Haberler

Mansur Yavaş, öğrenciler için toplu ulaşımda indirim öngören teklifi kanunsuz olduğu gerekçesiyle veto edecek

Güncelleme:

ABB Başkanı Mansur Yavaş, toplu taşımalarda abonman ücretinin 90 liradan 60 liraya indirilmesi, tüm aktarmaların ücretsiz olması, burada oluşan mali kayıpların belediye tarafından karşılanması ile öğrenci abonman kartlarının tüm Ankara sınırlarında geçerli olmasına ilişkin önergeyi kanunsuz olduğu gerekçesiyle veto edeceğini açıkladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, belediye ve bağlı kuruluşlarının 2021 yılı faaliyet raporunu görüşmek üzere Yavaş başkanlığında Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu'nda basına kapalı olarak toplandı. Büyükşehir Belediyesinin sosyal medya hesaplarından canlı yayımlanan nisan ayı beşinci oturumunda gündemdeki maddeler görüşülmeye başlandı.

ÖNERGE OYLAMAYA SUNULDU

Yavaş, nisan ayı birinci oturumunda AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse ve arkadaşlarının sunduğu toplu taşımalarda abonman ücretinin 90 liradan 60 liraya indirilmesi, tüm aktarmaların ücretsiz olması, burada oluşan mali kayıpların belediye tarafından karşılanması ile öğrenci abonman kartlarının tüm Ankara sınırlarında geçerli olmasını içeren önergeyi oylamaya sundu.

"ÖNERGE KANUNSUZ"

Önergenin gündeme alınmasını eleştiren Yavaş, "Çünkü önerge kanunsuz. UKOME kanunu değişmedi. Bizim burada kanunda değiştirme yetkimiz yok. Dolayısıyla kanuni olmayan bir şey mi yapacağız? UKOME kanununu mu değiştireceğiz? Böyle bir yetkimiz yok." dedi.

"BUNUN KARARINI VERECEK UKOME'DİR"

CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu ise uzman bir hukukçudan önerge hakkında görüş aldıklarını belirterek, "Bu yasaya aykırı, Meclis'in yetkisinde olmayan bir önerge. Bunun kararını verecek kurum UKOME'dir." ifadesini kullandı.

"ÖĞRENCİLERİMİZE POZİTİF AYRIMCILIK YAPALIM"

AK Parti Grup Başkanvekili Köse de Neslihanoğlu'nun görüşüne katılmadıklarını ifade ederek, "Çok net bir konu. Bu konuyu bize bırakın da biz kararımızı verelim. Arkasından siz başka bir uygulama yapacaksanız yapın. Bizim buradaki teklifimiz 60 liradan 90 liraya çıkarılan öğrenci abonman ücretlerinin 30 lirasını biz sübvanse edelim. Öğrencilerimize pozitif ayrımcılık yapalım. Bu şekilde karar almasını istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"VETO EDECEĞİM"

ABB Meclisi Birinci Başkanvekili Fatih Ünal'ın "Hukuksuz buluyorsanız önergeyi veto mu edeceksiniz?" sorusuna Yavaş, "Belediye Kanunu'nun 62. Maddesi gereğince belediye bütçesine etki edecek aleyhine işletecek önergeleri muhalefet veremez. Kanunda açık hüküm var. İsterseniz bir daha okuyun. Merak etme, veto edeceğim." cevabını verdi.

Ulaşımda indirimi içeren önerge, AK Parti ve MHP'nin "evet" CHP ve İYİ Parti'nin "ret" oyu vermesinin ardından oy çokluğuyla kabul edildi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Mansur Yavaş AK Parti Ankara Ekonomi Haberler

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Bütün firmalar için asgari kurumlar vergisini getireceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Bütün firmalar için asgari kurumlar vergisini getireceğiz

Yanından hiç ayırmadığı eşyası da enkazdan çıktı! İşte Reisi'yi taşıyan helikopterin bulunduğu ilk anlar

Yanından hiç ayırmadığı eşyası da enkazdan çıktı! İşte Reisi'yi taşıyan helikopterin bulunduğu ilk anlar

Bakmadan Geçme

Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

500

Yorumlar (5)

Ercan Sevinc:

İşinize nasıl gelirse öyle konusuyorsunuz

8
8
yanıtYanıtla
Mustafa Güneş:

Mazotta bu geceki dev indirimden haber niye yok(!)

6
4
yanıtYanıtla
murat bilir:

CHP li belediyeleri batırmaya çalışıyorlar. Mazota indirim yapın bakalım yapıyor musunuz

8
2
yanıtYanıtla
Radikal_İnsancı:

Bırakın herkes çeksin sıkıntıyı, materyalist bir gençlik geliyor. Biraz yokluk nedir bilsinler.

4
4
yanıtYanıtla
Vez gez:

Büyükelçi bunla yemek yemez, verdiği cevaplarla kafası karisir

1
5
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title