Haberler

Vural Öger Travel Faaliyetlerini Durdurdu

Güncelleme:

Almanya'nın büyük tur operatörlerinden Vural Öger Travel faaliyetlerini durdurdu. Şirket internet sitesinde bundan böyle yeni rezervasyon kabul etmeyeceklerini açıkladı.

Mevcut durumda şirketten tur satın alan kişilerin masraflarının sigorta tarafından karşılanacağı belirtildi. Öger'in işlerindeki bozulmanın Rusya pazarındaki daralmadan da kaynaklandığı belirtiliyor. Vural Öger kurduğu Öger Türk Tur isimli şirketle turizm piyasasına atılmış ve Öger Tours seyahat firmasını 2010 yılında dünya devi Thomas Cook'a satmıştı.

VURAL ÖGER KİMDİR?

Vural Öger 1969 yılında Berlin Teknik Üniversitesi'nden (TU Berlin) yüksek mühendis olarak mezun olduktan sonra, Almanya'da yaşayan Türk kökenli vatandaşlar için charter uçak seferleri düzenleyen Öger Türk Tur seyahat acentesini kurdu. Acentenin hızla büyümesi 1980′li yıllarda Öger Tours adıyla bir seyahat şirketinin kurulması aşamasını getirdi. Vural Öger Almanya'da Türkiye'ye yönelik turizmin bir öncüsü oldu ve Türkiye'nin Alman turistlerin tatil için en çok tercih ettikleri ülkelerden biri haline gelmesinde büyük katkıda bulundu. Öger şirketler grubu kısa zaman içinde, yılda 1,2 milyon yolcu ve 700 milyon Euro'yu aşan cirosu ile, Avrupa'dan Türkiye'ye en çok turist gönderen şirket haline geldi.

ÜSTÜN HİZMET MADALYASI ALDI

Vural Öger 2001 yılında Cumhurbaşkanı Demirel´in elinden Türkiye Cumhuriyeti Üstün Hizmet Madalyası'nı, 2002 yılında da Alman Cumhurbaşkanı Rau'nun elinden Alman Federal Cumhuriyeti Liyakat Madalyası'nı aldı. Öger ayrıca, 2004 – 2009 yılları arasında Avrupa Parlementosu'nda sosyal demokrat milletvekili olarak etkinlik gösterdi.Öger şirketler grubuna ait Öger Tours'u 2010 yılında Thomas Cook şirketine satan Vural Öger bu tarihten itibaren Thomas Cook AG'de denetim kurulu üyesi olarak görev almaya başladı. Eskiden olduğu gibi charter uçuşları düzenleyen Öger Türk Tur firması, yedi otelden oluşan Majesty otel zinciri ve Holiday Plan seyahat acentesi Vural Öger'e ait işletmeler olarak çalışmaya devam ediyor.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Vural Öger Almanya Berlin Rusya Turizm Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

İstanbul'da polislere ateş açan magandalardan birisi öldü, diğeri hastanede

İstanbul'da polislere ateş açan magandalardan birisi öldü, diğeri hastanede

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan: Görüntüler 7 yıl öncesine ait, tamamıyla aile ortamı

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan: Görüntüler 7 yıl öncesine ait, tamamıyla aile ortamı

500

Yorumlar (2)

AKKOYUN DEVLETİ:

EFSANEMİ NERESİ EFSANE BU HERİFİN BEAAA.

0
5
yanıtYanıtla
cin bekir:

Hani bu firma satilmisti yalancilar

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title