Haberler

Vestel, CeBIT'te 'Avrupa'nın İlk'leriyle Gövde Gösterisi Yaptı

Vestel, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Fuarında Avrupa'da İlk Üreticilerden Olduğu Yeni Ürünlerini Sergiledi.

Vestel, bilgi ve iletişim teknolojileri fuarında Avrupa’da ilk üreticilerden olduğu yeni ürünlerini sergiledi.

Vestel, CeBIT’te tanıttığı ürünleri 2 ay içinde hem Türkiye hem de Avrupa’da pazara sunacak. İcra Kurulu Başkan Vekili ve Dış Ticaret Başkanı Turan Erdoğan, sektöre ilişkin ’LCD’de tren kaçtı’ yorumlarına ise "Hiçbir şeyi kaçırmadık" yanıtını verdi.

ALMANYA’nın Hannover şehrinde düzenlenen bilgi ve iletişim teknolojileri fuarı CeBIT’e 10’uncu kez katılan Vestel, fuarda tek mikroçipli LCD TV, dijital uydu ve karasal yayınları alan HD Box, dizüstü bilgisayar, LCD monitor, MPEG4 dijital TV ve interaktif Otel TV’yi görücüye çıkardı. 4-9 Mart tarihleri arasında açık kalacak fuarda Vestel, 300 metrekarelik standandında LCD monitörlerden dizüstü bilgisayarlara, uydu alıcılarından LCD ve plazma TV’lere 40 farklı ürününü sergiliyor.

AVRUPA’DA İLKE İMZA ATTI: Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkan Vekili ve Dış Ticaret Başkanı Turan Erdoğan, fuarda sergiledikleri yeni ürünlerin çoğunu Avrupa’da ilk yapan üreticilerden olduklarını belirterek, "Fuarda birçok yeni ürün sergiliyoruz. Yüksek çözünürlükte yayınların alınmasını sağlayan HD Box’ı tanıtıyoruz. Türkiye’de bu ürünün fiyatını yarıya indiriyoruz. Dijital yayınları alan tek mikroçipli LCD TV’yi Avrupa’da ilk defa Vestel yapıyor. 19 inç ve 22 inç’lik bilgisayar monitörleri de tanıttığımız ürünler arasında" dedi. Vestel, CeBIT’te tanıttığı ürünleri 2 ay içinde hem Türkiye, hem de Avrupa’da pazara sunacak.

LCD’DE TRENİ KAÇIRMADIK: Turan Erdoğan, sektöre ilişkin kötümser yorumlara katılmadığını belirterek, şöyle konuştu: "Tüplüden LCD’ye geçişte pazar kaybedildi ama ben burada Vestel’i ayırıyorum diğer üreticilerden. İlk LCD TV’yi 2003’de ürettik, treni falan kaçırmadık. Kaçıran firmalar olabilir. Şu anda LCD’de Avrupa’da pazar payımız yüzde 12.5. Teknolojik olarak bir şey kaçırmadık. Bu yıl LCD satışı futbol şampiyonaları nedeniyle daha fazla olacak. Çift rakamlı yıllara şampiyonalar konulduğu için daha çok satıyoruz."

ÇİN’E BELLİ ÜRÜNLER: Bu arada beyaz eşyada 101, elektronikte de 45 patent başvuruları olduğunu aktaran Turan Erdoğan, yurtdışındaki üretimleriyle ilgili olarak şu değerlendirmeyi yaptı: "Çin’de tüplü TV yatırmımız var. Bu alanda pazar kaybedildiği için ucuz bölgelerde üretmek istiyoruz. Şu anda tasarımı verip mühendisleri gönderip orada ürettirmek istiyoruz. Sadece belli ürünleri üreteceğiz."

Telefunken’e üretim yapacak

AVRUPA’da pek çok markaya üretim yapan Vestel, Telefunken’e de üretim ve satış yapmak için anlaşma yaptığını açıkladı. Telefunken’in 5 yıllığına marka hakkını satın aldıklarını belirten Turan Erdoğan, "İspanya, İtalya ve Portekiz pazarlarına Telefunken markasıyla LCD TV üretip satacağız. Daha sonra Almanya ve Avusturya’ya satış planı var. Anlaşma beş yıllık. 500 bin LCD TV ve 200 bin dijital box üreteceğiz" dedi.

Yasa elimizi sağlamlaştıracak 500 mühendis daha işe alacağız

GEÇEN yıl araştırma geliştirme bütçelerinin 45 milyon dolar olduğuna ve bunu 2008’de 70 milyon dolara çıkardıklarına da değinen Turan Erdoğan, Ar-Ge’yi çok önemsediklerini, bu amaçla 500 olan mühendis sayılarını bine çıkarmak istediklerini açıkladı. Yeni çıkarılan Ar-Ge Yasası için "elimizi sağlamlaştıracak" diyen Turan Erdoğan, şunları söyledi: "Yasanın getireceği avantajlar şirketlerin cebine girmeyecek. Mühendislerin eline geçececek, mühendislerin maaşları yüzde 30 oranında artacak. Türkiye’de ciddi mühendis sıkıntısı var."

CeBIT’te yeni teknolojiler görücüye çıktı

Bu dizüstü cebe de sığıyor

AMSUNG’un fuarda tanıttığı Q1 Ultra Mobile PC, taşınabilirliğin sınırlarını zorluyor. Q1, cep telefonu gibi GSM ağına bağlı olarak çalışıyor. Q1’in diğer dizüstü bilgisayarlardan ayrılan özelliği cepte de taşınabilmesi. Q1, 770 gram ağırlığında 3-10 saat arası pil ömrüne sahip. 7 inç dokunmatik ekranıyla dikkat çeken Samsung Q1’de masa üstü bilgisayarlarda çalışabilen Windows işletim sistemini standart olarak yer alıyor.

Cep telefonuna cepte taşınan klavye

TAŞINABİLİR klavyeler fuarda ilgi gören yeni ürünler arasında yer aldı. Blackberry’nin geliştirdiği katlanabilir klavye 1409 Euro’dan satışa sunuluyor. Klavyeler elastik ve portatif olmaları sayesinde katlanarak yer kaplamadan rahatlıkla taşınabiliyor. Blackberry klavyeler, su geçirmiyor ve yıkanabiliyor.

Lamborghini de cep telefonu oldu

ASUS, lüks spor otomobil markası Lamborghini’nin cep telefonunu çıkardı. Lamborgini ZX1, karbon görünümlü özel çelik kasaya sahip. 2,8 inçlik dokunmatik ekranlı, 3 mega piksel kamera ve GPS navigasyon özellikleri var. Şık tasarımı bulunan cihazın sınırlı sayıda üretileceği açıklandı.

Dizüstülerin pil ömrünü uzatıyor

SANDISK’in ürettiği 64 GB’lık Solid State hardiskler fuarda dikkat çeken ürünler arasında yer aldı. Üzerinde mekanik hiç bir parçası olmayan laptop harddiskleri, eski teknolojilere göre yüzde 50’nin üzerinde enerji tasarrufu sağlıyor. Yüzde 50’nin üzerinde tasarruf ise laptop pil ömründe 1 saate yakın kazanç anlamına geliyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title