Haberler

Turizm Sektörü Temsilcileri Afrika Turizm Forumu'nda Buluştu

Güncelleme:

Şarm El Turizm sektörü temsilcileri Afrika Turizm Forumu'nda bir araya gelerek, sektörün geleceğini, yatırım potansiyelini değerlendirdi. Forum kapsamında düzenlenen oturumlarda Afrika'nın turizm sektörü masaya yatırıldı. Mısır'ın Afrika'nın dünyaya açılan en önemli kapısı olduğunu belirten konuşmacılar, Türkiye ve Mısır'ın turizm çeşitliliği ve sürdürülebilir turizme verebilecekleri katkı ile dünya turizmini domine edebileceğini vurguladılar.

ŞARM EL Turizm sektörü temsilcileri Afrika Turizm Forumu'nda bir araya gelerek, sektörün geleceğini, yatırım potansiyelini değerlendirdi.

Afrika Turizm Forumu, Mısır'ın Şarm El-Şeyh kentinde başladı. Foruma, Türkiye ve Mısır başta olmak üzere birçok ülkenin turizm temsilcileri katıldı. Forum kapsamında düzenlenen oturumlarda Afrika'nın turizm sektörü masaya yatırıldı.

Forumun açılışında konuşan Antalya Turizm Forumu (ATF) Kurucu Başkanı Selçuk Meral, Mısır'ın Afrika'nın dünyaya açılan en önemli kapısı olduğunu söyledi. Potansiyeli değerlendirerek dünyayı Afrika'yla buluşturmak istediklerini anlatan Meral, "Bu yeni dönem rekabetin değil birlikteliğin dönemidir. Türkiye ve Mısır turizm çeşitliliği ve sürdürülebilir turizme verebilecekleri katkı ile dünya turizmini domine edebilir. Bu birlikteliğin bu yeni dönemin başlangıcı olmasını dilerim." diye konuştu.

Mısır turizm yatırımı için elverişli ortam sağlamayı taahhüt ediyor

Mısır Turizm ve Tarihi Eserler Bakanı Ahmed İsa, Mısır hükümetinin özel sektörle birlikte çalışarak gerekli alt yapıyı inşa etmek için politikalar uygulamaya kararlı olduğunu vurguladı. Issa, gelecek birkaç hafta içinde otel inşatlarının teşvik edilmesine yönelik kapsamlı politikalar açıklayacaklarını kaydetti.

Mısır Yatırım ve Serbest Bölgeler Genel İdaresi (GAFI) Başkan Yardımcısı General Yaser Abbas???????, Mısır'ın turizm sektöründe yatırım için teşvik edici ve elverişli ortam sağlamayı taahhüt ettiğini dile getirdi. Afrika'da ve özellikle Mısır'da turizmin geleceğinin parlak olduğuna işaret eden Abbas, "Yatırım politikaları ve ortaklıklarla, kıtamızın en iyi yanlarını dünyaya sergileyen canlı ve dirençli bir turizm sektörü yaratabiliriz." ifadelerini kullandı.

Güney Sina Valisi General Halid Fuda, forumun Afrika kıtası ve ülkeleri için önemli olduğuna dikkati çekerek, foruma ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını dile getirdi.

Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, destinasyon içinde bir destinasyon oluşturmayı hedeflediklerini anlatarak, turizmin lokal ekonomileri desteklediğini, istihdam sağladığını ifade etti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Afrika Dünya Mısır Turizm Ekonomi Güncel Haberler

Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Akış gözaltına alındı! Polis belediyede arama yapıyor

Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Akış gözaltına alındı! Polis belediyede arama yapıyor

Fikirtepe'de lise bahçesinde rezalet! İlişkiye girerken kameraya yakalandılar

Fikirtepe'de lise bahçesinde rezalet! İlişkiye girerken kameraya yakalandılar

Küçükçekmece'de piknik yapan vatandaşlar başından vurulmuş bir erkek cesedi buldu

Küçükçekmece'de piknik yapan vatandaşlar başından vurulmuş bir erkek cesedi buldu

Bakmadan Geçme

Adana hava durumu | Adana'da bugün hava kaç derece? #127777 LGS SONUÇ HESAPLAMA! #9997 LGS puan hesaplama ekranı 2024: Liselere Geçiş Sınavı puan hesaplama nasıl yapılır? #9999 Nazım Hikmet kimdir, şiirleri neler? Nazım Hikmet ne zaman öldü? Nazım Hikmet neden Rusya'ya gitti? #128226 LGS taban puanları ne zaman açıklanacak? 2024 LGS yüzdelik dilimleri ve puanları ne zaman belli olur? Emeklilere bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Emekli bayram ikramiyesi ne kadar? 2024 PARİS OLİMPİYATLARI NE ZAMAN? Paris Olimpiyatları hangi ay, hangi tarihte? Pınar Eliçe kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Pınar Eliçe kaç yaşında, nereli? Pınar Eliçe biyografisi! Mayıs ayı enflasyonu ne zaman açıklanacak? Mayıs ayı enflasyonu kaç oldu? DEM Partili Mehmet Sıddık Akış gözaltına mı alındı? Hakkari Belediyesi Eş Başkanı neden gözaltında, ne oldu, olay ne? Mehmet Sıddık Akış kimdir? Mehmet Sıddık Akış kaç yaşında, hangi partiden? Ümit Özdağ kimdir? Halk Tv konuğu Ümit Özdağ kaç yaşında, nereli? Ümit Özdağ biyografisi! KABİNE NE ZAMAN TOPLANACAK? Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı ne zaman, hangi gün, bugün mü? Ali Kurt kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Ali Kurt kaç yaşında, nereli? Ali Kurt biyografisi! 3 HAZİRAN GÜNLÜK BURÇ YORUMU: Burçları bugün neler bekliyor? AŞK, PARA, SAĞLIK, KARİYER... İSTANBUL'DA BUGÜN HAVA NASIL OLACAK? #9728 İstanbul 3 Haziran 2024 hava nasıl, kaç derece olacak? #128526
Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title