Haberler

Türkiye yatırımından vazgeçen Volkswagen, Manisa'da kurduğu şirketi kapatıyor

Güncelleme:

Türkiye yatırımından vazgeçen Alman otomotiv devi Volkswagen, Ekim 2019 tarihinde Manisa'da kurduğu şirketi tasfiye etme kararı aldı. Tasfiye ilanı Manisa Sicil Gazetesi'nde yayımlandı.

Alman otomotiv şirketinin Ekim 2019'da Manisa'da kurduğu Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi 17 Aralık tarihinde tasfiyeye girerken tasfiyeye giriş kararı da Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından tescil edildi. Şirket 28 Aralık tarihinde de tasfiye için alacaklılara çağrı yaptı.

YAKLAŞIK 1 MİLYAR TL'LİK ŞİRKET KURMUŞTU

Türkiye'de üretim yapmak için Ekim 2019'da Volkswagen Aktiengesellschaft, 943 milyon 500 bin Türk lirası sermaye ile "Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi" unvanlı şirketi Manisa'da kurmuştu.

Şirket; otomobil, kamyon ve her nevi motorlu araç ve nakil vasıtalarının tasarımı, imalatı ve montajı, bunların parçalarının ve komponentlerinin tasarımı, üretimi ve montajı ile tüm bu ürünlerin satışı, ithalatı ve ihracı başta olmak üzere bu konularla ilgili tüm diğer faaliyetleri yürütmek amacıyla kurulmuştu.

TÜRKİYE YATIRIMI ASKIYA ALINMIŞTI

Takip eden dönemde pandemi koşulları nedeniyle yatırım planlarını gözden geçiren şirket temmuz ayında yaptığı duyuruyla Türkiye'de Manisa'da yaptığı yatırımın askıya alındığını açıklamıştı. Pandeminin ekonomik ve sosyal açıdan ciddi sonuçlar doğurduğu ve tüm dünyada ekonomik büyümenin ciddi ölçüde yavaşlayacağının öngörüldüğü belirtilen açıklamada, "Krizin üstesinden gelmek ve pandemi öncesinde planladığımız satış rakamlarına tekrar ulaşabilmek için en az 2 - 3 yıl gibi uzun bir zamana ihtiyacımız var." ifadesine yer verildi.

VW'nin Temmuz ayındaki açıklamasında "Bu koşullarda Volkwagen Grubu faaliyetlerini ve planlamalarını, uluslararası otomotiv pazarındaki değişen koşullara göre revize etmek zorunda kalmıştır. Manisa'da açılması planlanan yeni üretim fabrikası da elbette bu kapsama dahildir." ifadeleri kullanılmış mevcut tesislerinde üretim artışına gidileceği ifade edilmişti.

Açıklamada, satışlardaki sert düşüşleri telafi etmeye öncelik vermek durumunda olan markanın gelecek yıllar için ek üretim yapılmasının söz konusu olmayacağı belirtilerek, "Volkswagen Grubu Yönetim Kurulu, yeni üretim tesislerine yönelik planlarını durdurma kararı almıştır. Korona krizi geride kalana kadar, belirli bir süre boyunca tüm otomotiv projeleri mevcut üretim tesisleri ve mevcut üretim ağı dahilinde gerçekleştirilecektir." denilmişti.

SLOKVAKYA'YA YATIRIM PLANLARI

Temmuz ayındaki açıklamayı takip eden dönemde şirket farklı yatırım planlamalarına girmişti. Kasım ayında medyaya yansıyan haberlere göre şirket Slovakya'daki fabrikasına ilave yatırım yapma kararı almıştı. Buna göre Slovakya'daki fabrikanın kapasitesinin geliştirilmesi için 500 milyon euroluk yatırım yapılması öngörüldü. Şirket Slovakya fabrikasında yeni Passat ve Skoda Superb modellerini üretmesi planlandı.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Volkswagen Türkiye Manisa Ekonomi Haberler

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

500

Yorumlar (47)

Tret:

Fabrika kurulacak diye arazileri pahalı fiyattan parelleyenlerin elinde patladı desenize:))

18
0
yanıtYanıtla
dd:

el ovuşturanlarları şimdi bir düşünce almıştır, aldıgı fiyatın 5, 6 katına satma hayalleri başka bahara kaldı. . . . . . . .

yanıt1
yanıt0
cizre:

bu araçların türkiyedeki satışları kapatılsın

10
7
yanıtYanıtla
cc:

almayarak tepki göstermeli, ama neredeeee. . . . . . . . .

yanıt3
yanıt2
almayarak:

almayarak degil, millet alamayarak tepkiyi gösteriyor zaten. 2000-3000 euroluk 15-20 yillik arabalar 100-150 bin oldugu sürece markasi ne fark eder kardes. . millet alamiyor zaten alanin yarisida kac sene borcunu ödüyor. . ne tepkisi arabasi evi kendinin olan borcu olmayanlarin bu tepkiyi göstermesi lazim onlarinda zaten arabasi evi var bilmem anlatabiliyor muyum? : )

yanıt2
yanıt0
süleyman afgani:

ülkemizi çekemeyen araba lobisinin oyunu. gelin ele ele verip 1 sene içinde togg arabamızı üretip bu oyunu bozalım müslümanlar

5
9
yanıtYanıtla
halit:

O araba senin değil proje zaten başkasının. Arabanın montajını yapıp benim diye övünecek. Hem o araba çok pahalı olacak tesla nin projesi. Anlayalım artık yerli milli demekle elin fabrikası ayrı şey.

yanıt3
yanıt4
Almanya:

Devrim arabaları gibi... Siz üretmeyin çok emek dediler biz satarız üretip.. Baktılar yerli yapılıyor gerek yok iptal edin bak biz burada kuruyoruz.. Karar değişmeyince Devrim arabaları gibi.. Alman pırını pırtısını aldı oyunu tutmadı yani.. Bu saatten sonra bize güle güle aufniewiedersehen demek düşer. Oyun oynamıyoruz.

yanıt3
yanıt0
AYŞE:

SENCE BİR OTOMOBİLDEN 2 ARABA VERGİSİ ALAN BU PARADAN VAZGEÇERMİ??

yanıt2
yanıt0
ss:

çok komiksin ilahi, hiç gülesim yoktu. . . . . . . . . . .

yanıt1
yanıt0
Tüm 47 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title