Haberler

Elazığ'daki Cinayet

Elazığ'da, Hikmet (84) ve Nadire Özpolat (80) çiftinin bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin tutuklanan biri kadın 2 sanık, hakim karşısına çıktı.

Elazığ'da, Hikmet (84) ve Nadire Özpolat (80) çiftinin bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin tutuklanan biri kadın 2 sanık, hakim karşısına çıktı.

Elazığ 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuklu sanıklardan Tuba B. (33) ile öldürülen çiftin yakınları ve avukatlar hazır bulundu. Sanık Asım Bahadır Y. (32) ise Malatya E Tipi Kapalı Cezaevinde video konferans sistemiyle duruşmaya dahil oldu.

Sanık Tuba B, Asım Bahadır Y. ile resmi nikahsız yaşadığını ve tek çocukları olduğunu belirtti.

Asım Bahadır Y'nin ailesiyle tartışarak ayrı eve çıkma kararı aldığını ifade eden Tuba B, kiralık ev ararken Hikmet ve Nadire Özpolat çiftinin evine gittiklerini dile getirerek, "Kefil istediler, ben de arkadaşımla konuştum. Kefil olmayı kabul etti fakat sonra vazgeçti. Ben de Asım ile gittim. Bir süre sohbet ettik. Asım, 'Bana güven, benim iş yerim var' dedi. Hikmet Özpolat, kiracılardan dolayı sıkıntı yaşadıklarını ve 500 lira peşinat istediğini söyledi. Sonra evden ayrıldık" diye konuştu.

Sanıklar birbirini suçladı

Tuba B, ertesi gün bir ev bulduğunu belirterek, "Asım'ı aradım 'işim var, gelemem' dedi. Patronumla gittik, eve baktık ve tuttuk. Diğer gün polisler eve gelince ben yaşlı çiftin öldürüldüğünü öğrendim. Bu iki yaşlı insanın vebalini almam, parasını alıp çocuğuma yedirmem. Suçsuzum" dedi.

Sanık Asım Bahadır Y. ise Tuba B'nin olay günü yanında olduğunu ve cinayeti beraber işlediklerini ileri sürerek, "İki kişinin vebalini üzerimizde bulunduruyoruz. Kendimi savunacak bir halim yok. Tuba gözünüzün içine bakarak yalan söylüyor. Tuba ile olay günü saat 08.30'da çiftin evine gittik" ifadelerini kullandı.

Eve girdikten sonra Nadire Özpolat'ın kendilerine çay içmek isteyip istemediklerini sorduğunu ve mutfağa yöneldiğini anlatan Asım Bahadır Y, şu iddialarda bulundu:

"Tuba da peşinden mutfağa gitti. Biz içeride konuşmaya devam ediyorduk. Sonra ben montumu çıkarttım. Hikmet Özpolat, kolumdaki dövmeleri gördü ve ne olduğunu sordu. Ben de dövme olduğunu söyledim. O da 'Bu saatten sonra size ev vermem' dedi. Ben de o sinirle adama vurdum ve yere düştü. O sırada kadın içeri girdi, bastonu aldım ve önce kadına sonra da adama vurdum. Teyp vardı, kablosunu söktüm kadının boğazını sıktım. Tuba, mutfaktan bıçak aldı ve önce kadını, sonra da adamı bıçakladı."

Olayın ardından çarşaf (kadınların kullandığı ve baştan örtülen giysi) giyerek evden çıktığını, Tuba'nın ise daha sonra evden ayrıldığını öne süren sanık, mahkeme başkanının "İlk ifadende 'olay sırasında Tuba yanımda yoktu' demişsin. Neden ifadeni sonradan değiştirdin?" sorusu üzerine, "İlk ifademde Tuba'yı şikayet etmek istemedim çünkü çocuğumuz var. Onun için şikayet etmedim ama o kalktı beni şikayet etti" dedi.

Sanıkların tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, eksik evrakın giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Elazığ'da Akpınar Mahallesi Sürsürü Sokak'taki bir binada yaşayan Hikmet ve Nadire Özpolat çifti, 23 Nisan 2014'te evinde bıçaklanarak öldürülmüştü.

Kaynak: AA / Yerel

Malatya Elazığ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title