Haberler

Devlet Bahçeli'nin Köprüsü İçin Skandal İddia

Güncelleme:

Adana'da bazı oda başkanları, Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak Devlet Bahçeli Köprüsü'nün, onaylı uygulama projesi bulunmadığını, kaçak olabileceğini iddia etti.

İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Halil Çağdaş Kaya, Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) Adana İl Koordinasyon Kurulu tarafından Çukurova Gazeteciler Cemiyetinde düzenlenen toplantıda, kentsel yaşamın geleceğini etkileyeceği için köprü ile ilgili bazı konularda açıklama yapma gereği duyduklarını söyledi.

İSMİNİ ELEŞTİRDİLER

Köprü hakkında odalarından görüş alınmadığını, bu tür yapıların itibar projesi olarak değil, kentin ihtiyaçları esasında planlanması gerektiğini ifade eden Kaya, köprüye verilen ismi de eleştirdi.

"RAPORU YOK"

Kaya, köprünün şimdiki ve gelecekteki rolü, trafik sayımı da dahil topoğrafya, depremsellik, jeolojik özellikler, istimlak, çevre koşulları açısından mühendislik çalışması sonucu değerlendirilmiş olması gerektiğini belirterek, böyle bir raporun hazırlanıp hazırlanmadığını sordu.

"GÜZERGAHI BELLİ DEĞİL"

Köprüdeki hafif raylı sistemin güzergahının da bilinmediğini öne süren Kaya, "Mevcut raylı sistem ve diğer ulaşım ağlarıyla entegrasyonu nasıl yapılacaktır? Bunların çalışması yapılmış mıdır? Planlanan söz konusu geçişin ulaşım master planının bir gereği ve parçası olması gerekmektedir. Meslek odalarımızın her vesileyle gündeme getirdiği ulaşım master planının hazırlanması konusu, Büyükşehir Belediyesi tarafından gündeme alınıp çalışmaları başlatılmış mıdır?" dedi.

KAÇAK İDDİASI

Kaya, bir gazetecinin "Devlet Bahçeli Köprüsü kaçak bir köprü mü?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Köprü, projesiyle birlikte ihale edilmiştir. Köprü, konsept ve yaklaşımı barındıran avan, yani ön projeyle ihaleye çıkarılmış. Yapının inşa edilebilmesi için gerekli tüm bilgileri içeren kesinleştirilmiş onaylı uygulama projesi yok. Yüklenici firma ona göre uygulama projesini kendisi hazırlayacak. İhaleyi alan firma projesini de yapmayı taahhüt ediyor ama daha projesi tamamlanmamış. Tamamlandıktan sonra ilgili idare onayladıktan sonra ancak inşaata başlanabilir."

"BELKİ VARDIR"

Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Ozan Tüzün de proje üzerinde çok fazla durulmamasını önererek, "Belki de bir projeleri vardır, biz bilmiyoruz. Burada köprülerin kent için ulaşım için ne kadar önemli olduğunu, kenti nasıl değiştirebileceklerini anlatmak istedik. Bu çalışmaların ortak çalışma düzeyine nasıl gelebileceğine dair şikayetimizi dile getirdik. Köprünün teknik yönden eksik olması, olabilmesi, mevzuata uygun olup olmaması konusunda endişelerimiz var. Bu köprünün yalnızca bir siyasi görüş partinin malı olarak değil, toplumun malı olması temennimizdir." diye konuştu.

Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Semih Karademir de köprünün yapıldığı güzergahta Çukurova Üniversitesinin verimli tarım arazileri bulunduğunu belirterek, bu alanların daralacağı endişesini taşıdığını dile getirdi.

TEMELİ 30 MART'TA ATILDI

Toplantıya Şehir Plancıları Odası Şube Başkanı Yakup Tatlı, Jeoloji Mühendisleri Odası Şube Başkanı Mehmet Tatar, Gıda Mühendisleri Odası Şube Başkanı Şehmus Alparslan ile odaların yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından Seyhan Nehri üzerine yaptırılacak köprünün temeli, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de katıldığı 30 Mart'taki törende atılmıştı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Devlet Bahçeli Çağdaş Kaya Çukurova Emlak Politika Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Bakmadan Geçme

Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

500

Yorumlar (62)

Erkan:

Saray sanki kaçak değil. İftira atmayın ak troller.

17
4
yanıtYanıtla
Kanı Bozuk Aktroller:

Akp demek iftira demek at gitsin. Kaçaksaray çok temiz dimi

18
2
yanıtYanıtla
ÜLKÜCÜ TÜRK:

kanı bozuk vatan hainleri yine akbaba gibi üşüşmüşler habere. . ne mutlu TÜRKÜM diyene. CCC. . . . . . . . .

11
6
yanıtYanıtla
gerçek ülkücü:

senin ülkücülüğüne senin ağababan akapeye su taşımaktan başka ne yaptı ülkücülerin yüz karası sizi

yanıt2
yanıt15
TÜRKÜN Dili TÜRKCEDir osmanlIca DEGil:

DİLLERİ, MİLLETLERİ VE CİNSİYETLERİ YARATAN ALLAHDIR. . TÜRK MİLLETİNİ YARATAN DA, TÜRKÇEYİ YARATAN DA ALLAHDIR. . TÜRKLERİN DİLİ OSMANLICA DEMEK ALLAHIN YARATTIĞINI İNKAR ETMEKDİR. . ANADAN ÖĞRENİLMEYEN DİL UYDURMADIR. İNSANLARIN CİNSİYETİ GİBİ. İNSANLAR DA YA ERKEKDİR YA KADIN. . TRANSVESTİYİ VE OSMANLICAYI ALLAH YARATMAMIŞTIR. . Nokta. .

yanıt6
yanıt0
metin-x:

Hhehehehehehe ben demistim bu is olmayacak iki tas koyacaksiniz bu is baslamadan bitecek ve olduda iste

4
12
yanıtYanıtla
SABIR:

başkasıyapsa alkışlardınız ayıp mhpli deyilim ama yapıyorlar teşekür edin hizmet hizmetir

9
7
yanıtYanıtla
ali:

öldüğünü duyduğumda kutlama yapacağım 2. isimsin

6
8
yanıtYanıtla
derbeder:

senin içinde varmı kutlama yapıcak sen onu aarştır sana daha faydası dokunur

yanıt4
yanıt1
Yavuz:

Sen de Ali''siz alevilerden misin yoksa. Daha doğrusu ermeni kalıntılarından mısın.

yanıt2
yanıt2
Tüm 62 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title