Haberler

Vestel: Dünya Oyunculuğu Yolunda Kararlıyız

Almanya'daki Ifa Fuarı'nda En Büyük İlgiyi Türk Firmaları Çekiyor. Vestel, Görüntünün Daha Net Olmasını Sağlayan Pixellence Teknolojisinin Kullanıldığı 80'in Üzerinde Yeni Ürünüyle Teknoloji Çıkarması Yaptı. Vestel İcra Kurulu Başkan Vekili Turan Erdoğan, "Ürün Çeşidimizle Küresel Alanda da Pazarı Yönlendiren Uluslararası Oyuncu Olmaya Kararlıyız" Dedi.

Almanya’daki IFA Fuarı’nda en büyük ilgiyi Türk firmaları çekiyor. Vestel, görüntünün daha net olmasını sağlayan Pixellence teknolojisinin kullanıldığı 80’in üzerinde yeni ürünüyle teknoloji çıkarması yaptı. Vestel İcra Kurulu Başkan Vekili Turan Erdoğan, "Ürün çeşidimizle küresel alanda da pazarı yönlendiren uluslararası oyuncu olmaya kararlıyız" dedi.

ALMANYA’nın başkenti Berlin’de düzenlenen Tüketici Elektroniği Fuarı’nda (IFA) yeni teknolojiler görücüye çıktı. 31 Ağustos-5 Eylül arasında açık kalacak olan fuara 10’un üzerinde Türk firması katıldı. Bu yıl 47’ncisi düzenlenen fuarda 32 ülkeden yaklaşık 200 firma ürünlerini sergileyecek. Fuarın en büyük standlarından birine sahip olan ve 13’üncü kez fuara katılan Vestel, teknoloji çıkartması yaptı. Satın aldığı diğer Avrupalı televizyon markaları Finlux ve Gratz için de ayrı stand açan şirket, 80’in üzerinde yeni ürün sergiledi. 2 bin 500 metrekarelik standa sahip olan Vestel, görüntünün daha net olmasını sağlayan Pixellence teknolojisiyle ürettiği LCD TV’lerden dokunmatik ekranlara, dijital alıcılardan hard disk kaydedici cihazlara ve kablosuz ürünlere kadar çeşitli modellerini görücüye çıkardı.

TÜP YERİNİ LCD’YE BIRAKIYOR: Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkan Vekili ve Dış Ticaret Başkanı Turan Erdoğan, televizyonların hızla değiştiğini, tüplü TV’lerin hızla yerlerini plazma ve LCD’ye bıraktığını belirterek, plazma ve LCD arasındaki savaşı da LCD’nin kazandığının görüldüğünü söyledi. IFA 2007’de geçen yıl demosunu gösterdikleri Pixellence ürünlerini sergilediklerini aktaran Erdoğan, Türk profesörün başında olduğu seksen kişilik ekip tarafından geliştirilen Pixellence’ın sevkiyatlarının başladığını, Avrupa ve Türkiye’de birçok müşteriye gönderdiklerini kaydetti. LCD televizyon pazarında da konsolidasyon yaşandığına dikkat çeken Erdoğan, büyük oyuncuların kontrol ettiği flat panel pazarında Vestel olarak dönüşümün dışında kalmadıklarını kaydetti. Avrupa’da LCD’de yüzde 12 pazar payına sahip olduklarını dile getiren Erdoğan, "Tüplü televizyonda(CRT) pazar payımız yüzde 40’lara geldi. Avrupa’da beklenen genel pazar 45 milyon televizyon. Bunun 30 milyonu LCD, 15 milyon tüplü olacak. Avrupa’da, 2007 yılı sonunda CRT’de yüzde 40, LCD’de yüzde 13’lük pazar payı hedefliyoruz. Şu anda Avrupa’da dördüncüyüz. Önümüzde, Sony, Samsung ve Philips var. LG’yle dördüncülük ve beşincilikte yarışıyoruz" diye konuştu.

TÜRKİYE’DE BİRİNCİYİZ: Turan Erdoğan, Türkiye’deki pazar paylarının ise yüzde 36 olduğunu ve şu anda birinci olduklarını kaydederek, "Türkiye’de pazara, Vestel, Beko ve Profilo Telra olmak üzere üç firma hakim. LCD TV’de Samsung ve LG girmeye çalışıyor. Türkiye’yi LCD’de iyi bir pazar olarak görüyorlar. Ama bayi sistemine üç Türk firması sahip. Türkiye’de LCD hálá insanlara pahalı geliyor. Pazar hálá çok düşük. LCD televizyonların satışında düşme trendi var. Bu yılın sonuna kadar satışlar devam eder. LCD üretiminde aylık 500 bin adete ulaştık" değerlendirmesini yaptı.

Sesi 360 derece döndürebilen hoparlör

Xounts, evlerin iç dizaynlarına uyabilecek stereofonik ses sistemlerini pazara sundu. Değişik renklerde olabilecek ses sistemi, kişilerin isteğine göre şekillendirilecek. Ultra modern NXT hoparlörleri, sesin 360 dereceden duyulmasını da sağlıyor. Sistem, sesi bütün yönlerde ve her odaya tek bir kutudan dağıtıyor. Xounts neredeyse bütün analog ve dijital sistemlerle uyumlu. Bir hoparlör bütün cihazlarla çalışabiliyor.

Üç boyutlu TV

BERLİN’deki Tüketici Elektroniği Fuarı’nda tanıtılan yeni ürünlerden biri, Fraunhofer Enstitüsüne bağlı çalışan Heinrich-Hertz Enstitüsü’nün (HHI) geliştirdiği üç boyutlu televizyon oldu. Düz bir ekranı olan televizyon, üç boyut için özel gözlük gerektirmiyor. Sistem izleyicilerin yerini elektronik olarak belirliyor ve kendini görüntünün üç boyutlu olarak en iyi şekilde izlenebileceği şekilde ayarlıyor.

Blu-ray’li ilk kamera

HITACHI, 8 cm’lik Blu-ray disklerde kayıt yapan ilk kamerayı IFA’da tanıttı. 5.3 megapiksel çözünürlükte çekim yapabilen kamera full HD videoları 1920 x 1080 pikselde görüntülenebiliyor. Kayıttan sonra, videoları oynatmak için başka süreç gerekmiyor. Bu birçok formatı destekliyor. Hitachi BD70, optikal medyanın hepsiyle uyumlu.

Çizilen film CD’leri için spreyli çözüm

DİSKLER artık üzerlerindeki çizikler ve toz nedeniyle çalışmamazlık edemeyecek. Çünkü Hama’nın CD ve DVD’leri korumak için geliştirdiği sprey, bu sorunu ortadan kaldırıyor. Sprey basit olarak CD ve DVD’lerin üzerine sıkılıyor ve böylece siliniyor. Bu işlem kenardan başlayarak içe doğru yapılıyor. Bunun için özel üretilen bez kullanılıyor. Böylece toz ve kirler dikkatlice ortadan kaldırılıyor ve küçük çizikler tamir edilerek CD’nin yeniden çalışması sağlanıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title