Haberler

Türk Telekom'da Mutlu Son

Türk Telekom Greviyle İlgili Olarak Türk Telekom Yetkilileri ile Haber-iş Sendikası Üyelerinin Görüşmesi Anlaşmayla Sona Erdi. Böylece 44 Gündür Devam Eden Telekom Grevi 45. Güne Girerken Anlaşmayla Sona Erdi. Tarafların Bugün Bir Araya Gelerek Sözleşme İmzalamaları Bekleniyor.

Türk Telekom greviyle ilgili olarak Türk Telekom yetkilileri ile Haber-İş Sendikası üyelerinin görüşmesi anlaşmayla sona erdi. Böylece 44 gündür devam eden Telekom grevi 45. güne girerken anlaşmayla sona erdi. Tarafların bugün bir araya gelerek sözleşme imzalamaları bekleniyor.

Taraflar arasında varılan anlaşmaya göre, işçilerin ücretlerine birinci  yıl yüzde 10, ikinci yıl yüzde 6,5 artı enflasyon oranında zam  yapılacak. Sendikanın talebi doğrultusunda 2008 yılı Mart ayı itibarıyla  ücret dengesizliklerinin giderilmesi için 25 milyon YTL'lik kaynak  kullanılacak. Bu kaynağın yeterli olmaması halinde 1 Eylül 2008'den  itibaren de 5 milyon YTL'lik ilave bir kaynak denkleştirmede  kullanılacak. Böylelikle denkleştirme için kullanılacak toplam kaynak 30  milyon YTL'yi bulacak.

Sendikanın grevde geçen süreler için istediği ödeme ise Kurban Bayramı  öncesinde bir defaya mahsus olmak üzere 200 YTL olarak ödenecek.

Grev süresince işten çıkarılan işçilere iş başı yaptırılacak. Mahkemeye  intikal eden konularda ise dava sonucu beklenecek. Beraat eden işçiler  de iş başı yapacak.

Taraflar arasındaki önemli anlaşmazlık konularından olan kapsam maddesi,  idari görevlileri kapsam dışında bırakacak şekilde düzenlenecek.

İşverenin denkleştirme çalışmaları yapılması talebi ise kabul görmedi. İşçilerin  5 gün 45 saat olan çalışma süreleri mevcut haliyle korunacak. Çalışma  süresinin 6 gün 45 saat olarak uygulanması halinde işçilere aylık 200  YTL ilave ödeme yapılacak.

İşçilere 112 gün üzerinden ikramiye ödenecek. Sosyal yardımlar ise ücret  zamları oranında arttırılacak.

        

ANLAŞMA SONRASI ÇORBACIYA GİDİLDİ

        

Toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşmayla varılmasının ardından Ulaştırma  Bakanı Binali Yıldırım, Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç, Türkiye  Haber-İş Sendikası Başkanı Ali Akcan, Türk Telekom Yönetim ve İcra  Kurulu Başkanı Paul Doany ile görüşmeye katılanlar, Beykoz Paça ve  İşkembe Salonu'nda yemek yediler.

Ali Akcan, salondan çıkarken yaptığı açıklamada, toplu iş sözleşmesinin  Pazartesi günü Telekom Genel Müdürlüğü'nde imzalanacağını söyledi.

İşçilerin sabah saat 08.00'de işbaşı yapacaklarını bildiren Akcan,  “Bugüne kadar olan tatsız olayları bir kenara bırakmamız gerekiyor.  Bizden hizmet bekleyen vatandaşlarımız var. Bugüne kadar gösterdiğimiz  ve Türk Telekom'u bugünlere getiren özveriyi bundan sonra da  göstereceğiz” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title