Haberler

Son Dakika! TÜİK Başkanı Cahit Şirin görevden alındı, yerine Başkan Yardımcısı Ahmet Kürşad Dosdoğru vekaleten atandı

Güncelleme:

Son dakika! Son dönemde açıkladığı verilerle tartışma konusu olan Türkiye İstatistik Kurumu'nun başkanı Muhammed Cahit Şirin görevden alındı. Yerine Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Ahmet Kürşad Dosdoğru vekaleten atandı.

Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı'nda görev değişimi yaşandı. TÜİK'ten yapılan açıklamada "Türkiye İstatistik Kurumu'nun Başkanlığına Sayın Muhammed Cahit Şirin'in yerine Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Sayın Ahmet Kürşad Dosdoğru vekaleten atanmıştır" denildi.

BİR SENESİ DOLMAMIŞTI

22 Mayıs 2020 tarihinde TÜİK Başkanlığı'na atanan Cahit Şirin, yapılan bu değişiklikle bir senesi dolmadan görevden alınmış oldu.

AHMET KÜRŞAD DOSDOĞRU KİMDİR?

1978'de Yozgat'ta doğan Dosdoğru, 2004'te Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünden mezun oldu. Aynı yıl TÜİK Van Bölge Müdürlüğünde uzman yardımcısı olarak göreve başladı. 2009'da TÜİK merkez teşkilatı bünyesindeki Ulusal Hesaplar Daire Başkanlığında uzmanlığını aldıktan sonra 2012 yılı itibarıyla Yıllık Hesaplar Grup Sorumluluğu görevine getirilen Dosdoğru, 2017'de de Başkan Yardımcılığına atandı. Evli ve iki çocuk babası olan Dosdoğru, iyi derecede İngilizce biliyor.

Son Dakika! TÜİK Başkanı Cahit Şirin görevden alındı, yerine Başkan Yardımcısı Ahmet Kürşad Dosdoğru vekaleten atandıAhmet Kürşad Dosdoğru

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Türkiye İstatistik Kurumu Cahit Şirin Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500

Yorumlar (30)

Meral:

A haber izliyorum kafam nasıl güzel bir bilsen

49
3
yanıtYanıtla
ZIRT:

Fazla izleme dokunuyor kusma yapar.

yanıt3
yanıt1
Durum daha vahim olacak:

Gelen gideni aratır yeni başkandan bundan sonra aylık enflasyonu sıfır ve altında açıklaması bekleniyor dur.

36
0
yanıtYanıtla
Memoli:

Dosdoğru verileri bekliyoruz artık zaten TUİK dışında her kes biliyor mızrak çuvala sığmıyor

30
3
yanıtYanıtla
Hey gidi hey:

Enflasyon artık sıfırlanir.memura 3 filan Veriliyor du artık oda olmaz......

29
3
yanıtYanıtla
-):

Soyadı gibi olur umarım. . . . .

24
0
yanıtYanıtla
ADALET:

MİLLET ATLETİNEN ÇIKTINDAN SONRA GÖREVDEN ALINSA NE YAZAR ALINMASA NE YAZAR ENFLASYON RAKAMLARIYLA SÜREKLİ OYNANIYOR GERÇEK ENFLASYON @ İŞSİZLİK 15 MİLYON AVRUPA BİZİ KISKANIYOR UZAYA ÇIKACAĞIZ

23
1
yanıtYanıtla
Ali:

İstediğiniz kadar başkan değiştirin, enflasyon verilerini gizleyemezsiniz.

21
3
yanıtYanıtla
YORUM:

Niye aldılar ki mutlu mesut yaşayıp gidiyorduk. . .

23
0
yanıtYanıtla
TR:

Enflasyon 0. 94 der şimdi buda.

23
0
yanıtYanıtla
Tüm 30 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title