Haberler

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Asgari ücret 5500 lira oldu

Güncelleme:

Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücretin yüzde 30 artışla 5 bin 500 TL'ye çıkarıldığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'ndan nihai kararın çıkmasının ardından milyonların beklediği kararı açıklamak için Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde kameralar karşısına geçti. Erdoğan, temmuz ayından itibaren geçerli olmak üzere asgari ücretin yüzde 30'luk bir artışla 5 bin 500 TL olduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması:

"Aziz milletim, değerli basın mensupları sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Türkiye maruz kaldığı ekonomik tuzaklara karşı kendi geliştirdiği ekonomik programı uygulamaktadır.

Enflasyon sadece ülkemizin değil tüm dünyanın en öncelikli sorunudur. Bizim kendi gerçeklerimiz ve alışkanlıklarımız nedeniyle ülkemizde enflasyon rakamları farklı tezahür etmektedir. Bu anlayış ile dünyadaki her gelişmeyi yakından takip ederken, vatandaşlarımızın çözümleri için çalışıyoruz. 4 yıldır uyguladığımız ekonomik programda öncelikli olarak insanlarımızın işlerini, aşlarını korumak olmuştur.

Dünyadaki her gelişmeyi yakından takip ederken asıl önceliğimizi vatandaşlarımızın sorunlarının çözümüne verdik. Terörle mücadelede çok iyi bir seviyeye geldik. Ekonomi programımızı da kararlılıkla uygulayarak ülkemizi küresel fırtınadan en az kayıpla çıkarmanın gayretindeyiz. Salgın döneminde kendimizi dünyadan pozitif ayrıştırdık. Vatandaşların yaşadığı sıkıntıyı asla görmezden gelmedik. Pek çok tedbiri devreye aldık ve almaya devam ediyoruz.

Kamu çalışanlarımızın ve tüm emeklilerimizin maaşına yüzde 40'ın üzerinde bir enflasyon farkı zammı zaten yapılacak. Asgari ücretlilerin de kayıplarının telafi edilmesi gerektiğini gördük.

Çalışmalar sonunda yeni bir asgari ücret rakamı belirledik. Şimdi sizlere yeni asgari ücreti açıklamak istiyorum. Asgari ücrete temmuz ayından geçerli olmak üzere yüzde 30 artış yapıyoruz. Buna göre net asgari ücret 5 bin 500 TL olacaktır. İşçi başına devletimiz işverene 100 lira destek verecektir.

Bu bir ara artıştır. Asıl tespit yıl başında yeniden gerçekleştirilecek. Yıl başında devreye aldığımız asgari ücret kadar ki gelirin vergi dışı kalması uygulaması sebebiyle kamu çalışanlarına ve emeklilere bu artış ortalama 300 TL olarak yansıyacaktır."

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Ekonomi

Asgari Ücret Haberler Son Dakika

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Barcelona Real Sociedad maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Barcelona R.Sociedad maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Barcelona Real Sociedad maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona R.Sociedad maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500

Yorumlar (13)

Tarafsız Yorumcu:

Sayın Cumhurbaşkanım. İstanbulda ikamet ediyorum. Asgari ücret maaş alıyorum. 1500 tl kira verirken ev sahibi sözleşme bitince 4000 tl kira istiyor. Veremezsen bak başının çaresine diyor. Soruyorum size 4000 tl kira ödeyen bir aile nasıl geçinecek.

107
13
yanıtYanıtla
muhasebe muhasebe:

çok basit.kılıçdaroğluna oy verecen.o zaman maaşın 20 bin olur kiran da bin liraya düşer.çünkü ev sahibine aradaki farkı fazlasıyla devlet öder.samimi söylüyorum kemal yapar bunu.çünkü devlet kaygısı yok adamın.devlet batsa umurunda değil.yani stres yok.

yanıt8
yanıt29
Umit Cetin:

kimse merak etmesin cumhurbaşkanımız gereken zammı yapıp enflasyon belasını yeneceğiz

26
87
yanıtYanıtla
Orhan Demiral:

Allah Reisimize kuvvet versin.Nazar değmesin.Şu an canlı yayında 1 saat sonra yine başka bir yayın.Biz bir tek şey yapsak üç gün yatıyoruz (!)enerjimiz bitiyor

29
79
yanıtYanıtla
ERKAN :

demek ki iyi zam var. yoksa başkasına açıklatırdı

89
7
yanıtYanıtla
mustafa Can:

Erdoğan kendisi duyuruyorsa bilinki min 5500

63
8
yanıtYanıtla
Çınar Saraç:

5300 TL hayırlı olsun der , başka da vermez

24
17
yanıtYanıtla
Ayaz Karahanlı:

dogru demiş adam eski yönetim suclusu hem hiçbirşey yapmamış haliyle böyle birşey yaşanmış bundan sonrakı zamanda birdaha olursa suclusu yavaş olur cunki suan yaşandı ve önceden önlem alması gereklidir giderler onarılmalı ve daha fazla gider yapılmalıdır

5
25
yanıtYanıtla
kalemimin dertli sesi istanbul:

Dakka bir gol bir... Simide 25 kuruş zam geldi :-) neyse 6300 civarı talep edilen asgari ücret simit çay muhabbeti ile yapılacak yine herhalde tırt zam zırt zam yakin zamanda Zamla mücadele partisi çıkarsa şaşırmayın:-)

22
7
yanıtYanıtla
TheSkyGod:

%25 3. 3 DE CUMHURBAŞKANI LUTFU OLACAK.

0
7
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title