Haberler

Piliç'te Dışa Bağımlılık Ortadan Kaldırıldı

Niğde’de, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tavukçuluk Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ile Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi işbirliğiyle "Türkiye 1. tavukçuluk araştırmaları" çalıştayı düzenlendi.

Niğde'de, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tavukçuluk Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ile Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi işbirliğiyle "Türkiye 1. tavukçuluk araştırmaları" çalıştayı düzenlendi.

Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen çalıştay, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşmalar ile devam etti.

Çalıştayda konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Tavukçuluk Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Serdar Kamanlı, Bakanlığımızın piliç konusunda da yaptığı çalışmalar ile çok daha dışa bağımlı iken şuanda bu dış bağımlılığın ortadan kaldırıldığını söyledi. Kamanlı, "Ülkemiz tavukçuluk sektörü açısından ihracatçı konumda olup, yumurta ve piliç eti üretimi bakımından da 10. sıralarda yer almaktadır. Bu kadar bir gelişmiş sektörde neden bu kadar dışa bağlı olmanın riskli bir durum olduğu dünyada yaşanan son gelişmeleri ile bir kere daha ortaya konmuştur.

Katar olaylarında da olduğu gibi milli gelirleri çok yüksek olmasına rağmen üç gün içerisinde marketler boşalmış ve bir gıda krizi baş göstermiştir. Burada çalışmak ve üretmek için olduğumuzu vurgulamak istiyorum. Yumurta ve tavukçuluk alanında yapılan çalışmalarda bugün ülkemizin palet stok ihtiyacının yaklaşık yüzde 10'una ulaşmış bulunmaktadır" dedi.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Şekeroğlu ise yapılan çalıştayın özellikle önümüzdeki yıllarda dünya ile rekabet eden Türkiye tavukçuluğunun gücü artıracak araştırma imkanlarını geliştireceğini dile getirdi. Prof. Dr. Şekeroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye 1.Tavukçuluk Araştırmaları çalıştayı, özellikle Türkiye'de çalışan bilim insanlarını, bakanlığımıza bağlı araştırmaların ve sektör temsilcilerini bir araya getirerek Türkiye tavukçuluğu konusundaki sorunların tespiti ve bu sorunlara yönelik araştırma öncelikleri verilmesi amacı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tavukçuluk Araştırma Enstitüsü ile Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi arasında yapılan bir program. Önümüzdeki yıllarda Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi sahip olduğu tavukçuluk araştırma ve uygulama alt yapısı ile bu araştırmaları yönlendirecek."

Çalıştaya Niğde Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Şener, Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, Patates Araştırma Enstitü müdürü Uğur Pırlak, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Tavukçuluk Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Serdar Kamanlı, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Şekeroğlu, Bilimsel Tavukçuluk Derneği Başkanı Prof. Dr. Rüveyda Akbay, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkilileri, sektör temsilcileri ve bilim adamları katıldı. - NİĞDE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ayhan Şahenk Türkiye Ekonomi Haberler

Yaşam belirtisi yok! İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazına ulaşıldı

Yaşam belirtisi yok! İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazına ulaşıldı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

title