Haberler

Vestel, Avrupa'nın Tek Dijital Yayıncılık Fuarı Anga Cable'da

Vestel, 27-29 Mayıs Tarihleri Arasında Almanya'nın Köln Kentinde Düzenlenen Avrupa'nın Tek Dijital Yayıncılık Fuarı Anga Cable'da Ziyaretçiler ile Buluştu.

Vestel, 27-29 Mayıs tarihleri arasında Almanya'nın Köln kentinde düzenlenen Avrupa'nın tek dijital yayıncılık fuarı Anga Cable'da ziyaretçiler ile buluştu.

Anga Cable'da Türkiye'yi temsil eden Vestel, fuarda Vestel City'de geliştirilen IP tabanlı set üstü kutular başta olmak üzere dijital LCD TV, İnteraktif Otel TV, , dijital karasal uydu ve kablo alıcıları gibi 40 farklı ürün modelini sergiliyor. Vestel, fuarda ayrıca televizyon yayınlarının hard disk sürücülerine kayıt edilmesine olanak veren kişisel video kaydedicilere ve dijital yayıncılıkta yüksek çözünürlüklü yayınların izlenebilmesini sağlayan HD set üstü kutulara da yer veriyor.

Vestel'in Türkiye'nin tüketici elektroniği alanında geliştirdiği teknolojilerle Türkiye'yi yurtdışında en iyi biçimde temsil ettiğini dile getiren Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkan Vekili ve Dış Ticaret Başkanı Turan Erdoğan, bu yıl üçüncü kez katıldıkları fuarda yapılacak anlaşmalarla Avrupa'da özellikle dijital ürünlerdeki pazar paylarını artırmayı hedeflediklerini belirtti ve şunları söyledi:

"Avrupa pazarında artık analog yayınlar kapanmaya başladı Fransa, dijital olmayan TV'lerin ithalatını durdurdu; İngiltere'de ise 2009'da analog yayınlar durdurulacak. Dolayısıyla dijital TV satışlarında önemli bir artış görülmeye başlandı. Vestel olarak 2007 yılında İngiltere'de 250 milyon dolar, Fransa'da 55 milyon dolarlık Dijital LCD TV satışı gerçekleştirdik. 2008 yılı için ise hedefimizi dijital LCD TV satış ciromuzu yüzde 40 oranında arttırmak olarak belirledik. Yanısıra dijital karasal alıcı pazarında Avrupa'da İngiltere'de yüzde 50'nin üzerinde, Fransa'da yüzde 35 ve Avrupa genelinde yüzde 25 pazar payına sahibiz. 2008 yılında dijital kutu satış ciromuzu yüzde 10'luk bir artışla 165 milyon dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Geniş ürün gamımızla Almanya, İspanya, İskandinavya ve Doğu Avrupa ülkelerinde de satışlarımızı artırıyoruz. Özellikle ücretsiz kanallara erişimi sağlayan dijital ürün pazarında Avrupa'nın en büyük üreticisi olarak yerimizi aldık." Dijital yayıncılık sektörünün profesyonellerinin katıldığı Anga Cable'ın, pazardaki gelişmeleri izlemek ve Vestel'in teknolojik gücünü göstermek için büyük bir fırsat olduğuna dikkat çeken Erdoğan, "Bu fuarda gerek Avrupa gerek gelişmekte olan pazarlar için iş bağlantıları yapmak ve pazardaki konumumuzu güçlendirmek en büyük hedefimiz" diye konuştu.

VESTEL, DAYANIKLI TÜKETİM MALLARI SEKTÖRÜNDE 8 YILDIR İHRACAT ŞAMPİYONU Vestel, Manisa'da toplam 600 bin metrekare kapalı alana sahip olan Vestel City'de, tek alan üzerinde üretim yapan Avrupa'nın en büyük, dünyanın ikinci büyük endüstri kompleksinde faaliyet gösteriyor. Dijital TV alıcıları üretiminde en büyük, beyaz eşyada ise en hızlı büyüyen üretici konumunda bulunan Vestel, üretiminin büyük kısmını dünya ülkelerine ihraç ediyor.

2007 yılında 650 milyon doları beyaz eşya alanında, 1,96 milyar doları elektronik alanında olmak üzere toplam 2,6 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaşan Vestel'in cirosunun yüzde 72'si ihracattan geliyor. Vestel'in 2008 ihracat hedefi ise 3 milyar dolar olarak belirlendi.

Son 5 yılda 100'ü aşkın ülkeye 10 milyar euro aşan düzeyde ihracat yapan Vestel, dayanıklı tüketim malları sektöründe 8 yıldır üst üste ihracat birinciliğini koruyor. Bugün 114 ülkeye ihracat yapan Vestel, Avrupa elektronik eşya üretiminin yüzde 28'ini, beyaz eşya tarafında ise başlıca ürün olan buzdolabında Avrupa üretiminin yüzde 11'ini gerçekleştiriyor.

VESTEL'İN ANGA CABLE FUARI'NDA İLK KEZ TANITILACAĞI ÜRÜNLER IP tabanlı set üstü kutular: Vestel tarafından geliştirilen IP tabanlı set üstü kutular, internetteki müzik, video, fotoğraf gibi çoklu ortam dosyaları ile kullanıcı tarafından yaratılmış içeriklerin bilgisayar ihtiyacı olmadan televizyon ekranında izlenmesini sağlıyor; Video on Demand (İste ve İzle) ve interaktif uygulamaları destekliyor ve son kullanıcıya istediği içeriği istediği zaman izleyebilme esnekliği sağlıyor. Vestel'in Otel TV sistemi de IP teknolojisini kullanan TV'ye entegre olarak sunuluyor.

İngiltere'nin en büyük dijital karasal yayıncısı için Dijital TV alıcısı ( PVR): Televizyon yayınlarının Hard Disk sürücülerine kayıt edilmesine olanak veren kişisel video kaydedici (PVR ) teknolojisini bir adım ileri götüren Vestel, İngiltere'de yayın yapan Dijital Karasal Platform'daki en büyük yayıncı olan Top Up TV için geliştirdiği TUTV PVR ürününü de fuarda sergiliyor. Nagravision şifreleme sistemiyle korunan ve "Anytime servisi" olarak adlandırılan bu dijital TV alıcısı sayesinde kullanıcılar artık televizyon rehberine bağımlı kalmıyor; istedikleri programları kendileri için uygun zamanda izleyebiliyor. Bu sistemde, dijital kutu içindeki hard disk'te izlenmeye hazır 120 saatlik içerik bulunuyor.

HD set üstü kutu: Fuarda, dijital yayıncılıkta hem uydu hem karasal platformdaki yüksek çözünürlüklü (HD) MPEG4 ve MPEG2 yayınların izlenebilmesini sağlayan dijital televizyon alıcıları da sergileniyor. HD Ready ve Full HD TV'lerden tam performans ile yararlanılması ve gerçek anlamda yüksek çözünürlüklü yayın izlenebilmesi için, kullanıcıların televizyonlarına HD set üstü kutuları bağlaması gerekiyor.

(BGO-BGO-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title