Haberler

Yeni Toyota Ch-R, Sakarya'da Üretilecek

Güncelleme:

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye tarafından Sakarya'da üretilecek olan Toyota C-HR'ın dünya prömiyeri Cenevre Otomobil Fuarı'nda gerçekleşti.

Büyük beğeni toplayan yeni Toyota CH-R, 4.350 mm uzunluğa, 1.795 mm genişliğe ve 1.565 mm (Hybrid 1555 mm) yüksekliğe sahip kompakt boyutlarıyla yoğun kent yaşamında kullanım kolaylığı sunacak. 2.640 mm dingil mesafesi ise boyutların optimum yaşam alanı olarak kullanılmasına imkan tanıyacak.

ARACIN TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Toyota'nın kompakt crossover segmentindeki yeni temsilcisi C-HR; 1.2T, 1.8 Hybrid ve 2.0 olmak üzere üç farklı motor seçeneğine sahip olacak. Giriş seviyesinde yer alan 1.2T versiyonu 116 PS güç üretirken, 1,8 litrelik Hybrid versiyon ise 122 PS güç üretecek. Ürün gamının tepe noktasında yer alan 2.0 litrelik motor ise 150 HP güce sahip olacak.

GENİŞ SEÇENEK YELPAZESİ SUNUYOR

Giriş seviyesindeki 1.2T versiyonu, 6 ileri manuel vitesli önden çekiş veya CVT otomatik şanzımanlı dört tekerlekten çekişli olmak üzere iki farklı şanzıman ve çekiş tipiyle üretilecek. 1.8 Hybrid versiyonu eCVT şanzıman ve önden çekiş imkanı sunarken, 2.0 litrelik motor ise CVT şanzıman ve önden çekişle üretilecek.

HİBRİT CROSSOVER

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdür ve CEO'su Hiroshi Kato Cenevre Otomobil Fuarı'nda yaptığı açıklamada Sakarya'daki üretim tesislerinde üçüncü bir modeli üretecek olmaktan duydukları mutluluğu ifade ederken, "Toyota Yeni Global Platformu'nda(TNGA), hibrit motorlu bir crossover üretme kararı, fabrikamızın ulaştığı yüksek verimliliğin ve yüksek kalite seviyesinin bir kanıtı. Bu karar aynı zamanda, Toyota'nın tüm çalışanlarımıza olan güveninin ve üstün kaliteli araçlar üretmek için gösterdiğimiz çabaların bir karşılığı" ifadelerini kullandı. Tüm çalışanlarıyla birlikte tutkuyla çalışmaya devam edeceklerini belirten Kato, "Yeni CH-R, çalışanlarımızın, Türkiye'deki ve Avrupa'daki yan sanayimizin ve aslında Türkiye'nin gurur kaynağı olacak. Bu gurur, bizi gelecek başarılar konusunda daha da cesaretlendirecek. Tüm enerjimizle çalışarak Sakarya'ya ve Türkiye ekonomisine katkıda bulunmaya devam edeceğiz" dedi.



Kaynak: Bültenler / Ekonomi

Toyota Otomotiv Cenevre Türkiye Sakarya Otomobil Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

Bakmadan Geçme

Kemerburgaz son hali nasıl, Galatasaray antrenman tesisi bitti mi 2024? Gaddar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 675. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Karaağaç Destanı 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 8 Mayıs Karaağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs İstanbulspor Sivasspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Survivor kaptan kim oldu? Mavi Takım Kırmızı Takım kaptanları kim oldu 17 Mayıs Cuma 2024? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 17 Mayıs Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 17 Mayıs Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Kredi kartıyla kurban satın almak caiz midir? Banka kredisiyle kurban kesilebilir mi? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Yalı Çapkını 71. Bölüm Canlı İzleme Linki! 17 Mayıs'ta Yayınlanan Yeni Bölüm! Çağla Şıkel ayaklarını mı paylaştı? Çağla Şıkel neden video paylaştı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi!
Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

500

Yorumlar (20)

MADE IN KURDISH:

BENCE BU GİDİŞLE KÜRTLER İLK YERLİ OTOMOBİLİ ÜRETECEK. . TÜRKLER RAHATA ALIŞMIŞ. . KOLAYI SEVİYOR VE TEMBELLER. . . YAKIN GELECEKTE KÜRTLER DÜNYANIN EN İYİ EN KALİTELİ VE EN EKONOMİK ARACINI YAPACAKLAR. . . BUNDAN EN KARŞI ÇIKACAK OLANDA TÜRKLER OLACAK. . .

3
28
yanıtYanıtla
tc:

memlekete bir hayrın olsun tek zararın olacağına, sen üret ister türk ol ister kürt ol karşında değil yanında ve arkanda olur bu millet bu devlet ayrımcılık yapan angut

yanıt11
yanıt1
neoturk:

O halde kullandigin Bedava ceyran parasini yedigin Ekmek ictigin Suyun karsiligini verirsin, Caldigin Devlet Arazilerindeki kullanim parasinida ödersin, hadi göreyim seni, hee bu arada suriyeye gitmeden önce TC KIMLIGINIDE teslim et, bir zahmet Zerdüst Ermeni!!!

yanıt20
yanıt0
Recep Atli:

Siz önce magarayi bir terkedin bakalim, gerisi gelir, bir 500 yil sonra.

yanıt13
yanıt1
real:

gerçek mal , hakiki hemde en süzmesinden

yanıt2
yanıt0
Ülkücü deil Türkçüyüm:

Birader siz en fazla molotofu geliştirirsiniz

yanıt3
yanıt0
Emirhan Mobil-IOS:

Güzelmiş gerçekten bu araç çok beğendim

17
5
yanıtYanıtla
HYUNDAI UCUZ KALITELI:

TOYOTA BAHALI ARABA HYUNDAI UCUZ VE ALANLAR MEMNUN BEN I 30 ALACAM UCUZ VE KALITELI

yanıt6
yanıt51
anti yobaz:

bu sunni yobazlar basimizi cooook agritacak

3
13
yanıtYanıtla
Ne iciyon len sen? ):

Ne alaka malaka ak troll?

yanıt4
yanıt1
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title