Haberler

Elazığ - Muharrem İnce: "Akp Kaytarıyor"

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Anayasa Değişikliği Paketinin AK Parti'nin Hesap Vermeme Yollarını Araması Sonucu Ortaya Çıktığını İleri Sürerek. "akp Gidici. Hesap Vereceğini Gördü. Şimdi Kaytarıyor" Dedi.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Anayasa değişikliği paketinin AK Parti'nin hesap vermeme yollarını araması sonucu ortaya çıktığını ileri sürerek. "AKP gidici. Hesap vereceğini gördü. Şimdi kaytarıyor" dedi.

Tunceli'ye gitmek üzere uçakla geldiği Elazığ'da, CHP il başkanlığını ziyaret eden CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Anayasa değişikliği için hazırlanan taslağı ve taslağı hazırlayan AK Parti'yi sert bir dille eleştirdi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan İnce, son günlerde işçinin, çiftçinin, memurun, emeklinin, işsiz gençlerin sorunlarına çözüm bulma yerine, AK Parti'nin hazırladığı, 'Anayasa paketi' ile karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Bu paketin halkın mutluluğu için yapılmadığını savunan İnce, "AKP'nin gelecekle ilgili biraz kuşkusu, bir kaygısı, korkusu var da acaba bu korkusunu yenmek için mi bugün bunu tartışıyoruz? Sorun ortada. AKP gidici ve hesap vereceğini gördü. Onun için bu hesabı vermemenin yollarını arıyor, kaytarıyor" dedi.

AK Parti'nin, Anayasa Mahkemesi'nin yapısını değiştirmeyi amaçladığını ileri süren İnce, şöyle devam etti:

"Amaçları birinci olarak Anayasa Mahkemesi'nin yapısını değiştirmek. Cumhurbaşkanı tarafından atanacak üyeler aracılığıyla 'Cumhurbaşkanlığı da elimizde buraya bizim hakimlerden, savcılardan adamları atayalım da Yüce Divan'a düştüğümüzde bizi kurtarsınlar' düşüncesindeler. İkinci dertleri talan özelleştirmeleri. Tüpraş'ta, Danıştay iki yılda 3.5 milyar dolar kazandırdı Türkiye'ye. Türkiye'de 721 parça liman, tesis, tersane, arsa ve araziyi sattılar. Bu talan özelleştirmelerini devam ettirmek istiyorlar. O'nun için kendilerine göre hakim, savcı lazım. Bir de vatandaşın hak aramasını istemiyorlar. Son 4 yılda Milli Eğitim Bakanlığı aleyhine açılan dava sayısı 18 bin 500. Bunların büyük bir çoğunluğunu bakanlık kaybetmiştir. Görevde yükselme yönetmeliği 12 kez değişmiştir. Haksız, hukuksuz atamalar yapmışlardır ve bunlar yargıdan dönmüştür. Şimdi kendilerine göre hakim, savcı atayarak bu mahkemeden dönmesini istemediği atamaları gerçekleştirmek istiyorlar. Bunların dertleri bu. Ama buna bu parlamento, bu millet izin vermeyecektir."

İnce, Türkiye'nin daha özgürleşmesi, demokratik bir ülke olması için gerekli olan çağdaş bir anayasa hakkında önümüzdeki günlerde parti olarak paketlerini açıklayacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

İran destekli Husiler, ABD, İngiltere ve İsrail'e ait 10 gemiyi vurdu

İran destekli Husiler, ABD, İngiltere ve İsrail'e ait 10 gemiyi vurdu

Gökçek laf attığına bin pişman oldu: Sen bir soytarısın, kes sesini

Gökçek laf attığına bin pişman oldu: Sen bir soytarısın, kes sesini

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp 'tasarruf' vurgusu yaptı

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp "tasarruf" vurgusu yaptı

Bakmadan Geçme

31 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 31 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 31 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 Liseliler dikkat! Devamsızlık 5 gün olursa teşekkür belgesi alınır mı? Lisede devamsızlık 5 gün olunca belge veriliyor mu? 31 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? #128680 Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 31 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 31 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Cengiz Özkan neden yok (Sen Türkülerini Söyle)? Özhan Eren kimdir? Kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sen Türkülerini Söyle jürisi Özhan Eren kimdir, hayatı ve biyografisi! Bodrum şehir mi ilçe mi? Bodrum nereye, hangi ile bağlı? Emre Yücelen kimdir? Kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sen Türkülerini Söyle jürisi Emre Yücelen kimdir, hayatı ve biyografisi! İsmail Altunsaray kimdir? Kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sen Türkülerini Söyle jürisi İsmail Altunsaray'ın hayatı ve biyografisi! Aysun Gültekin kimdir? Kaç yaşında, nereli? Aysun Gültekin hayatı ve biyografisi! Öykü Gürman kimdir? Kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sen Türkülerini Söyle jürisi Öykü Gürman'ın hayatı ve biyografisi! Sen Türkülerini Söyle jürileri kim 2024? #129300 Sen Türkülerini Söyle CANLI izle! Sen Türkülerini Söyle hangi kanalda? #127926
Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title