Haberler

AK Parti'den faiz indirimi sonrası dolardaki rekora ilk yorum: Meseleye anlık artışlar üzerinden bakmamak lazım

Güncelleme:

Merkez Bankası'nın 200 baz puanlık faiz indiriminin ardından 9,49'la tüm zamanların rekorunu kıran dolarla ilgili AK Parti'den ilk değerlendirme geldi. AK Partili Özkan, konuya ilişkin "Bir saat bile geçmeden döviz kurundaki anlık artış veya değişkenlik üzerinden meseleye yaklaşmanın ekonomimiz açısından doğru bir bakış açısı olmayacağını düşünüyoruz. Kararın pek çok bileşenin, değişkenin dikkate alınmak suretiyle verildiğine inanıyoruz. Buna uzun vadeli bakmak lazım" yorumunu yaptı.

Ak Parti Grup Başkanvekili Özkan, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü dolayısıyla Parlamento Muhabirleri Derneği'ni ziyaret etti.

"EN DOĞRU KARARLARI ALMAK ZORUNDA"

Ziyaretinde gazetecilerin sorularını da cevaplayan Özkan, Merkez Bankası'nın iki puanlık faiz indirimine ilişkin, "Merkez Bankamız kararını alırken finansal istikrar ve fiyat istikrarını sağlamak ve bu çerçevede Türk ekonomisinin beklentilerine cevap vermek üzere adımlar atıyor, kararlar alıyor. Böylesi bir karara baktığımızda Merkez Bankamız üretim, istihdam, ihracat ve fiyat ve finansal istikrarı sağlayacak en doğru kararları ülkemiz ve milletimiz için almak zorunda. Bugün tabii Merkez Bankası yönetimi bu kararı alırken Türkiye'nin menfaatine olan ve yine kendi kuruluş kanununda kendisine verilen görevleri yerine getirmek ve Türkiye'nin ekonomik gücünü, kudretini artıracak bir anlayışla kararlarını almıştır. İnşallah bu kararların ekonomimize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum" diye konuştu.

"UZUN VADELİ BAKMAK LAZIM"

Özkan, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Diğer taraftan da bu kararların anlık döviz kuru üzerindeki etkilerini dikkate alarak değil, uzun vadeli Türkiye ekonomisine neler getiriyor? Üretimde, istihdamda, ihracatta, özellikle gelişen küresel salgınla ortaya çıkan sosyoekonomik sorunların ortadan kalkmasında nasıl bir etken ortaya koyacak? Buna uzun vadeli bakmak lazım. Henüz kararların açıklanmasının üzerinden bir saat bile geçmedi. Bir saat bile geçmeden döviz kurundaki anlık artış veya değişkenlik üzerinden meseleye yaklaşmanın ekonomimiz açısından doğru bir bakış açısı olmayacağını düşünüyoruz. Kararın pek çok bileşenin, değişkenin dikkate alınmak suretiyle verildiğine inanıyoruz. Bu anlamda inşallah Türk ekonomisinin kalıcı istikrarı çok daha güçlü şekilde yatırım, üretim, istihdam, ihracat çerçevesinde emin ve kararlı adımlarla tabiri caizse adeta bir tren yolunda trenin nasıl kararlı şekilde gidişi varsa o şekilde geleceğe hazırlanmasının en önemli kararlarından biri olarak görüyoruz."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Merkez Bankası AK Parti Haberler

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'i jandarma personeli 7 yaralı

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'i jandarma personeli 7 yaralı

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500

Yorumlar (26)

Çınar Saraç:

Uzun vadede bakıyoruz 2018 de başkanlık dediniz verdiler yetkiyi dolar 4,50 şimdi 9,50 3 senede yüzde kaç yükseldi bir bak maaşlara bak gelen zamlara bak sizlerde utanma zaten yok

421
45
yanıtYanıtla
Atila Yakar:

Birileri yine dolar zengini oldu faiz indirdiğinde doların artacağı aşikardı.

338
25
yanıtYanıtla
Remziye Kavrak:

Hadi canım sen de.

183
11
yanıtYanıtla
Alex Ali TOK:

Dolarla mı maaş alıyorsunuz masalına inanan,mevzuyu filitresinden geçirmede sorun yaşayan arkadaşlara ilkokul mezununun anlayacağı dilde anlatayım..20 sene önce 3 TL bile olmayan 1 ingiliz sterlini bugün 13 TL yi geçti.Sterlin ile mi maaş alıyoruz?Hayır! peki Yerli Milli Paramızın dünyanın diğer paraları karşısında değerinin kuş kadar kalması iyi birşey olabilir mi?

63
11
yanıtYanıtla
huseyin ozbek:

hadi baslayalim buyuk oyun faiz lobisi dis gucler bize operasyon cekiyorlar kandirildik yastik alti .dolar yakin haydeeeeh

60
12
yanıtYanıtla
Ibrahim Caliskan:

bi gidin artık ülke bitti bitti

62
10
yanıtYanıtla
Faruk :

maaşlar da dolara veya araçlara endeksli olabilir mi lütfen...

64
5
yanıtYanıtla
HAKAN ARSLANOĞLU:

Bugün 9 liraya yükselen dolara üzülüyoruz. yarın 9 liraya düştü diye sevineceğiz.

55
6
yanıtYanıtla
Murat Ejderha:

Anlık değilde bugün dolar 9.60 oldu nasıl bakalım fakirin aldığı 5 kuruş oldu 2 kuruş nasıl bakalım sizin altiniz kuru karnınız tok Birtane gariban fakir bir vekil varmi hepsi iş insanı zengin ancak kendi keselerini düşünüyorlar sizler milleti değil kesenizi temsil ediyorsunuz hemi bu dünyada hemi ahirette siz millet vekili lerinden davcim hami haram olsun

44
5
yanıtYanıtla
ferfer :

her yanlışlarına bir kılıf uydurmayı alışkanlık haline getirdiler artık bıktı insanlar yalandan dolandan uzun vade dediğide bi 100 sene falan heralde bi 20 sene beklediniz bi 100 sene daha bekleyin diyor

44
2
yanıtYanıtla
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title