Haberler

Terra/wool Tse Tarafından Türkiye'de İlk Çift Yıldız Belgesi Alan Fabrika Oldu

Kayseri’de taş yünü üretimi yapan Terra/Wool Fabrikası TSE tarafından çift yıldız belgesi almaya hak kazanan ilk fabrika oldu.

Kayseri'de taş yünü üretimi yapan Terra/Wool Fabrikası TSE tarafından çift yıldız belgesi almaya hak kazanan ilk fabrika oldu. Alınan belge sonrası konuşan Fabrika Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bostancı, "Fabrikaya 30 Milyon Euro civarında yatırım yaptık. 3 vardiyaya geçtiğimizde burada 100 kişilik bir istihdam sağlanacak" dedi.

Terra/Wool taş yünü fabrikasında düzenlenen belge törenine Fabrika Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bostancı, Fabrika Ortağı ve Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Berk, Fabrika Müdürü Meryem Şeker ve çok sayıda davetli katıldı. TSE tarafından verilen çift yıldız belge töreninde konuşan Fabrika Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bostancı, "2014 yılının ikinci ayının 17'sinde deneme üretimine girdik. Burada taş yünü yapıyoruz. Taş yünü binaların dış cephelerinde, ara bölmelerde, çatılarda, zeminde, döşemede, ses yalıtımında kullanılıyor. Fabrikaya 30 milyon Euro civarında yatırım yaptık. 3 vardiyaya geçtiğimizde burada 100 kişilik bir istihdam sağlanacak. Bizim senelik kapasitemiz 40 bin ton. Pazarımız daha da genişlerse ikinci hattımız yeri hazır. Onu da inşallah yapacağız" diye konuştu.

Bostancı ayrıca, "Buraya yatırım yaparken Kayseri hangi teşvikten yararlanıyorsa bizde ondan yararlanıyoruz. Biz hatta Türkiye'den Almanya'dan kredi kullandık. Makineleri de Almanya'dan aldık. Biz TSE belgemizi aldık. Ayrıca malımız çok kaliteli olduğundan TSE bizi çift yıldız ile ödüllendirmek istedi" şeklinde konuştu.

Fabrika Müdürü Meryem Şeker ise, "Biz TSE 13162 standardına tabi bir ürün üretmekteyiz. Türkiye'de ilk çift yıldız standardı ilk ve tek alan firmayız. Tabi bizim ilkliğimiz devam edecek ama diğer firmalarında bu belgeyi alması için başvuruda bulunması gerekiyor. Çünkü ürünün kalitesini değerlendiren bir belge" dedi.

Sözlerini sürdüren Şeker, "2014'ün Şubat ayında başladık ama iyi bir kaliteye geldik. Kalitede öncü olmayı her zaman hedeflemekteyiz. Isı yalıtımı malzemesi olan taş yünü malzemesi üretimi yapmaktayız. Taş yünü bilindiği gibi yalıtım sektörünün her aşamasında binalarda, fabrikalarda, endüstride kullanılmaktadır. Taş yünümüz hem ısı yalıtımı hem ses yalıtımı hem de buhar geçirgenliği özelliğine sahip olan tek yalıtım malzemesidir. 2015 yılı için büyük hedeflerimiz var. Yurtdışında 2015 yılı için yüzde 10'luk bir rakam hedefliyoruz. Çünkü Türkiye bu konuda güzel bir pazar" ifadelerini kullandı.

Fabrika Ortağı ve Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Berk de, "Memleket ekonomisine katkı olan bir tesis için araştırma yaptık. Bunu yaparken de Enerji Bakanımız Taner Yıldız ile görüştük. Kendisi de bize bunun çok isabetli olacağını söyledi. Biz araştırmalar yapmak için Çin'e, İtalya'ya gittik, Rusya'ya gittik, Amerika'ya gittik. En son teknolojik olarak taş yünü yatırımına karar verdik. Oradaki tesisleri gezdik. Memleket ekonomisine tamamen yüzde yüz döviz girdisi sağlayacak bir yatırım olduğu için bunu onayladık. Çünkü Türkiye'nin cari açıktaki en büyük sıkıntısı enerjiden kaynaklanıyor. 60 milyar dolar gibi bir enerji açığımız var. Memleketimizin ihracata ihtiyacı olduğu bu dönemde yaptığımız tesis tamamen dolaylı yoldan ihracat ürünlerimizin hepsi ihracat sayılmaktadır. Çünkü biz yaptığımızda binalarda ve tesislerde yalıtım yarı oranla ısı kaybını önlediği için verilen para bir nevi doğalgaza ödenecek parayı önlüyor. Aynı zamanda da ekonomiye büyük bir katkı sağlıyor" şeklinde konuştu.

"Yaptığımız cironun hepsinin ihracat olduğunu kabul ediyoruz" diyen Berk, "Yaptığımız tesis ile Türkiye'de en son model tesis kurmuş olduk. Türkiye'de 50'ye yakın bayi ağı kurduk. Çalışmalarımız aynı şekilde devam etmektedir. Ayrıca aldığımız çift yıldız belgesi de fabrikamızın kaliteli olduğunu göstermektedir. Allah'a çok şükür Türkiye'de çift yıldız belgesini ilk kez biz alıyoruz. Bu belgeyi bize uygun gören herkese çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Taner Yıldız Türkiye Kayseri Ekonomi Haberler

Galatasaray stat müdürüne darp girişimiyle ilgili 2'si futbolcu 5 kişi ifadeye çağrıldı

Galatasaray stat müdürüne darp girişimiyle ilgili 2'si futbolcu 5 kişi ifadeye çağrıldı

İran'da Reisi'nin ölümü sonrası kutlama yapanlarla ilgili harekete geçildi

İran'da Reisi'nin ölümü sonrası kutlama yapanlarla ilgili harekete geçildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Bu sözler çok su kaldırır! CHP lideri Özel, Sinan Ateş cinayetiyle ilgili MHP'den iki ismi işaret etti

Bu sözler çok su kaldırır! CHP lideri Özel, Sinan Ateş cinayetiyle ilgili MHP'den iki ismi işaret etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title