Haberler

Elazığ'daki Deprem

Elazığ'da meydana gelen 5. Elazığ Vali Yardımcısı Ercan Çiçek, beldeye yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Sarıkamış köyünde incelemede bulundu.

Elazığ'da meydana gelen 5. 4 büyüklüğündeki depremin merkez üssü İçme beldesine bağlı Sarıkamış köyünde bazı binalarda hasar oluştu

Elazığ Vali Yardımcısı Ercan Çiçek, beldeye yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Sarıkamış köyünde incelemede bulundu. Köyde depremin ardından bazı binalarda hasar oluştuğu, iki katlı altı ahır olan kerpiçten bir evin de duvarlarının çöktüğü gözlendi.

Burada köylülerle görüşen Vali Yardımcısı Çiçek, "Devletimiz büyük. Önemli olan can kaybının yaşanmaması. Diğer konular halledilir" dedi.

İlk etapta köye 50 çadır gönderileceğini ifade eden Çiçek, vatandaşlardan hasarlı evlere girmemelerini istedi.

Depremin yaz günü meydana gelmesini de şans olarak değerlendiren Çiçek, "Bu olay başımıza yaz günü geldi. Bu da bir şanstır. Kışın olsa şartlar daha zor olurdu" diye konuştu.

Bu arada, Maden ilçesine bağlı bazı köylerde de hasar oluştuğu öğrenildi. Vali Yardımcısı Ercan Çiçek ile beraberindekiler incelemede bulunmak üzere bu köylere hareket etti.

Öte yandan, depremin ardından İçme beldesinde suların bulanık aktığına dikkati çeken yetkililer, vatandaşları bir süre bu suyu kullanmaları konusunda uyardı.

- ELAZIĞ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title