Haberler

Telekom Grevinin Zararı 400 Milyon YTL'yi Buldu

Türk Telekom Çalışanlarına 15 Kasım'a Maaş Ödemesi Yapacaklarını Açıklayan Haber-iş Başkanı Ali Akcan, "İşveren Bir Aylık Maaş Ödemeyerek Kár Ettiğini Düşünüyor Ama Grevin Faturası 400 Milyon YTL'yi Buldu" Dedi.

Türk Telekom çalışanlarına 15 Kasım’a maaş ödemesi yapacaklarını açıklayan Haber-İş Başkanı Ali Akcan, "İşveren bir aylık maaş ödemeyerek kár ettiğini düşünüyor ama grevin faturası 400 milyon YTL’yi buldu" dedi.

HABER-İş Genel Başkanı Ali Akcan, Türk Telekom’da 22 gündür devam eden grevin faturasının 400 milyon YTL’yi bulduğunu açıkladı. Akcan, bu zararın Türk Telekom’un iddia ettiği gibi sabotajlardan kaynaklanmadığını söyledi. Bu arada Akcan, 15 Kasım’da maaşları ödeyeceklerini açıkladı. Haber-İş Başkanı Ali Akcan, üyelerinin maaşlarını ödeyecek güçleri olduğunu dile getirerek, "Kimseyi mağdur etmeyeceğiz. Maaşlara yakın paralar vereceğiz. Sendikanın buna gücü yetmezse arkamızda işçi sendikaları var. Gerekirse kampanya yapar yine de işçilere para öderiz" dedi. İşverenden resmi olarak gelen bir toplantı talebinin olmadığını belirten Akcan, Türk Telekom’un yeniden masaya oturmak için Haber-İş’in, grevdeki işçilere maaş ödemesini beklediğini iddia etti. "Telekom, maaş ödeyip ödeyemediğimize bakacak. Telekom’da maaşlar ödenmezse grevde çözülme olur beklentisi var" diyen Akcan, ödemede hiçbir sıkıntının olmadığını vurguladı.

MAAŞ GİDERİ 70 MİLYON YTL: Türk Telekom’un grev nedeniyle zararının giderek büyüdüğüne dikkat çeken Akcan, zararın Türk Telekom’un iddia ettiği gibi sabotajlardan kaynaklanmadığını söyledi. Akcan, "Türk Telekom bizim bir aylık maaşlarımızı ödemediği için kár ettiğini düşünüyor. Fakat bizim aylık ortalama maaş giderlerimiz yaklaşık 70 milyon YTL. Buna karşın Türk Telekom, grev süresince yaşanan arızalardan ve ADSL tesislerinden yaklaşık 400 milyon YTL zarar etti" dedi.

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI DEVREDE: Telekom yetkilileri sessizliğini korurken, Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri ile Türk-İş Başkanı Salih Kılıç ise tarafların yeniden masaya oturmasını sağlamak için devreye girdi. Uzlaşmanın sağlanması için komite kurulması, yeni yöntemler geliştirilmesi konusunda çalışma yapılıyor. Bakanlık yetkilileri, masaya yeniden oturulması gerektiğini vurgulayarak, "Ancak Türk Telekom’un şartı saha dolaplarına ve kablolara verilen zararların bir an önce durdurulması" dedi.

TÜRK-İŞ İŞVERENLE GÖRÜŞTÜ: Kılıç, Türk Telekom A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Paul Doany ve Haber-İş yetkilileriyle görüştüğünü belirterek, "Ulaştırma Bakanlığı yetkilileriyle görüşüyoruz. Tarafların yeniden masaya oturmasını istiyoruz. İki tarafın da kendine göre bir programı var. Kurum yetkililerinden daha hassas davranmalarını bekliyoruz. Her an yeniden masaya oturulabilir" diye konuştu.

YARDIM İÇİN ÖZEL HESAP AÇILDI: Grevin uzayacağını dikkate alan Haber-İş yönetimi, yaklaşık 25 bin çalışanın maddi sıkıntı çekmemesi için diğer sendikalardan da yardım bekliyor. Telekom yönetiminin sendikanın parayı ödemekte güçlük çekeceğini hesaplayarak uzlaşmaya yanaşmadığı öne sürülüyor. Bu arada 2 Kasım’da yapılan Türk-İş Başkanlar Kurulu’nda, sendikaya yardım amaçlı bir hesap numarası açılması kararı alındı. Türk-İş yetkilileri konfederasyona bağlı tüm sendikalara yardım çağrısı yaptı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title