Haberler

Son Dakika! Oruç Reis'in Akdeniz'deki görev süresi 29 Kasım'a kadar uzatıldı

Güncelleme:

Son dakika! Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi'nin Akdeniz'de çalışma yürüteceği alan için yeni Navtex ilan edildi. Bu kapsamda Oruç Reis'in görev süresinin 29 Kasım'a kadar uzatıldığı duyuruldu.

Türkiye'den Doğu Akdeniz'de petrol ve doğal gaz arama çalışmaları için yeni bir adım daha geldi. Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi'nin Akdeniz'de çalışma yürüteceği alan için 29 Kasım'a kadar sürecek yeni Navtex (denizcilere duyuru) ilan edildi.

ATAMAN VE CENGİZHAN GEMİLERİ EŞLİK EDECEK

İlana göre, Oruç Reis sismik araştırma gemisinin 23 Kasım'a uzatılan Doğu Akdeniz'deki çalışmalarına, Ataman ve Cengizhan isimli gemiler eşlik etmeyi sürdürecek. Oruç Reis'in daha önce 14 Kasım'a kadar bölgede çalışma yapacağı ilan edilmişti.

TAM DONANIMLI VE ÇOK AMAÇLI ENDER ARAŞTIRMA GEMİLERİNDEN BİRİ

Oruç Reis sismik araştırma gemisi, doğal kaynak aramaları başta olmak üzere her türlü jeolojik, jeofizik, hidrografik ve oşinografik araştırmaları gerçekleştirebiliyor. Dünyadaki tam donanımlı ve çok amaçlı ender araştırma gemilerinden biri olan Oruç Reis'te, 2 ve 3 boyutlu sismik, gravite, manyetik jeofizik araştırmaları yapılabiliyor. Gemi, 8 bin metre derinliğe kadar 3 boyutlu, 15 bin metre derinliğe kadar iki boyutlu sismik operasyonları gerçekleştirebiliyor.

NAVTEX NEDİR?

NAVTEX (Navigational Telex), uluslararası orta frekansta gemilere olası tehlike, emniyet ve hava raporları ve uyarılarını otomatik olarak yazılı bir şekilde veren haberleşme sistemi. Cihaz, kıyıdan 740 km (yaklaşık 400 NM) uzaklıkta tek yönlü yayın yapan kıyı istasyonundan otomatik olarak veri alır.

Navtex yayınları 4 saatte bir ücretsiz olarak yapılmaktadır. Hava raporu yayınları ise basitleştirilmiş olarak kısa formatta yayınlanır. Navtex, Uluslararası Denizcilik Organizasyonu'nun (IMO) ve Küresel Denizde Tehlike ve Emniyet Sistemi'nin (GMDSS) bir parçasıdır. Navtex ilanı, Navtex cihazı üzerinden yapılan bildirimleri ifade eder.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Oruç Reis Akdeniz Ekonomi Güncel Haberler Son Dakika

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Alman polisi Mehmet'i arıyor! Eşini başından vurup gittiği berber dükkanında katliam yaptı

Alman polisi Mehmet'i arıyor! Eşini başından vurup gittiği berber dükkanında katliam yaptı

İstanbul Küçükçekmece'de bina çöktü! 1 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralı çıkarıldı

İstanbul Küçükçekmece'de bina çöktü! 1 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralı çıkarıldı

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

500

Yorumlar (20)

Bu kadar begenmeme:

Neyin milliyetciligi anlayamadim, Mavi Vatan bizimse istedigimiz gibi Mavi Vatan sinirlari icinde arama arastirma istedigimizi yapariz, biraz milliyetci biraz devletci olun, uc bes ulke su an size sirtini donuyorsa orada fransa ve abd gaz petrol sirketlerinin kazanmasi icin sirtini donuyor adamlar kac bin kilometre uzaktan gelsin Mavi Vatan sinirlari icindeki kaynaklarimizi alip bize mi satsin bunu mu istiyor sunuz? Mavi Vatan nedir bilmiyorsaniz acin okuyun, sayin Cem Gurdenizi dinleyin. .

22
3
yanıtYanıtla
filiz özkan:

bu beğenmedim tuşuna basan vatan hainleri kimler acaba???????

18
5
yanıtYanıtla
HERŞEY:

BEN HEP BUNU İSTİYORUM . . . KİMSEDEN KORKUN OLMAYACAK . . . SAVAŞ SA SAVAŞ -BARIŞ SA BARIŞ . . BİZ BÖYLE OLDUĞUMUZ SÜRECE TÜM DÜNYA KABUĞUNA ÇEKİLECEK VE BİZE HAK VE İTAAT EDECEK. . . BİR TEK FRANSA KALMIŞ O DA SUSACAK . . .

18
3
yanıtYanıtla
CEZA:

Onlarda hala Kanuni nin acısı var. . ne koymuşsa mektubun içine hala acısı çıkmamış :))

yanıt5
yanıt1
Vatan Kızı Afife:

Vatanımızda ne kadar çok hain varmış. Hepsi milli menfaatlerin değil bölücülüğün peşinde.

16
3
yanıtYanıtla
ÇOK BİLMİŞ KIZ ASLI:

TAM BİRAZ DÜŞER GİBİ İKEN DOLAR EURO YİNE FIRLAYACAK HER ŞEYE ZAM GELECEK. HALBUKİ FİLİSTİN UĞRUNA İSRAİL VE 3-5 ÇAPULCU UĞRUNA MISIR İLE PAPAZ OLMASADIK ŞİMDİ BU DOĞU AKDENİZ GAZ ORTAKLIĞINDA BİZDE OLURDUK. ÇOK YANLIŞ BİR DIŞ POLİTİKA İZLİYORUZ.

8
11
yanıtYanıtla
Saflar Sımsıkı:

Klasik muhalefetin konu değiştirme taktiği. Konumuz kendimize ait mavi vatanımızda doğalgaz ve petrol aranması. Ortaklıklar(Mısır , İsrail) başka deniz sınırları için geçerli. Bu kadar kin ve nefret dolu yazmayın. Yemiyor halk.

yanıt5
yanıt3
YUH NEYINI BEGENMEDINIZ?:

KARDESIM MAVI VATAN SINIRLARI ICINDE YAPILAN BIR ARAMADAN BU KADAR RAHATSIZ OLANLAR KIMLER? BIR KAYNAK BULUNDUGUNDA HEPINIZ YILLARCA RAHAT EDECEKSINIZ, MAVI VATAN SINIRLARINI ULKE ICINE VE DISINA ANLATIP DUYURAN SAYIN CEM GURDENIZ NE BUYUK INSANSIN, HERKES AYAKTA UYUYORDU PASAMIZ OLMASAYDI, NE MUTLU DEVLETIMIZ HAKKINI SINIRLARINI KORUYOR VE SINIRLARI ICINDEKI ZENGINLIKLERI ARIYOR, BULUNDUGUNDA HEPINIZ RAHAT EDECEKSINIZ GAZ PETROL ZENGINI ULKELERIN VATANDASLARI GIBI. BIRAZ DUYARLI OLUN.

12
1
yanıtYanıtla
Saflar Sımsıkı:

Neden bu habere herkes kötü beğeni atmış? Milli menfaatlerimizi savunmak istemiyor musunuz? Oralardaki doğalgaz, petrol batılıların mı diyorsunuz yani? Vatan hainleri için yaşasın cehennem.

12
1
yanıtYanıtla
Celal T:

doğal gaz var diyorsun yani ??

yanıt0
yanıt9
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title