Haberler

El Kaide, "Devrim Dalgasından" Memnun

El Kaide'nin Arap yarımadasındaki kolu, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki "devrim dalgasından" memnun olduğunu açıkladı.

El Kaide'nin Arap yarımadasındaki kolu, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki "devrim dalgasından" memnun olduğunu açıkladı.

İnternetteki dinci sitelerden birindeki açıklamada, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da haftalardır süren "değişim tsunamisinin" selamlandığı belirtilirken, son aylardaki olayların nedeninin yöneticilerin yolsuzluğu ya da işsizlik yüzünden halkların derin hoşnutsuzluğu olduğu ifade edildi.

İngilizce konuşan Müslümanları uluslararası cihat hareketine katılmaya teşvik eden sitede yazan Yemen kökenli Amerikalı Enver El Avlaki de "Örneğin Mısır'da ya da Tunus'taki devrimler, aşırı Müslüman hareketler için iyi haber" ifadesini kullandı,

El Avlaki, "Devrim, 'tiranlar yıkılmaz' diye düşünen zihinler ve kalplerdeki korku bariyerlerini yıktı" dedi.

-İTALYA VE NORVEÇ, MUHALEFETİ SİLAHLANDIRMAYACAK

İtalya ve Norveç, Libya'da muhaliflerin silahlandırılması gibi bir planın içinde olmayacaklarını bildirdi.

İtalya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maurizio Massari, bir radyoya yaptığı açıklamada, muhalifleri silahlandırmanın "tartışmalı bir önlem" olacağını ve uluslararası topluluğu böleceğini söyledi.

Norveç Savunma Bakanı Grete Faremo da NRK televizyonuna verdiği demeçte, Libya'daki muhaliflere silah vermenin Norveç açısından gündemde olmadığını bildirdi.

Libya'da Muammer Kaddafi güçleri karşısında zayıf kalan muhaliflere askeri destek verilmesi olasılığı, ABD ve Fransa tarafından gündeme getirilmişti.

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, dün Londra'da düzenlenen Uluslararası Libya Konferansı'nın sonunda bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, NATO'nun halkları silahlandırmak için Libya'da olmadığını söylemişti.

Rasmussen, "BM Güvenlik Konseyi kararı çok açık, silahlara ambargo koyulmasını öngörüyor. Dolayısıyla biz orada halkları korumak için bulunuyoruz, silahlandırmak için değil" diye konuşmuştu.

ABD Başkanı Barack Obama, böyle bir önlemi "gözardı etmediğini, ancak bunun olacağını da söylemediğini" belirtmişti.

Fransa Dışişleri Bakanı Alain Juppe de dün Londra'da düzenlenen konferans sırasında, muhaliflere askeri yardımı müttefiklerle görüşmeye hazır olduklarını söylemişti.

Londra'da düzenlenen Uluslararası Libya Konferansı'nda, Libya'da Muammer Kaddafi'nin gitmesi gerektiği konusunda fikir birliğine varılmıştı. - HONG KONG

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

Şampiyonluk son haftaya kaldı! Fenerbahçe, Galatasaray'ı deplasmanda 1-0 yendi

Şampiyonluk son haftaya kaldı! Fenerbahçe, Galatasaray'ı deplasmanda 1-0 yendi

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title