Haberler

Ekonomiye Değer Katanlar 2015 Ödül Töreni"

Güncelleme:

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, bankacılık sisteminin çok sağlam olduğunu ama kaynak aktarma mekanizmasının sıkılaştırma nedeniyle yeterli olmadığını savunarak, "Yeni küresel koşullarda sermayenin gelişen ülkelerden çıkma eğilimi söz konusu. Bu gerçekler doğrultusunda bankacılık sisteminde koşullar mutlaka esnetilmelidir" dedi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, bankacılık sisteminin çok sağlam olduğunu ama kaynak aktarma mekanizmasının sıkılaştırma nedeniyle yeterli olmadığını savunarak, "Yeni küresel koşullarda sermayenin gelişen ülkelerden çıkma eğilimi söz konusu. Bu gerçekler doğrultusunda bankacılık sisteminde koşullar mutlaka esnetilmelidir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde (AKKM) gerçekleştirilen ödül töreninde konuşan Burkay, Bursa'nın Türk ekonomisinin gelişmesi ve ivme kazanmasında etkin ve yönlendirici gücü temsil ettiğini söyledi.

Kentin ihracat, istihdam, yatırım değerleri ve ekonomik açıdan büyük potansiyele sahip olduğunu ifade eden Burkay, "Bursa, 4 dolara ulaşan ihracat birim fiyatıyla da Türkiye'nin 2023 yılı için koymuş olduğu hedefleri yakalayan bir kenttir. Sayın Cumhurbaşkanımızın, 'Bursa, bize hayaller kurmayı öğreten bir yerdir' şeklinde tarif ettiği Bursa, yeni Türkiye'nin vizyonunu en iyi okuyan ve ülkemizin büyük ideallerini gerçeğe dönüştürecek kentlerin başında gelmektedir" diye konuştu.

Burkay, BTSO'nun hazırladığı "Gökmen Projesi" kapsamında kurdukları Uzay ve Havacılık Sanayi Kümelenmesi'yle, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Bursa Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle 60 milyon liranın üzerindeki bütçeyle Gökmen Uzay ve Havacılık Eğitim Merkezini kente kazandıracaklarını belirtti.

Yerli tanktan uyduya kadar savunma ve uzay teknolojilerinde gelinen noktada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın engin vizyonunun ve aldığı risklerin etkili olduğunu vurgulayan Burkay, şöyle konuştu:

"Teknoloji, Ar-Ge ve yenilikçilik odaklı tüm çalışmalara Sayın Cumhurbaşkanımız büyük destekler verdi. O günlerde bazı çevrelerde hayal gibi görünen projelerin hızla uygulamaya geçmesinde Cumhurbaşkanımızın üstün gayretleri çok önemli rol oynadı. Savunma sanayisinde dışa bağımlılığı ortadan kaldıran hedefi belirlediğimizde ithal oranı yüzde 80 olan savunma sanayisine sahiptik. Bugün Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koymuş olduğu liderlik ve almış olduğu risklerle savunma sanayisinde dışa bağımlılığımız yüzde 40'lar seviyesine gerilemiştir. Tüm bu devrim niteliğindeki dönüşümlerde üstlendiğiniz tarihi liderlik için sizlere şahsım ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum."

"Yeni reform programıyla ikinci atılım dönemini yaşayacağız"

Burkay, hükümet tarafından uygulamaya konulan eylem planları ve teşvik paketlerinin girişimcileri cesaretlendirmek ve katma değerli üretime geçiş açısından çok değerli adımlar olduğunu ifade etti.

Burkay, şunları kaydetti:

"İnşallah yeni reform programıyla ikinci atılım dönemini yaşayacağız. AB politikalarının tekrar önceliklerimiz arasına girmesiyle gelecek yıl ekim ayı itibarıyla AB'ye vizesiz giriş imkanına kavuşuyoruz. İş dünyası olarak AB ile gümrük birliği alanında iyileştirmeler yapılmasını ve AB'nin üçüncü ülkelerle yaptığı serbest ticaret anlaşmalarına ülkemizin de taraf olabilmesini sağlamamız gerektiğini de düşünüyoruz."

Burkay, yatırım teşvik sisteminin proje bazlı hale getirilmesinin ekonomi adına çok büyük önem taşıdığına dikkati çekerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bölgesel ve sektörel teşvik sistemi yerine proje odaklı, her projenin ihtiyacı olan, farklı ve özendirici teşviklerin uygulanmasını öneriyoruz. İş dünyamızın bir başka beklentisi ise bankaların kredi koşullarının esnetilmesidir. 2001 krizi sonrası bankaların kredi verme başta olmak üzere tüm hizmetleri için çok sıkı kriterler getirildi. Bankacılık sistemimiz çok sağlam ama kaynak aktarma mekanizması sıkılaştırma nedeniyle yeterli değil. Yeni küresel koşullarda sermayenin gelişen ülkelerden çıkma eğilimi söz konusu.

Bu gerçekler doğrultusunda bankacılık sisteminde koşullar mutlaka esnetilmelidir. Özel sektörümüzün ulusal kalkınma yarışında daha hızlı koşmasını sağlayacak bu düzenleme taleplerimizi de tensiplerinize arz ediyoruz."

- Suriyeli "müzik dehası"ndan konser

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BTSO, Bursa Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan piyanoyu Suriye'den Türkiye'ye sığınarak ailesiyle Bursa'ya yerleşen ve Erdoğan'ın imzaladığı kararnameyle Türk vatandaşlığına geçen genç piyanist Tambi Asaad Cimuk'a verdi.

Cimuk, daha sonra kısa müzik dinletisi sundu.

Burkay ve BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a plaket ve 16 büyük Türk devletini temsilen 16 çınar ağacının sertifikasını verdi.

Ödül töreni

Daha sonra "en başarılı KOBİ'ler", "inovasyon", "ihracat", "gelir vergisi", "kurumlar vergisi", "dönüşümün liderleri" ve "sektör birincileri" kategorilerinde dereceye girenlere ödülleri verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "dönüşümün liderleri" kategorisinde Simge Mat AŞ adına Nezir Gencer'e, Ermaksan Makina AŞ adına Ahmet Özkayan'a, Bilim Makina AŞ adına Mehmet Cemal Bilim'e ve Karsan Otomotiv AŞ adına İnan Kıraç'a ödüllerini takdim etti.

Erdoğan, daha sonra ödül alanlarla fotoğraf çektirdi.

Kaynak: AA / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan İbrahim Burkay Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title