Haberler

Resmen Başlayan Rus Ambargosu ve Karlı Yollar, Hal'i Sessizliğe Bürüdü

Güncelleme:

Uçak krizinin ardından Rusya tarafından uygulanan ambargo ve kar yağışı üreticiyi kara kara düşündürürken, hareketin hiç eksik olmadığı hallerde ise sessizlik hakim.

Kasım ayında düşürülen savaş uçağının ardından, Türkiye'ye tarım ürünleri için ambargo koyacağını açıklayan Rusya'nın, ürün alımını devam ettirip, Ocak ayı için stokladığı belirtildi. Rusya, söz konusu ambargo taktiğiyle kendisini sağlama alıp, ambargonun süresini uzatmayı hedefliyor.

Türkiye'nin en önemli turfanda sebze bölgelerinden birisi olan Antalya Demre'de şu sıralar gerek iklim şartları gerekse de ihracat yönünden Rus soğuğu yaşanıyor. Üreticiler soğuk hava koşulları sebebiyle ürünlerinin zarar görmemesi telaşındayken, ihracatta da yaşanan durgunluk ilerleyen dönemler için kaygı veriyor.

KASIM VE ARALIK AYLARINDA ALINAN MALLARI STOK YAPTILAR

Özellikle düşürülen Rus uçağının ardından Türkiye ile olan ekonomik bağlantıları gözden geçirme kararı alan Rusya'nın, Kasım ve Aralık aylarında mal alımını sürdürdüğünü belirten Demre Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Fahri Duran, "Kasım ayı içerisinde düşürülen uçaktan sonra Rusya Fedarasyonu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden domates ve salatalık grubunu almayacağını söyledi. 31 Aralık'a kadar olan zamanda domates grubunu aldığı için, yaklaşık olarak 15 Ocak'a kadar yetecek malı kendi içine blokladı" dedi.

FİYATLARIN YÜKSELMESİ ÜRÜN AZLIĞINDAN

Fiyatların artışındaki temel sebebin, iklim ve Rus krizi olduğunu kaydeden Fahri Duran, "31 Aralık'a kadar olan dönemde, üretim bölgelerinde çok yoğun üretimin olmayışı, Rusya Federasyonun mal yapması, ürün az olunca fiyatlar çok yükseldi. Yılbaşından sonra gelen dönemde de don olayları olduğu için, tekrar mal toplaması olmadığından dolayı, bugün olay fiyat seviyeleri iklim ve Rusya'nın 31 Aralık'a kadar yaptığı alışveriş ile ilgilidir" diye konuştu.

"ÜRÜNLERİN YENİ BİR PAZARA KANALİZE EDİLMESİ GEREKİYOR"

Ambargo süresi ile alakalı da endişe duyduklarını sözlerine ekleyen Duran, özellikle domates ihracatı konusunda sıkıntı yaşanabileceğinin altını çizdi. Duran, "Önümüzdeki dönemde şayet Rusya, bizden domates ve salatalık almazsa bizi kötü günler bekler. Bölgemizde olan domates üretiminin yüzde 60- yüzde 70'inin Rusya'ya gittiğini farz edersek, Şubat başından itibaren Nisan veya Mayıs sonuna kadar bölgemizde domates satışında çok zorlanacağımız kesindir" diyerek, sıkıntı yaşanmaması için yeni bir pazar bulunmasını ve ürünlerin o bölgeye kanalize edilmesi gerektiğini söyledi.

"RUSYA'NIN SOĞUĞU BİZİ DE VURDU"

Öte yandan mevcut fiyatlardan şuanda memnun olan üreticiler ise, Ocak ayında birden bastıran soğuklarla neye uğradığını şaşırdı. Eksi 2 dereceye kadar düşen soğuk havalarda, mahsullerinin zarar görmemesi için günlerdir nöbet tuttuklarını belirten üreticilerden Mustafa Doğan, "Rusya'nın soğuğu bizi de vurdu. 3 gündür mahsullerimizin içerisinde sobalarımızı yakıyoruz. Odun çok pahalı. Elimizden geldiği kadar mahsullerimizi korumaya çalışıyoruz. Soğuk hava sıkıntı verdi. Mahsullerimiz geç oluyor, don alanlar da oldu, soğuğa kaptıranlar da oldu" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Antalya Demre Rusya Alışveriş Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Bakmadan Geçme

16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı?
İsrail savaş uçakları sivillerin toplandığı bölgeye bomba yağdırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

İsrail savaş uçakları sivillerin toplandığı bölgeye bomba yağdırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

500

Yorumlar (268)

yörük:

SANKİ RUSYA YA MAL SATILDIĞI ZAMAN ÇİFTÇİ KAZANIYORDU . BU DURUMUN ASIL KAYBEDENİ ÇİFTÇİ DEĞİL ÇİFTİÇİNİN SIRTINDAN PARA KAZANAN TACİRLERDİR. ÇİFTÇİ AMBARGODAN ÖNCE DE PERİŞANDI AMBARGODAN SONRA DA PERİŞAN. YANİ ÇİFTÇİ AÇISINDAN DEĞİŞEN PEK BİR ŞEY YOK

69
1
yanıtYanıtla
DAYINIZ:

KABZI ''MALLAR'' BU GÜNE KADAR ATTIKLARI KAZIKLARA SAYSINLAR. BETER OLSUNLAR. BİRE BEŞ KOYUP SATARKEN HİÇ SESLERİNİ ÇIKARMIYORLARDI. NE OLDU KARDAN ZARAR EDİNCE Mİ TUTUŞTUNUZ.

60
2
yanıtYanıtla
adınız yazın:

içimizdeki ruslar bu haberi yapan

40
9
yanıtYanıtla
mert:

rusyadan yana haber yapmayalım lütfen bu ülke rusyaya endeksli deyil bu ülkenin rızkını ruslar vermiyor kendini ruslara mahkum sananlar namusuzdur

34
10
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

lan rusya domates almıyor diyorlar pazara git üç lira beşlira birde alsa herhalde onliradan yiyeceğiz

43
0
yanıtYanıtla
KANNAS:

haberin basligina bak kessin rus gasteci bunu atmis

32
11
yanıtYanıtla
turkıye:

başlıga bak hela : perışan haldeler lan sizin atdıgınız başlıgın aglamayın bu kadar küçülmeyı attıgınız o başlıkla sadece o hırıstıyan şerefsızı putını sevındırırsınız

29
13
yanıtYanıtla
mustafa:

Haber başlığına bakarmisiniz.sanki hazirlayan bir rus!

33
8
yanıtYanıtla
khan:

aynen ruslar biiele kendi gazetelerinde böyle manşet atmıyor bunlar para karşılıgı kalemini sataan manşetini satan gazeteler bence tayyipin artık bu gazetelerede bi ayar vermesi lazım yeter ulan yeter ab gazetelerine bakın hangisi ülkesini yerden yere vuruyor aslında kabahat halkta okumucak almıcaksın

yanıt6
yanıt1
Midyat^^lı:

bu haberi veren rus hayranı bir vatan hainidir?? birde rusyade''ki tezgah fiyetleri yazsaydın ye

12
28
yanıtYanıtla
Tüm 268 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title