kadranı ve inci beyazı, platin grisi, sedefli siyah renkleri ile sunuluyor.

    Dinamik bir sürüş özelliğine sahip Renault Fluence Türkiye'de ayrıca biri otomatik diğeri manuel olmak üzere 2 versiyondan oluşan benzinli motor seçeneği ve 85 ve 105 bg iki farklı seçenekle dizel motor seçeneği ile pazara sunuluyor.

    120 g de CO2/ km'den düşük salınım değerlerine sahip dizel versiyonlar Renault eco² imzasını taşıyor. Fluence, zorlu dayanıklılık testleriyle kanıtlanmış, kalite teminatı oluşturan, güvenilir, sağlam ve güvenli bir otomobil olarak karşımıza çıkıyor.

    Mégane HB & Coupé: Mégane HB Sport Edition versiyonu

    Yeni Renault Mégane ailesi, dinamik yaşamın izleriyle otomobil tutkusunun heyecanını bir araya getiren "baştan çıkarıcı" bir tasarımın başarılı bir sentezi olarak ortaya çıktı. Yeni Mégane Hatchback baştan çıkarmayı ve güven vermeyi amaçlıyor. Yeni Mégane Coupé günlük kullanım rahatlığından ödün vermeden tasarımı düzeyinde tutkulara seslenen, güvenli ve yüksek performanslı gerçek bir coupé olarak tasarlandı.

    Bu iki şık tasarımlı model karoser kesimlerinde, boşluklarında ve malzeme seçimlerinde yüksek bir detay işçilik kalitesi sunuyor. Renault ürün gamının tamamında gerçekleştirilen dayanıklılık ve güvenilirlik alanındaki geliştirmelerden yararlanıyorlar.

    Megane HB modelinin yeni bir versiyonu özel donanımlarıyla Autoshow 2010'da Türk tüketicinin beğenisine sunuluyor. Mégane HB Sport Edition, karartılmış arka camlar, gövde rengi yan koruma bantları, Arcamys ses sistemi, genişletilmiş ve alçaltılmış ön spoiler, ön sis far çerçevesi, koyu metal yan aynalar ve kapı kolları, 17' alüminyum alaşım jantlar, alüminyum pedallar bu özel serinin öne çıkan özelliklerinden bazıları.

    Genişletilmiş dCi ve TCe motor yelpazeleri. CO2 salınımlarının azaltılması yönündeki girişimlerin yoğunlaştığı ve sürekli artış gösteren yakıt maliyetlerini düşürme arayışlarının ön planda olduğu günümüz koşullarında, Yeni Renault Mégane tutumluluk ile sürüş keyfini bir arada sağlayan üç motor sunuyor. Performans ve sürüş keyfi nedeniyle büyük beğeni kazanan 1.5 dCi 105 bg motor 120 g/km'ye CO2 emisyonu sergiliyor. Yeni Mégane Hatchback ve Coupé'nin benzinli motor arzı, esnekliğiyle kabul gören 1.6 16V ve yıl sonunda gama eklenecek yeni TCe 130 motorlardan oluşuyor.

    Yeni Mégane HB, EuroNcap çarpışma testlerinden tam puan (37/37) alarak Renault'nun 5 yıldız alan 11. modeli olmuştur.

    Yeni Mégane'da ilk kez Laguna ııı'te kullanılan çift yan darbe sensörleri ve çift hazneli göğüs/basen hava yastığı kullanıldı. Bu sistem yandan çarpışma etkilerinin azaltılmasını sağlıyor.

    Çevreye saygılı olan Yeni Renault Mégane HB ve Coupé, kullanım ömürlerinin sonunda ağırlıklarının %95'i oranında değerlendirilebilecek aksamlarla, tasarımlarında yaklaşık %12, yani ortalama 22 kg geri dönüşümlü plastik içeriyorlar.

    Clio S

    Bu 3 kapılı özel seri Autoshow'da 1.5 dCi 105 bg motor seçeneğiyle Autoshow 2010'da sergileniyor.Tasarımı, konforu, çok yönlülüğü, üst segment modellerine yaraşan güvenlik ve donanım düzeyi ile Yeni Renault Clio S serisinde öne çıkan bazı donanımlar: ön Lamel (beyaz), geniş tampon (sis farlı), yan ve tavan şeritleri,, 15" DEL ARTE jantlar, arka spoiler/ beyaz, karartılmış arka camlar, beyaz dikiz aynaları, özel döşeme, beyaz kadranlar, direksiyon simidi ve vites kolu topuzu. Clio HB'in Authentique, Expression ve Dynamique olmak üzere üç farklı versiyonu daha bulunuyor. Yeni Renault Clio, yenilen bir tasarım ve segmentinde ulaşılabilir fiyata sahip ilk entegre navigasyon sistemi Carminat TomTom® 'la birlikte tüketicinin beğenisine sunuluyor. Clio HB'in özelliklerinin yanısıra daha fazla yaşam alanı sunan Clio Grand Tour'un 1.5dCi 85bg versiyonu Renault standında yerini alıyor.

    Renault Laguna Coupé :Otomobil keyfinin en özgün hali

    Duru, şık ve akıcı stili ile Renault Laguna Coupe kusursuz otomobil keyfini ve güzelliğini yansıtıyor. Renault Laguna'nın GT versiyonunda beğeni kazanan Active Drive şasi dışında yepyeni iki motor bu yeni imaj modelinde ilk kez kullanıldı. Performans ve keyif yönlerinden geleceğin referansı olacak V6 dCi dizel motor 235 bg (173 kW), benzinli 3.5 V6 motor ise 240 bg (175 kW) üretiyor. Renault Laguna Coupe 100 km/s hıza 7 saniyenin altında ulaşıyor. 2 Ekim'de başlayan Paris Otomobil Fuarı'nda tanıtılan Renault Laguna Coupe, saf performans, heyecan ve keyfin birleşimini ifade ediyor.

    4,64 metre uzunluğu ve 1,83 m genişliği ile son derece dengeli boyutları var. Aerodinamik arayışla şekillenen karakter çizgisi ön panjurun hemen altından başlıyor ve kasa yanlarına doğru güçlü bir şekilde yükseliyor. Camlı bölüm çok uyumlu kemer formuyla göze çarpıyor. 17 veya 18" tekerlekler üzerine oturan Laguna Coupe'nin dinamik ve güçlü otomobil imajı 2,69 metre dingil aralığı ve 1,40 metre yüksekliği ile artıyor. Ortası nervürlü uzun motor kaputu ve yeni ön far tasarımı bu izlenimi daha da güçlendiriyor. ışık ve stil unsurlarının bu özgün tasarımı, özellikle geceleri, sinyal lambaları kırmızı LED'lerin ince çizgilerini bir hale gibi çevrelediğinde, Laguna Coupe'ye göz alıcı ve güçlü bir kişilik kazandırıyor.

    Yeni Renault Mégane Sport Tourer : Modern ve dinamik tasarım, pratik kullanım

    Yeni Renault Mégane Sport Tourer Yeni Mégane ailesinin, Hatchback, Coupé ve Grand Scénic'ten sonra dördüncü modeli. Bu yeni model, işlevselliğini ve geniş iç hacmini koruyan şık, modern ve dinamik tasarımıyla ayırt ediliyor. Yeni Renault Mégane Sport Tourer, programın başlangıcından itibaren benimsenen tasarım düşüncesinin işareti olan dinamik ve şık çizgileriyle Mégane ailesini tamamlıyor. Müşterilerin bu kasa tipinden beklediği fonksiyonellik, modülerlik ve geniş iç hacimden ödün vermeden, bu sınıftaki otomobillerin hiçbirinde görülmeyen sportif bir görünüm sergiliyor.

    Yeni Renault Grand Scénic: Yüksek konforlu yaşam alanı, üstün sürüş özellikleri ile buluşuyor:

    Yeni Grand Scénic, Mayıs ayında piyasaya sürülen Hatchback ve Coupe versiyonlarından sonra Yeni Mégane programının üçüncü modeli oluyor. Yeni Scénic ve Yeni Mégane Sport Tourer'ın pazara sunulmasıyla birlikte, Renault, Türkiye'nin en büyük binek otomobil segmentinde sunduğu modelleri bir yıldan kısa bir süre içinde hemen hemen tamamen yenilemiş olacak ve pazarın en genç ürün gamlarından birine sahip oluyor. Renault için her zaman öncelik teşkil eden güvenlik, Yeni Grand Scénic'te de doğal olarak ilk sırada geliyor. Bu bilinçle geliştirilmiş olan Grand Scénic EuroNCAP çarpışma testinden aldığı 5 yıldızla, Renault'nun bu konuda en yüksek notu alan 12. modeli olarak kendini ispatlıyor.

    Renault'nun ilk 4x4 crossover modeli Koleos ile monotonluktan kurtulun

    Monotonluktan kaçış için tasarlanan Renault Koleos, kullanımı kolay, konforlu ve gerçek engel aşma kapasitesine sahip bir "crossover" olarak geliştirildi. Seçkin ve özgün tasarımı 4x4'lerin estetik unsurlarını binek modellerin dünyasından alınan dinamik çizgilerle birleştiriyor. Kompakt boyutları ve kullanışlı donanımları her tip sürücünün aracı hemen benimsemesine olanak veriyor.

    Binek modeller kadar konforlu olan Renault Koleos, kompakt tek hacimlilerin iç mekan genişliği sunuyor. Özellikle her tür arazide kullanıma sunulan araçların aksine, Renault Koleos'ta eller serbest kart sistemi, ön ve arka park sensörü, çift bölgeli otomatik klima gibi çok sayıda konfor donanımı sunuluyor.

    iki bölüm halinde açılabilen bagaj kapısı, otomatik katlanan arka koltuklar ve 70 litre hacimli eşya yerleştirme gözleri Koleos'un sahip olduğu modülerlik ve pratiklik özelliklerinden birkaçı.

    Çok amaçlı kullanım için tasarlanan Renault Koleos, şehir içinde, otoyolda ve off-road kullanımda sürücüsüne aynı konfor seviyesini sunuyor. Bunun için, ittifak çerçevesinde geliştirilmiş olan tamamen otomatik 4x4 aktarma sistemine sahip.

    2.0 dCi dizel motorun 150 ve 175 bg güç üreten iki versiyonu bulunan Renault Koleos, her türlü yol koşulunda monotonluktan kaçış için tasarlandı. Manuel veya otomatik vites kutularının hepsi 6 ileri aktarmalı.

    Kangoo Chromline

    Kangoo Chromline, öncelikle krom ve alüminyumdan oluşan dış aksesuarları ile dikkat çekiyor. Tamamı siyah renkte üretilen Kangoo Chromline versiyonunda, Expression versiyonunun ekipman seviyesine ek olarak 15" alüminyum jantlar, "ikisi bir arada" tavan barları, alüminyum marşpiye yer alıyor. Ayrıca tamamı krom olan zengin aksesuar paketi standart olarak sunuluyor; kapı kolları, kapı eşik kaplaması, ayna kaplamaları, ön ve arka cam çıtaları, kapı koruma bagetleri, kayar kapı rayları, arka plaka aydınlatma.

    Kangoo Chromline'da, krom ve alüminyum aksesuarların yanı sıra, Privilège ekipman seviyesinde 2. sürgülü yan kapı bulunuyor. Yükseklik ayarlı sürücü koltuğu, klima, direksiyondan kumandalı ayrı ekranlı bluetooth 4x15 radyo-CD-MP3, krom çerçeveli göstergeler, ön sis farları standart olarak sunuluyor. Sürücü ve yolcu hava yastığı standart olarak sunulurken AFU (acil fren destek sisitemi) ve MSR'li (motor tork düzenleyici) ABS sistemi ve yan hava yastıkları ekipman olarak sunuluyor. Ayrıca, segmentinde arka raylı kapılarda elektrikli camlar, otomatik klima, yağmur sensörü ve otomatik yanan farlar da sunulan donanımlar arasında yer alıyor.

    Yeni Kangoo Multix'de sunulan motor seçenekleri Chromline versiyonu için aynı şekilde korunuyor. Akustik kalitesi (düşük ses düzeyi) özellikleri, konforu ve düşük kullanım maliyeti ile çevreye saygısı ile bilinen1.5 dCi motor, 85 bg (63 kW) ve 105 bg (78 kW) olmak üzere iki farklı versiyonla tüketicinin beğenisine sunuluyor.

    Yeni Trafic Passenger

    Renault, hem profesyonel hem binek araç müşterilerinin beklentilerine daha da uygun bir ürün sunuyorBu yeni aracı simgleyen kilit sözcükler konfor ve ergonomi. Aracın torpido göğsü işlevsel eşya gözlerine yer açmak için yeniden tasarlandı. Araca ayrıca, binek otomobiller dünyasından esinlenen ve araç içi konforu pekiştiren yeni donanımlar eklendi. Öte yandan, Yeni Renault Trafic, yeni 2,0lt dCi 115 bg motoruyla yakıt tüketimi de hissedilir bir şekilde düşürdü. Yeni Renault Trafic, araç içinde mükemmel bir konfor sunmak amacıyla, binek araçlar dünyasından esinlenen yeni donanımlar sunuyor:binek ve ticari versiyonu, gamın bütün araçlarında otomatik klima, pazarın en uygun fiyatlı entegre navigasyon sistemi, ıQ Routes™* Carminat TomTom®, daha iyi bir görünürlük sunan ayrı ekranı ile yeni radyo CD MP3 okuyucusu, audio streaming sistemli Bluetooth telefon bağlantı olanağı.Yeni Trafic Passenger'in yeni 8+1 versiyonu hem büyük ailelerin ihtiyaçlarını karşılıyor hem de turizm firmalarının, ekipmanlarıyla beklentilerine cevap veriyor.

    Spor otomobiller bölümünde ise %100 Renault yapımı ve 2005 ve 2006 Markalar ve Pilotlar şampiyonu F1 aracı R28 sizi karşılıyor.

    Kaynak: OtomobilGazetesi.com / Otomobil

    Haberler

    Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

    Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

    Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

    Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

    İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

    İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

    Bakmadan Geçme

    Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
    CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

    CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title