Haberler

Elektriğe Kapılan 2 İşçiden Biri Öldü

Trafo Onarım İşiyle Görevlendirilen 2 İşçi İddilara Göre Trafo Devre Dışı Bırakılmadığı 35 Bin Voltluk Akıma Kapıldı.

İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'nde Saraçlar Sanayi Sitesi'nin trafo bakım, temizlik ve onarım işinde çalıştırılan Erkan Karataş ve Satılmış Çolakoğlu'nu elektrik çarptı. Vasıfsız işçi olarak görev yaptıkları iddia edilen ve 35 bin voltluk akıma çarpılan Karataş ve Çolakoğlu'nun trafonun devre dışı bırakılmadan bakım için trafoya sokulduğu iddia edildi. Karataş bugün hayatını kaybederken Çolakoğlu yaşam savaşı veriyor. Çolakoğlu ve Karataş'ın arkasından geriye düğünde çekilen bu görüntüler kaldı.

Edinilen bilgiye göre olay 22 Ağustos pazar günü sabah 06.00 sıralarında meydana geldi. Küçükçekmece'deki İkitelli Organize Sanayi Bölgesi içinde bulunan Saraçlar Sanayi Sitesi, trafo bakım ve onarım işini alt işveren olan Dalkıranlar Yapı Taahhüt Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'ne verdi. İddialara göre bu şirket vasıfsız eleman olarak 1 yıl önce işe aldığı 32 yaşındaki Erkan Karataş ve 55 yaşındaki hava hat ustası Satılmış Çolakoğlu'nu görevleri dışında trafo bakım ve temizlik işlerinde de kullanmaya başladı. Sabah saatlerinde Erkan Karataş ve Satılmış Çolakoğlu'ndan bakım için trafoya girmeleri istendi. Elektrik akımı kesilmeyen ve topraklama işlemi yapılmayan trafoda çalışmaya başlayan Erkan Karataş bir süre sonra yağlama işlemine başladığında 35 bin voltluk elektrik akımına kapıldı. Yüksek voltajın fırlattığı Karataş duvara çarptı. Çarpma esnasında elektrik boşalımı nedeniyle oluşan alev topu Satılmış Çolakoğlu'nun da ağır yaralanmasına neden oldu.

DÜĞÜNDE ÇEKİLEN BU GÖRÜNTÜLER KALDI

Ambulanslarla Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan vücudunun yüzde 90'ında yanıklar oluşan Erkan Karataş ambulans helikopterle Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Karataş'a göre durumu daha iyi olan ve vücudunun yüzde 30'u yanan Satılmış Çolakoğlu da ambulansla aynı hastaneye sevk edildi.

Yanık ve Yara Tedavi Merkezi'nin Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedaviye alınan Erkan Karataş bugün hayakını kaybetti. Çolakoğlu'nun durumu ise ağır. Erkan Karataş'tan geriye arkadaşının düğününde çekilmiş görüntüleri kaldı. Satılmış Çolakoğlu içinde çocukları geçen sene video klip hazırlamış. 15 yıl önce çekilen fotğraflarla babalarına video klip hazırlayan çocukları Ali Rıza, Ayfer ve Halil Çolakoğlu babalarının iyileşecekleri günü iple çekiyorlar.

Kendisi de daha önce bu tip işte çalışmış olan Hüseyin Çolakoğlu ağabeyi Satılmış Çolakoğlu ve Erkan Karataş'ın ihmaller sinsilesinin kurbanı olduğunu iddia etti. Çolakoğlu firmanın temizlik sırasında hattın kesilmesi gerektiğini ifade ederek " Hat kesilmediği gibi topraklama da yapılmadı. Enerji olduğu zaman kapı kapalı olmalı. Trafo temizliği montör ve şantiye şefi nezaretinde yapılmalı.Ancak bunların hiçbirinin yapılmadığını öğrendik" diye konuştu

ÇOCUKLARI İÇİN ÇALIŞIYORDU

Hastane kapısında babasının kurtulacağına dair umutlu bir haber bekleyen Kocaeli Üniversitesi İşletme Fakültesi son sınıf öğrencisi kızı Ayfer Çolakoğlu, "Babam emekli olmasına rağmen bizim için çalışıyordu. Benim okulum bitsin diye emek veriyordu. Ayrıca abimin ikiz bebekleri var o da işten çıkarıldı. Babam bizim yüzümüzden çalışmak zorunda kaldı" diye konuştu. İhmaller zinciri nedeniyle ölümle burun buruna gelen Çolakoğlu için gözyaşlarını tutamayan kızı Ayfer "babam beni öpmeden işine gitmezdi. Bana eğitim hayatım boyunca hep destek oldu. O bunu hak etmedi " şeklinde konuştu.

Ramazan EĞRİ - İSTANBUL - DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Kemal Kılıçdaroğlu: 'İlla Cumhurbaşkanı adayı ol' diyen arkadaşlar dönüp tam tersini yaptı

Kemal Kılıçdaroğlu: 'İlla Cumhurbaşkanı adayı ol' diyen arkadaşlar dönüp tam tersini yaptı

Netanyahu'dan masum bebeklerin diri diri yandığı katliama skandal yorum: Trajik hata

Netanyahu'dan masum bebeklerin diri diri yandığı katliama skandal yorum: Trajik hata

Deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki: Bingöl, Karlıova, Muş ve Bitlis'te deprem riski var

Deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki: Bingöl, Karlıova, Muş ve Bitlis'te deprem riski var

Bakmadan Geçme

İsrail Mısır savaş mı çıktı? İsrail Mısır son durum ne? Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi play-off muhtemel rakipleri! Galatasaray play-off'ta seri başı mı? Kerem Demirbay şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Kerem Demirbay podyum müziği ne? #127942 #127926 Nelsson şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Nelsson podyum müziği ne? #127942 #127926 Tete şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Tete podyum müziği ne? #127926 #127942 Ndombele şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Ndombele podyum müziği ne? #127942 #127926 Davinson Sanchez şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Davinson Sanchez podyum müziği ne? #127942 #127926 Abdülkerim Bardakcı şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Abdülkerim Bardakcı podyum müziği ne? #127942 #127926 Köhn şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Köhn podyum müziği ne? #127942 #127926 Muslera şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Muslera podyum müziği ne? #127942 #127926 Berkan Kutlu şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Berkan Kutlu podyum müziği ne? #127942 #127926 Torreira şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Torreira podyum müziği hangisi? #127942 #127926 Barış Alper Yılmaz şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Barış Alper Yılmaz podyum müziği hangisi? #127942 #127926 Galatasaray şampiyonluk kutlamasında hangi şarkıcılar konser verecek? Simge var mı? #127926 #127942 Zaha şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Zaha podyum müziği hangisi? #9917 #127926
Pendik'te parçalanarak çöp konteynerlerine atılan cesedin kimliği belli oldu

Pendik'te parçalanarak çöp konteynerlerine atılan cesedin kimliği belli oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title