Haberler

El-halil'den, Keçiören'e Kardeş Ziyareti

Keçiören’in kardeş belediyeleri arasında yer alan Filistin’in El-Halil Belediyesi’nden gelen heyet, Keçiören Belediyesi’nin hizmetlerini yerinde görerek inceledi.

Keçiören'in kardeş belediyeleri arasında yer alan Filistin'in El-Halil Belediyesi'nden gelen heyet, Keçiören Belediyesi'nin hizmetlerini yerinde görerek inceledi. Heyet Belediye Başkanı Mustafa Ak'ı da makamında ziyaret etti.

El-Halil Belediyesi Meclis Üyeleri ve mühendislerden oluşan heyet, Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve TİKA ortaklığıyla gerçekleştirilen 4 günlük eğitim ve gezi programı için Keçiören'e geldi. Heyeti makamında "Hoş geldiniz, sizleri burada görmekten dolayı mutluyum" selamıyla karşılayan Başkan Mustafa Ak, Keçiören'in 900 bin nüfusuyla Türkiye'nin en büyük ilçelerinden birisi olduğuna dikkat çekerek, "Başkent Ankara'nın metropol ilçelerinden biriyiz. Vatandaşlarımıza için hayırlı ve iyi hizmetler sunmak istiyoruz. Yapmış olduğumuz çalışmalarımızı sizler de gezip gördünüz. Kardeş belediyeler olarak karşılıklı tecrübe paylaşımında bulunuyoruz. Sizde burada görüp öğrendiklerinizi El- Halil'de uygulayacaksınız inşallah. Her belediyenin bir başka belediyeden öğrenecekleri vardır. El- Halil'e döndüğünüzde Başta Belediye Başkanımız olmak üzere tüm Filistinli kardeşlerime selamlarımı gönderiyorum" dedi.

EL-HALİL'E DAVET ETTİLER

Heyet sözcüsü ise kendilerini Keçiören'de ağırlayan Başkan Ak'a teşekkür ederek, "Aldığımız eğitim ve gördüğümüz hizmetler geleceğe yönelik güzel bir ışık tuttu bize. Size ve Türk halkına bize verdiğiniz destek için teşekkür ediyorum" diye konuştu. İsrail'in baskı ve ambargosu altında çok zor günler geçirdiklerini söyleyen sözcü, "Bir gün bu sömürü sona erecek, o zaman şehirlerimizi biz de sizin gibi güzel hale getirmek istiyoruz. Yatığınız hizmetleri çok beğendik, bu da sizin güçlü bir belediye başkanı olduğunuzu gösterdi bize. Kısa zamanda sizi El-Halil'de ağırlamak istiyoruz" mesajını verdi. Başkan Ak ise, Filistin'e gittiğinde halkın içinde bulunduğu zor şartları gördüğünü dile getirerek, "Filistin davasını Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız dünyanın her platformunda anlatıp savunuyorlar. Filistin davası tüm Müslümanların davasıdır. Filistin de bulunan kutsal topraklar tüm ümmete emanet edildi. İnşallah bir gün Kudüs'ün başkent olduğu bağımsız bir Filistin'i göreceğiz. İnancınızı kaybetmeyin" ifadelerini kullandı.

MÜSLÜMANLAR BİRLİK OLSA ÇATIŞMALAR BİTER

Çözüm konusunda Türkiye'nin her zaman üzerine düşeni yaptığını, ancak diğer Müslüman ülkelerde bir rehavetin olduğunu vurgulayan Mustafa Ak, "Dünyada çatışmaların yüzde 90'ı Müslüman ülkelerde yaşanıyor ve bu bilinçli bir şekilde yapılıyor. Müslümanlar birlik olsa bu çatışmalar hemen biter. İnşallah Müslümanlar arasındaki bu dağınıklık bir an önce biter" diye konuştu.

Ziyarette Filistin heyeti Başkan Ak'a Filistin atkısı hediye ederken, Başkan hediye edilen atkıyı boynuna takarak misafirleri ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Kardeş belediye heyeti Keçiören'de Deniz Dünyası ve Kalaba Spor Merkezi, Botanik Parkı, Togem binası, Gümüşdere Ihlamur Vadisi, Belediye Zabıta Müdürlüğü, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Park Bahçeler Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü, AK Masa, Belediye Meclis Salonu, Estergon Türk Kültür Merkezi, Fatih Sultan Mehmet Parkı, Kanuni Sultan Süleyman Parkı ve Güngörmüşler Konağı, Yükseltepe Kentsel Dönüşüm alanı, Kartaltepe Kent Ormanı ve Mesire Alanı'nı gezerek incelemelerde bulundu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Ak Filistin Keçiören Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title