Haberler

Merkez'in Hamleleri Sonuç Verdi, Doların Ateşi Düştü

Güncelleme:

Merkez Bankasının hamlelerinin ardından tansiyonu düşen dolar, Başbakan Yardımcısı Şimşek'in Londra temaslarının ardından 4,50'nin de altına indi. Dolar, bu sabah da 4,47 TL seviyesinde bulunuyor.

Merkez Bankası'nın birbiri ardına attığı adımlarla tansiyonu düşürülen dolar, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'nın Londra'da yabancı yatırımcılar ile gerçekleştirdikleri toplantıların ardından 4.50'nin de altına indi. Dolar bu sabah da 4,47 TL seviyelerinde hareket ediyor

ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDIKTAN SONRA MERKEZ FAİZ ARTIRABİLİR

Londra'daki temaslarda yatırımcılara verilen gerektiğinde ilave parasal sıkılaştırma yapılabileceği sinyalinin ardından, dün güne 4.5350 TL'den başlayan dolar, 4.44 TL'ye kadar geriledi. Ancak kur akşam saatlerinde yeniden 4.49 TL'ye çıktı.

Bloomberg haber ajansı, toplantıya katılan bazı katılımcıların, toplantıda Mehmet Şimşek ve Murat Çetinkaya'nın 4 Haziran'da açıklanacak olan mayıs ayı enflasyon rakamlarının yüksek çıkması halinde faiz artıracağını söylediklerini iddia etti.

MEHMET ŞİMŞEK'İN LONDRA AÇIKLAMALARI DOLARI SAKİNLETTİ

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek de dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Londra'daki temasların çok verimli geçtiğinin altını çizdi. Yatırımcı ilgisinin büyük olduğunu belirten Şimşek, "Mesajlarımız: Politika setimizi güçlendirdik, ekonomide yeniden dengelenme süreci başladı. Enflasyon ve cari açık ile mücadele en önemli öncelik. Seçim sonrası yapısal reformları daha da hızlandıracağız" paylaşımında bulundu.

Bugüne bakıldığında dolarda sakin bir hareket göze çarpıyor. dolar kuru ilk işlemlerde 4.47 TL seviyelerinde hareket ederken, euro ise 5.22 liradan el değiştiriyor.

Kaynak: AA / Ekonomi

Serbest Piyasa İstanbul Fi Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe Euroleague dörtlü finalde (Final Four) finale çıktı mı, elendi mi? TV8.5 canlı izle! (REAL MADRİD-BAYERN MÜNİH) 8 Mayıs TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! Real Madrid Bayern Münih maçını şifresiz veren kanallar! Real Madrid Bayern Münih maçı nereden izlenir, hangi kanal veriyor? Fenerbaçe Monaco Eurolig serisi kaç kaç, kim önde? Monaco Fenerbahçe Beko maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Monaco Fenerbahçe Beko Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Real Madrid Bayern Münih maçı CANLI izle! 8 Mayıs R. Madrid B.Münih maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Karagümrük Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Karagümrük TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Dzeko sakatlandı mı, derbi oynamayacak mı 2024? Karagümrük Trabzonspor maçı CANLI izle! 8 Mayıs Karagümrük TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Fatih Karagümrük Trabzonspor ilk maç kaç kaç bitmişti? Trabzonspor Karagümrük ZTK yarı final ilk maç sonucu! 10 Mayıs'ta okullar tatil mi, Cuma günü okul yok mu? 19 MAYIS RESMİ TATİL Mİ? 19 Mayıs okullar tatil mi, yarım gün mü? 19 Mayıs okullar açık mı, kapalı mı? Süper Lig şampiyonu ne kadar kazanacak 2024? New York Knicks Indiana Pacers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 9 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! EXXEN canlı maç izle! (REAL MADRİD-BAYERN MÜNİH) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 8 Mayıs EXXEN spor canlı izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title