Haberler

El Kaideciler'de Samuray Kılıcı!

20 Şüphelinin Gözaltına Alındığı El-Kaide Operasyonuyla İlgili Detaylar Ortaya Çıkmaya Başladı.

ADANA'da, El Kaide terör örgütüne yönelik düzenlenen ve 20 şüphelinin gözaltına alınmasıyla ilgili operasyonla ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı.

YAKALANAN MÜHİMMAT POLİSİ BİLE ŞAŞIRTTI - FOTO GALERİ

Örgütün Adana yapılanması içinde bulunan şüphelilerin, internet üzerinden dini duyguları sömürerek, kızları evlenme vaadiyle kandırdıkları, kendi aralarında oluşturdukları sahte imamlar aracılığıyla ‘örgütsel nikah’ kıyıp, eylem yapmaya gönderdikleri belirlendi. Evlerindeki aramalarda geçen malzemeler arasında 2 samuray kılıcı ile bomba düzenekleri dikkat çekti.

Operasyon kapsamında, El Kaide'nin ‘Türkiye Emiri’ diye adlandırılan ve Ankara'da eylem hazırlığında olduğu tespit edilen E.A., yardımsısı F.G. ile C.Y. de yakalanıp gözaltına alındı. Çukurova bölgesinden sorumlu 20 El Kaide üyesinin sorgusu ise Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde devam ederken, evlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen malzemeler bugün basın mensuplarına gösterildi.

Sorgulamada, örgüt üyelerinin El Kaide adına kendi oluşturdukları bir internet sitesi aracılığıyla yurt dışında özellikle işsiz olan bazı kişileri dini duygularını sömürerek kandırdıkları belirlendi. Şüphelilerin, örgüte üye yaptıkları bu kişileri, eylem yapmaya ikna ederek çatışma bölgelerine gönderdikleri öğrenildi. Ayrıca, örgüt üyelerinin internetteki bazı sosyal paylaşım siteleri ile genç kızlarla tanışıp, evlenme vaadiyle kandırdıkları anlaşıldı. Genç kızlarla kendi aralarında oluşturdukları sahte imam ve din görevlileriyle ‘örgütsel nikah’ kıyıp, evlendikleri belirlenen şüphelilerin, daha sonra bu kızları, ‘cihat elemanı’ olarak yetiştirip, hazırladıkları sahte kimlik ve pasaportlarla başta Afganistan olmak üzere Çeçenistan, Irak, İran gibi çatışma bölgelerine göndererek eylem yapmalarını sağladıkları anlaşıldı.

Bu arada Adana'da yakalananlar arasında El Kaide'nin askeri kanat üyelerinin de bulunduğu bildirildi.

Şüphelilerin tabanca, çok sayıda mermi, fişek, sallama zırh, örgütsel dokümanların bulunduğu hard diskler, bilgisayar kasaları, dini kitaplar, bir örgüt üyesinin Afganistan'da uzun namlulu silahla çekilmiş fotoğrafı, CD ve sözde flamaların bulunduğu malzemeler arasındaki 2 samuray kılıcı ile saniyeli fitil ile hazırlanan bomba düzeneği dikkat çekti. 20 kişi, yarın adliyeye sevk edilecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Şanlıurfa'da bir vatandaş, iki grup arasında çıkan kavgayı ayırmak için ezan okudu

Şanlıurfa'da bir vatandaş, iki grup arasında çıkan kavgayı ayırmak için ezan okudu

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title