Haberler

Son dakika: Elektrik dağıtım şirketlerinin yöneticileriyle görüşen Bakan Dönmez'den ilk açıklama: Uyarılarımızı yaptık

Güncelleme:

Son dakika: Elektrik dağıtım şirketlerinin üst düzey yöneticileriyle görüşen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, son yıllarda yapılan altyapı yatırımları, mevcut durum ve afet yönetiminin ele alındığı toplantı sonrası açıklamalarda bulundu. Bakan Dönmez, "Elektrik dağıtım şirketleri ile bir araya gelip uyarımızı yaptık. Bizim için verimli bir toplantı oldu." dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 21 elektrik dağıtım bölgesinin üst düzey yöneticileri ile bakanlık binasında düzenlenen toplantı ile bir araya geldi. Toplantıda, yangın, sel, deprem ve yoğun kış koşulları gibi muhtemel afet durumlarında şirketlerin planları ve yol haritaları ele alındı ve son yıllarda yapılan altyapı yatırımları konuşuldu.

"YAPILMASI GEREKENLERİ ANLATTIK"

Toplantı sonrası kameraların karşısına geçen Bakan Dönmez, "Uyarılarımızı yaptık. Yapılması gerekenleri ayrıntılı bir şekilde paylaştık. Bizim için verimli bir toplantı oldu. İletim ve dağıtım ağlarımızı ihtiyaca göre yeniliyoruz. Konuyu tüm şeffaflığıyla kamuoyuyla paylaştık. Halktan ve tüm paydaşlarımızdan gelen önerilere göre çalışmalarımıza devam edeceğiz." dedi.

"100 TL'LİK ELEKTRİK MALİYETİNİN 50 TL'SİNİ DEVLET ÖDÜYOR"

Dünyada ciddi bir enerji darboğazı olduğunu söyleyen Dönmez, "Temel sorun elektrik üretim maliyetleri. Geçen yıl enerji ürünlerine devlet desteği 165 milyar TL. 100 TL'lik elektrik maliyetinin 50 TL'sini devlet ödüyor. Doğal gazda ise 100 TL'lik faturanın 75 lirası hükümetimiz tarafından karşılanmakta. Bu süreçte enerji sektöründe özellikle sürece daha fazla katkı sağlamalarını beklediğimizi de ifade ettik" ifadelerini kullandı.

TOPLANTIYA KİMLER KATILDI?

Toplantıya, Bakan Dönmez'in yanı sıra, Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, Elektrik Üretim Anonim Şirketi Genel Müdürü İzzet Alagöz, Türkiye Elektrik Dağıtım A. Ş. Genel Müdürü Ömer Sami Yapıcı, Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Muhammer Nuri Aslan, Aydın, Denizli, Muğla Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Bayramoğlu, Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım A.Ş. ve Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş. Başkanı Ömer Faruk Gültekin, Aras Elektrik Dağıtım A.Ş. ve Başkent EDAŞ Başkanı Ümit Kiler, Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Murat Yiğit, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Yaşar Arvas, Elektrik Dağıtım A.Ş. Şirket Genel Müdürü Uğur Yüksel, Meram Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Erol Uçmazbaş, Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. Necmi Odyakmaz, Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. Başkanı Nihat Özdemir, Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş. Başkanı Hikmet Sezer ve diğer elektrik dağıtım şirketlerinin temsilcileri, Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (Elder) Başkanı Kıvanç Zaimler ve çok sayıda ELDER üyesi katıldı.

Mesut Şahin
Haberler.com - Ekonomi

Fatih Dönmez Ekonomi Güncel Haberler Son Dakika

Mezuniyet törenindeki kıyafet krizine valilik el attı! Soruşturma için 2 müfettiş görevlendirildi

Mezuniyet törenindeki kıyafet krizine valilik el attı! Soruşturma için 2 müfettiş görevlendirildi

Eskişehir'de kızı ve torununu katleden cani dedenin, cinayeti neden işlediği ortaya çıktı

Eskişehir'de kızı ve torununu katleden cani dedenin, cinayeti neden işlediği ortaya çıktı

Bakan Şimşek: Borsaya vergi çalışması ertelendi

Bakan Şimşek: Borsaya vergi çalışması ertelendi

Bakmadan Geçme

CUMA MESAJLARI 14 Haziran: En anlamlı, en yeni Cuma mesajları neler? Hadisli ve dualı Cuma sözleri! Kısa, ayetli ve dualı Cuma mesajları hangisi? Survivor kupası altın mı, değeri ne kadar? 14 Haziran Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 14 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Ogeday babası kimdir? Survivor Ogeday'ın babasının adı ne, kaç yaşına? #129300 14 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Survivor kim kazandı, kim şampiyon oldu 14 Haziran Cuma 2024? 14 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Survivor şampiyonu kaç para alıyor 2024? HSK atama kararnamesi 14 Haziran Cuma yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! #128220 Karaman bayram namazı saat kaçta 2024? Karaman bayram namazı saati Diyanet tarafından açıklandı
Okul yönetimi mezuniyet kıyafetini 'Uygunsuz' buldu, öğrenciler törene alınmadı

Okul yönetimi mezuniyet kıyafetini "Uygunsuz" buldu, öğrenciler törene alınmadı

500

Yorumlar (23)

abdullah kadıoğlu:

Sayın Bakan senden hiç elektrik alamadım yok yani olmaz yeni bakan taliplerini bekliyoruz . gelecek taliplimize söylüyorum mümkünse şartlarımızı zorlamayacak fiyatlar belirlesinler .

203
5
yanıtYanıtla
Muhterem Balcı:

eyvah yeni zamlar yolda demektir

188
6
yanıtYanıtla
Emin Alıç:

Düzgün fatura yazın yoksa fena olur haaaaaa dedik????

178
7
yanıtYanıtla
ERKAN :

faturalardan bahsedin faturaaaaa?

151
5
yanıtYanıtla
Murat Vatansever:

Evet yine sorumluluk üstten atıldı. Nasıl pahalılıktan marketler sorumlu tutulduysa şimdide dağıtım şirketleri tutuldu! Marketler de fiyatlar nasıl günden güne artı ise elektrikte de aynısı olacak!. Alım gücü yine yerlerde ve yine geçinmekte zorlanan halk! Ve yine masum bir iktidar!

130
6
yanıtYanıtla
taner ipek:

Sizin için verimli bir toplantı olduğundan bir an bile şüphe duymadım inşallah bizim için de verimli olmuştur.

127
5
yanıtYanıtla
Mem Mem:

Anlamadığım Devlet desteğini niye direk halka değilde, şirketlere veriyorsunuz.. Hem destegi kasaya indiriyorlsr, hemde zam üstüne zam pompaliyorlar. Yuh yani...

127
4
yanıtYanıtla
Murat Şengezer:

Faturamı ödemeyeceğim

117
13
yanıtYanıtla
ALİ RIZA ALTINOK:

Yediniz bitirdiniz bizleri elektirik ve doğalgaz za çalışıyoruz zaten

103
4
yanıtYanıtla
Ahmet AKGÜL:

bu olayda, devlet kim? Özel firmalar mı? yoksa başkası mı? ne saçmalık yaw. devlet firmanın ayağına gidip ricada bulanabilir mi? hemde özelleştirilmiş bir firmanın ayağına. yazık yazıkk.

86
1
yanıtYanıtla
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title