Haberler

Tim Ocak Ayı İhracat Rakamları Basın Toplantısı

Eskişehir'de Ocak Ayı İhracat Rakamlarının Açıklandığı Basın Toplantısına Katılan Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Türkiye'nin İhracattan Başka Çıkışı Olmadığını Söylerken, 2008 Yılında En Yüksek Oranda Özelleştirme Yapılacağını Açıklayan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan İse, "Rehavete ve Paniğe Kapılmanın Gereği Yok" Dedi.

Eskişehir'de Ocak ayı ihracat rakamlarının açıklandığı basın toplantısına katılan Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Türkiye'nin ihracattan başka çıkışı olmadığını söylerken, 2008 yılında en yüksek oranda özelleştirme yapılacağını açıklayan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ise, "Rehavete ve paniğe kapılmanın gereği yok" dedi.

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Paşabahçe Cam Fabrikası'nda düzenlenen Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Ocak ayı ihracat rakamları basın toplantısında konuşan Dış Ticaret ve Gümrüklerden Sorumlu Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, "Türkiye'nin ihracattan başka çıkışı yok. Artık herkes, ekonomik ve sosyal hadiseleriyle en iyi şekilde işin en üst noktaya taşınması için ihracat artışını sürdürmemizin dışında başka çıkışımızın olmadığını fark etti. Türkiye'nin, sürekli döviz girdisine ihtiyacı var. Bunun

birinci unsuru, ihracat artışı. İkincisi turizm, üçüncüsü yabancı sermaye ve özelleştirmedir. Bu alanlarda topyekün seferberlik ilan etmiş durumdayız" dedi.

Ocak ayında yüzde 50 ihracat artışının son derece önemli olduğunu kaydeden Tüzmen, söz konusu artışın önemli sayılabilecek, tüm zamanların rekoru ilan edilebilecek bir artış olduğunu söyledi.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ise, ihracat rakamlarının güzel olduğunu dile getirerek, "Türkiye'nin rehavete ve paniğe kapılmasının gereği yoktur. Türkiye, iyi ve doğru yoldadır. O bakımdan hiç kimse korkuya kapılmasın" diye konuştu.

Global dalgalanmanın zaman olarak ortasında yer alan Türkiye'nin, artık dış şoklara yeteri kadar dayanıklı olduğunu vurgulayan Unakıtan, şunları söyledi:

"Türkiye'nin küresel dalgalanmalardan etkilenmemesi mümkün değil. Ancak, bunu en az bir şekilde atlatmasını bilecek. Eğer Türkiye, mali disiplinden taviz vermezse, yapısal reformlara, özelleştirmelere, yabancı sermaye çekmeye devam ederse, bu konuda şimdiye kadarki en şanslı durumunda olur. Türkiye, 2008 yılında yapısal reformlarını çok daha fazla yapan bir ülke olacak. Bunun dışında yine mali disiplinden taviz vermeyen bir ülke olacak. Özelleştirmeleri de en yüksek oranda yapan bir ülke olacak. Türkiye,

şimdiye kadar ne özelleştirmeler yapmışsa, yıl bazında çok daha fazlasını 2008'de yapacak. Türkiye, çok büyük reformlar yapıyor."

Toplantı sonunda Eskişehir'de en fazla ihracat yapan firmalar ile Eskişehir Ticaret ve Sanayi odalarının temsilcilerine birer plaket verildi.

(OÖ-MŞ-ÖZ-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Bakmadan Geçme

Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title