Haberler

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2. pisti için son hazırlıklar tamamlandı

Güncelleme:

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın kapasitesini ikiye katlayacak 2. pist için son hazırlıklar tamamlandı ve pist dron ile havadan görüntülendi. Yeni pistin devreye girmesiyle birlikte havalimanında hızlı bir akış sağlanması bekleniyor.

Açılışa gün sayan Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2. pisti için son hazırlıklar tamamlandı

-Pist dron ile havadan görüntülendi

İSTANBUL - Sabiha Gökçen Havalimanı'nın kapasitesini ikiye katlayacak 2. pist için son hazırlıklar tamamlanırken pistin yapımında sona yaklaşıldı. Pist havadan dron ile görüntülendi.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın kapasitesini ikiye katlayacak 2. pist için son hazırlıklar tamamlanırken yolcu kapasitesini 30 milyondan 70 milyona çıkartması planlanan yeni pistin yapımında sona yaklaşıldı. Yapımına 2014'te başlanan 2. pistin uzunluğu ise 3 bin 500 metre olarak planlandı.

İkinci pist ile birlikte havalimanına yeni bir terminalin de kazandırılması planlanırken bakım tesislerinin hizasına yapılacak bu terminal ile yolcu akışının hızlandırılması ön görülüyor. Yeni pistin devreye girmesi ile birlikte eski pistin yaklaşık 6 ay sürecek bir bakıma alınması planlanırken 2024'ün başından itibaren iki pistli operasyonun başlaması ön görülüyor. Sabiha Gökçen Havalimanında gerçekleştirilmesi planlanan bu projeler sonrasında ise paralel yaklaşma ve kalkış sayesinde hızlı bir akışın sağlanması bekleniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Sabiha Gökçen Havalimanı Sabiha Gökçen Gökçen İnşaat Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title