Haberler

Elektrik Kesintisini Protesto Eden Başkandan Oturma Eylemi

Bitlis'te, şebeke suyu depolarına giden elektriğin kesilmesini protesto eden Tatvan Belediye Başkanı Aksoy, oturma eylemi yaptı.

Van Gölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'nin (VEDAŞ) belediyenin şebeke suyu depolarına giden elektriği kesmesini protesto eden Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, oturma eylemi yaptı.

Alınan bilgiye göre, VEDAŞ, Tatvan ilçesinde belediyenin yaklaşık 10 yıldır maddi sıkıntılardan dolayı ödeyemediği ve 20 milyon lirayı bulan borcu nedeniyle ilçeye su veren depoların elektriğini kesti. Kesinti nedeniyle ilçeye su verilemeyince, belediye yetkilileri de vatandaşların tepkisine neden olan sorunu çözmek için girişimlerde bulundu.

Belediye Başkanı Fettah Aksoy, başkan yardımcıları Abdulbaki Menteş ve Servet Avcı, belediye meclis üyeleri Mehmet Emin Acar ve Mehmet Nuri Peker ile VEDAŞ il müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı.

Aksoy, şirkete olan borçlarını yapılandırmadan tek seferde ödemelerinin mümkün olmadığını söyledi.

Ramazan ayında vatandaşların mağdur edildiğini, yapılan kesintiyle 70 bin nüfuslu ilçenin "can damarının" kesildiğini belirten Aksoy, şöyle konuştu:

"VEDAŞ yetkilileri önceki dönemlerden birikerek günümüze kadar gelen borçlar nedeniyle bugün itibariyle enerji kesintisine gitmiştir. Yapılan kesinti, ilçenin yüzde 70'lik su ihtiyacını karşılayan Kırkbulak ve diğer birkaç su deposundan ilçeye su verilememesi anlamına geliyor. Su depolarında enerji kesintisi demek, Tatvan'ın susuz kalması demektir. Ne VEDAŞ yetkililerinin ne de ilgililerin bu ramazan ayında halkımızı susuz bırakmaya hakkı yoktur. Yıllardır ödenmemiş bir borç yüküyle karşı karşıyayız. Borçlarımızı yapılandırarak ödemeyi planlıyoruz. Lütfen enerjimizi geri bırakın. Çünkü, ilçemiz susuz, insanlar mağdur ve öfkeli. Ramazan ayı olması da ayrıca vatandaşların mağduriyetini ikiye katlıyor."

Basın açıklamasının ardından Aksoy ve beraberindekiler bir süre oturma eylemi yaptıktan sonra ayrıldı. - Bitlis

Kaynak: AA / Yerel

Fettah Aksoy Selçuk Aksoy Bitlis Tatvan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title