Haberler

Yunusemre ile Meslek Sahibi Oluyorlar

Yunusemre Belediyesi tarafından hayata geçirilen hanımlar lokali ve meslek edindirme kurslarıyla binlerce kadın meslek sahibi oluyor.

Yunusemre Belediyesi tarafından hayata geçirilen hanımlar lokali ve meslek edindirme kurslarıyla binlerce kadın meslek sahibi oluyor. Yeni Mahalle Hanımlar Lokali'nde kuaförlük kursuna katılan kadınlar, hayallerine adım adım yaklaşıyor.

Sosyal projeleriyle toplumun her kesiminden takdir toplayan Yunusemre Belediyesi bünyesinde kurduğu hanımlar lokali ve meslek edindirme kurslarında binlerce vatandaşa ulaşıyor. Sayısı 10'u bulan hanım lokallerinde en fazla ilgiyi gören kurslardan bir de kuaförlük. İlçe Halk Eğitim Merkezi'nin katkılarıyla gerçekleştirilen kursların sayısı talebe göre artıyor. Yeni Mahalle Hanımlar Lokali ve Meslek Edindirme Kurslarında gerçekleştirilen kursa katılan kadınlar, saç bakımı ve makyaj yapmayı öğreniyor.

Küçüklüğünden beri kuaför olmak istediğini belirten Fatma Gökbudak, bu kurs ile hayallerine adım adım yürüdüğünü belirtti. Gökbudak, "Bu kursa başlamadan önce sanayide çalışıyordum. Sanayideki işimden sonra bir süre çalışmadım. Ardından bu kursu duydum. İlk duyduğumda çok heyecanlanmıştım. Kurs açılır açılmaz hemen başvuruda bulundum. Ben küçük yaşlardan beri bu mesleği öğrenmenin ve kendi işyerimi açmanın hayalini kuruyordum. Burada hocamız ve arkadaşlarımız ile birlikte kuaförlüğün ve makyözlüğün inceliklerini öğreniyoruz. Bize bu fırsatı sunan Yunusemre Belediyemize ve Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Çerçi'ye teşekkür ediyorum" dedi.

Kurs öğretmeni Betül Taşlıca, kuaförlük ve makyözlük kursunun hanımlar tarafından büyük rağbet gördüğünü dile getirirken; meslek dalının ihtiyacı olan kalifiye personelin kurslar sayesinde yetiştiğini ifade etti. Taşlıca, sözlerini şöyle tamamladı: "Burada bir aile gibiyiz. Hanımlarımız hem mesleğin ince noktalarını öğreniyor hem de dertleşiyor. Benim de onlardan öğrendiğim şeyler oluyor. Ancak bu mesleğin ihtiyacı olan yetişmiş personel ihtiyacını karşılamanın yanı sıra kendi hayallerine kavuşmak isteyen hanımlarımızın da ihtiyaçlarına cevap veriyoruz. Hayallerine kavuşarak kendi iş yerini açmak isteyen hanımlarımıza da gerekli bilgi ve birikimi sunmak için çalışıyoruz. Bize bu imkanı sunan belediyemize teşekkür ediyoruz" - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Yunusemre Ekonomi Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt: Kamu parasını korumayı bana mı öğretecek?

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt: Kamu parasını korumayı bana mı öğretecek?

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title