Haberler

Pakistan, IMF ile anlaştı! Maliye Bakanı gelişmeyi "Allah'a şükürler olsun" sözleriyle duyurdu

Güncelleme:

Ulusal borcu 274 milyar dolar civarında olan ve büyük bir ekonomik kriz yaşayan Pakistan, IMF ile 3 milyar dolarlık stand-by düzenlemesi konusunda anlaşmaya vardı. Pakistan Maliye Bakanı Dar, gelişmeyi "Allah'a şükürler olsun" mesajıyla duyurdu.

Pakistan, Uluslararası Para Fonu (IMF) ile 3 milyar dolarlık stand-by düzenlemesi konusunda anlaştı. IMF Pakistan Misyon Şefi Nathan Porter, yaptığı açıklamada, IMF ile Pakistanlı yetkililerin 9 aylık süreyle 3 milyar dolar stand-by düzenlemesi konusunda anlaştığını duyurdu. Pakistan Maliye Bakanı İshak Dar ise, IMF anlaşmasının ardından Twitter'da "Allah'a şükürler olsun" mesajını paylaştı.

PAKİSTAN'IN BEKLEDİĞİ RAKAMDAN DAHA YÜKSEK

IMF ile varılan stand-by düzenlemesinin temmuz ortalarında IMF Guvernörler Kurulu tarafından onaylanması gerekiyor. 9 aya yayılan 3 milyar dolarlık kredi, Pakistan'ın beklediği rakamdan daha yüksek. Pakistan yönetimi, 2019'da kabul edilen ve cuma günü sona eren 6,5 milyar dolarlık kurtarma paketinden kalan 2,5 milyar dolarlık kısmın serbest bırakılmasını umuyordu.

ŞERİF: PAKİSTAN'IN DÖVİZ REZERVİ GÜÇLENECEK

Başbakan Şahbaz Şerif, Twitter'dan yaptığı açıklamada, anlaşmanın gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti belirtti. Şerif, bu anlaşmanın, Pakistan'ın döviz rezervini güçlendireceğini, ekonomik istikrara kavuşmasını sağlayacağını ve ülkeyi sürdürülebilir ekonomik büyüme yoluna sokacağını kaydetti.

ULUSAL BORÇ 274 MİLYAR DOLAR CİVARINDA

Nüfusu 230 milyonun üzerinde olan Pakistan'ın ulusal borcu 274 milyar dolar civarında ve bu borç, gayrisafi yurt içi hasılanın (GSYİH) yaklaşık yüzde 80'ine tekabül ediyor. Bu durum, ülkeyi ekonomik şoklara karşı savunmasız hale getiriyor.

Kaynak: AA / Ekonomi

Pakistan Maliye Dünya Ekonomi Haberler

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500

Yorumlar (19)

Quantum:

Ne varki bunda? Bizde sırf para uğruna 15 temmuz finansörüyle hiçbirşey olmamış gibi el sıkışıp swap anlaşması imzalamadıkmı?

205
36
yanıtYanıtla
Çağatay Çetin:

Ha IMF ha Arap bankerler hepsi aynı

210
29
yanıtYanıtla
Tahsin Büyükkol:

ne isleri var imf.de gelsinler türkiyese veya müslüman devletlerden alsinlar borc parayi. gavura verceginen kendi milletimize hayir gelsin.

109
44
yanıtYanıtla
SeyYah Saruhanli:

ÇOK PARAN VARYA :) VERİRSİN TAHSİN ÜLKE KENDİNE DON ALSIN İLK

yanıt61
yanıt12
ERKAN ÜNAL:

Pakistan bizim milletimiz değil,aynı dine inanıyoruz hepsi bu,millette genel kültür problemi var,suriyelileri aratmazlar merak etme sen,toplumumuzun medeniyetlesmesi lazım daha da fazla

yanıt32
yanıt11
Selçuk:

Yabancı düşmanları buyrun buraya da bakın, Allah a bin şükür IMF le anlaştık diyor adamlar, buraya da yorum yok mu? Burada da efelenelim tebrik edelim vs lütfen. Ha unutmadan Pakistan değil miydi savaşsak bize yardım edecek?

84
23
yanıtYanıtla
Hsn:

Amacımız Kimseye yabancı düşmanı olmak değil bize çökmeye çalışanlara karşı dik durmaya çalışmak.yoksa bize samimi 1 adım atana bizde adım atarız.ama sizde Arap düşmanlığı bariz önce kendinize bakın.pakistanla dost ülkeyiz ımf ile anlaşmaları iç işleri bizi neden bağlasın

yanıt17
yanıt24
Selçuk:

Laf döndürüyorsun, ben Arap düşmanı değilim, Pakistan Arap mı? ve IMF le ilişkilerine ben karşı değilim, keşke Türkiye de mantıklı ve stabil bir şekilde IMF le ve ya herhangi başka uluslararası kurumlarla medeni ve mutualist anlaşmalar yapsa. Bir çok Arap a sorsan onlar Türkiye nin sıkıntısını kabul ediyor, sen gidip birgün Osmanlıyım bir gün başka birşey vs diye sürekli insanları sıkıntıya sokar, eğitimsiz adamı getirirsin sorun olur tabi. Ama gene burdan cımbızla laf çekip, çarpıtacaksınız

yanıt25
yanıt19
Hsn:

Pakistan Arap demedim genel söylüyorum insanları Avrupa karşıtlığıyla suçlayanlar konu araplara yada İslam ülkelerine gelince birden yabancı düşmanı oluyor.60lardan beri ımf den para almışızda başımız göğemi ermiş.Türkiyeninde işbirliği yaptığı yabancı kuruluşlar elbette var çıkarına uyarsa yaparsın uymazsa neden kapılarına gidelim.Eğitimsiz dediklerin kimler? Osmanlı deyip ülkeyi sıkıntıya sokma cümlenle ne kastettin onu hiç anlamadım

yanıt14
yanıt13
Hsn:

İlk mesajına bak bakalım kim yabancı düşmanlığıyla suçlamış.elde edilen gelirlerin savrulduğu yolsuzluk yapıldığı senin yorumun.Yapılan hizmetleri görmemek için kör olmak lazım eksikler var dersen anlarım.liyakatsiz kadrolar görmek istiyorsan İstanbul Ankara İzmir belediyelerinede bak derim.

yanıt16
yanıt15
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title