Haberler

Elazığ'da 165 Öğrenci Yemin Ederek Polisliğe İlk Adımlarını Attı

Elazığ Zülfü Ağar Polis Meslek Yüksekokulu’nda iki yıllık eğitimlerini tamamlayan 165 öğrenci, yemin ederek polislik mesleğine ilk adımlarını attı.

Elazığ Zülfü Ağar Polis Meslek Yüksekokulu'nda iki yıllık eğitimlerini tamamlayan 165 öğrenci, yemin ederek polislik mesleğine ilk adımlarını attı.

Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden kazasında hayatını kaybeden madencilerin anısına kutlamanın yapılmadığı törende Elazığ Zülfü Ağar Polis Meslek Yüksekokulu'ndaki eğitimlerini tamamlayan 12. dönem mezunu 165 öğrenci diplomalarını aldı. Törene, Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak, İl Emniyet Müdürü Nihat İşlek, Elazığ Zülfü Ağar Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Nurettin Önsoy ile öğrenciler katıldı. Burada bir konuşma yapan Vali Koçak, polisliğin fedakarlık mesleği olduğunu söyledi. Vali Koçak, "Fedakarlık isteyen mesleklerde sevmeden yapılamaz. Vatandaşı sevmeden bu mesleği yapmak mümkün değildir, vatandaşı sevmekte kendi ailesini sevmek gibidir. Bunu da en iyi yapanlar polislik mesleğini yapan kardeşlerimizdir. Sadece vatandaşı sevmek de yetmez profesyonel olmak ve insan hak ve hukukunu en profesyonelce koruyacak niteliklere sahip olmak gerekir. Mezun olan bütün arkadaşlarımızı tebrik ediyor hepsini alınlarından öpüyorum. Ayrıca bu mesleğin hem vatandaş sevgisi hem insan sevgisi hem de fedakarlık mesleği olduğunu bugün yine somada hayatını kaybeden şehitlerimizin hatırasına kamuoyuna açık tören yapmadan ifa etmek bu mesleğe yakışır bir davranıştı, bunun için emniyet genel müdürümüzü ve tüm teşkilat mensuplarımızı kutluyorum. Burada aldığınız eğitim yetmez, bundan sonraki hayatınızda eğitim almaya devam edeceksiniz. Meslek hayatı boyunca kendinizi geliştirmeye devam edeceksiniz ki hizmetin en iyisine layık olan başta aileleriniz olmak üzere milletimize en iyi ve kaliteli en yüksek standartta hizmet vermelisiniz. En yüksek standartlarda hizmet insan hak ve hürriyetlerinin en mütekabil şekilde öne alındığı ortamın sağlanmasıdır, bununda en uç noktasını sağlayanlar sizlersiniz bunu yapabilmek de derin bir vatandaş sevgisi, insan sevgisi ile aynı zamanda da profesyonellik gerektirir" dedi.

Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Nurettin Önsoy da, emniyet teşkilatı olarak görevlerinin Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde hukukun üstünlüğü, insan hakları ve tarafsızlık ilkelerinin hakim olduğu huzurlu bir ortamı tesis etmek olduğunu söyledi. Önsoy, "Bu çerçevede, polis meslek yüksek okulu olarak öğrencilerimizi teşkilatımızın ihtiyaç duyduğu bilgi ve donanımlı, görevini profesyonel, objektif ve adil olarak yapan, yeniliğe gelişime, değişime açık polis memuru olarak yetiştirme gayretinde olduk" diye konuştu.

Konuşmanın ardından dönem birincisi Yaşar Belveren yaş kütüğüne plaket çaktı. Okulda dereceye giren mezunlara ödül ve diplomaları Vali Ömer Faruk Koçak ile protokol üyeleri tarafından takdim edildi. - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Elazığ Soma Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak?
title