Haberler

Elbistan İtfaiyesi Büyüyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından Elbistan İtfaiye Şubesi’ne gönderilen 30 metrelik merdiveni ve köpük sıkma sistemi bulunan bir itfaiye aracı hizmete başladı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından Elbistan İtfaiye Şubesi'ne gönderilen 30 metrelik merdiveni ve köpük sıkma sistemi bulunan bir itfaiye aracı hizmete başladı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Cahit Küçükönder, Elbistan İtfaiye Şubesi'ni ziyaret ederek Şube Müdür Vekili Mustafa Öcal'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Burada yaptığı değerlendirmede Elbistan İtfaiye Müdürlüğü'ne bağlı yeni müfrezelerin kurulacağını kaydeden Küçükönder, "Bizim işimiz insan hayatı kurtarmak. Saniyelerle yarışıyoruz ve kurulacak yeni müfrezelerle yangınlara daha kısa sürede müdahale edeceğiz" dedi.

Elbistan'daki ikinci şubenin Kaynarca mevkiinde açılacağını ve şubelere araç takviyesinin süreceğini de hatırlatan Küçükönder, şunları söyledi: "Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı olarak Elbistan'a ikinci bir şube açmayı planlıyoruz. İkinci şubemiz Kaynarca mevkiinde olacak. Şuanda doğu taraftaki en uzaktaki noktaya ulaşma süremiz yaklaşık 9-10 dakika ama oraya kuracağımız ikinci bir müfreze ile bu süre ortalama 4 dakikanın altına düşecek. Kahramanmaraş'ta şuan ortalama ulaşma süremiz 3,5 dakika. Bu, Türkiye ortalamasında çok güzel bir rakam. Biz Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak nüfusa oranladığımızda itfaiye şubesi sayısı bakımından Türkiye'de birinciyiz. 26 şubesi olan belki de başka bir il yoktur."

Elbistan İtfaiyesi'ne teslim edilen yeni araçla ilgili de bilgi veren Küçükönder, "Elbistan itfaiyesine teslim ettiğimiz aracın aynısından Kahramanmaraş'ta da 3 tane var. 30 metrelik merdiveni ve 10 tonluk köpük sistemi var. Elbistan'ımızda önceden 24 metre merdivenli aracımız vardı. Şuanda 10. kata kadar da ulaşma kapasitesine sahibiz. İnşallah yüksek katlı binalarımızda yangınlar olmaz. Ama olursa da bu araçlar bizim elimiz ayağımız" dedi. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kahramanmaraş Kaynarca Elbistan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title