Haberler

Paranızı Geri Almanız İçin Son Tarih

Güncelleme:

Binlerce vatandaşa sigortada "stopaj iadesi" uyarısı geldi.

Bireysel emeklilik, birikimli hayat sistemi ve diğer şahıs sigortalarından 10 yılını tamamlamadan veya 56 yaşını doldurmadan sistemden ayrılanlara, anaparalarından kesilen yüzde 15'lik stopajın iadesi için başvuru süresinin 29 Ağustos'ta sona ereceği bildirildi.

Türkiye Sigorta Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Recep Koçak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6327 Sayılı Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu'nda geçen yıl çok önemli değişiklikler yapıldığını belirtti.

YENİ DÜZENLEMEDE SADECE GETİRİ ÜZERİNDEN

Bunlardan birinin de tasarrufların ödenmesi aşamasında yapılan vergi uygulamaları olduğunu ifade eden Koçak, geçmişte sistemden 10 yılını tamamlamadan veya 56 yaşını doldurmadan ayrılışta anapara ve getiri toplamı üzerinden yapılan yüzde 15 stopaj kesintisinin, yeni düzenlemeyle sadece getiri üzerinden kesinti yapılması şeklinde sınırlandığına dikkati çekti.

Koçak, şunları söyledi: "Stopaj kesintisinin, tüm birikim üzerinden yapılması uygulaması yasa uyarınca 29 Ağustos 2012 tarihinde sona erdi. Yeni yasayla vergi kesintisi sadece gelir üzerinden yapılıyor. Yasaya eklenen geçici madde ile daha önce sistemden çıkmış olanlardan anapara üzerinden kesilen vergi iade ediliyor. Sistemden erken çıkış yapanlar, iade için kendi emeklilik şirketlerine başvurarak süreci başlatabilirler. Vergi iadesini alabilmek için sigortalıların, kendi sigorta şirketlerinden alacakları dilekçe ve poliçe örneğini Büyük Mükellefler Vergi Dairesi Başkanlığı Vergilendirme Grup Müdürlüğü'ne göndermeleri, eğer daha önce bu konuda dava açmışlarsa ilgili yargı mercine verecekleri 'feragat dilekçesini' de bu evraklara eklemeleri gerekiyor."

Koçak, stopaj iadesi talebinde zaman aşımı bulunduğunu da dikkati çekerek, düzenlemeden 1 Ocak 2007 tarihinden önce sistemden ayrılanlara iade yapılmasının ise söz konusu olmadığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Ekonomi Haberler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Bakmadan Geçme

A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Van Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Van Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title