Haberler

Özgür Demirtaş'tan Merkez Bankası'na bir çağrı daha: Rezerv satarak bu iş yapılmaz

Güncelleme:

Paylaşımlarıyla gündemden düşmeyen ekonomist Özgür Demirtaş, doların 14 lirayı aşmasının ardından Merkez Bankası'na bir çağrı daha yaptı. Merkez'in piyasaya yaptığı müdahaleleri değerlendiren Demirtaş, "Dolar/TL maalesef 14 seviyesini de geçti. Böylece geçen hafta 14 seviyesini geçmesin diye satılan onca dolarımız da boşa gitti. Rezerv satarak bu iş yapılmaz" ifadelerini kullandı.

Merkez Bankası, dolar kurunun 14,60'lara kadar yükselmesi sonrası bugün piyasaya dördüncü müdahalesini yaptı. 2014 yılından bu yana piyasaya müdahale etmeyen Merkez, son 2 haftada 4 kez müdahalede bulundu.

ÖZGÜR DEMİRTAŞ'TAN MERKEZ BANKASI'NA YÖNELİK YENİ PAYLAŞIM

Twitter'da yaklaşık 3 milyon takipçisi olan ve yaptığı ekonomi yorumlarıyla gündemden düşmeyen Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan Merkez Bankası'na yönelik bir paylaşım daha geldi. Daha önce Merkez Bankası'na "İnsanın uykusu gelmiyor. Lütfen faiz indirimi yapmayın. Zenginleri daha zengin, fakirleri daha fakir yapıyorsunuz. Gelin dönün bu yoldan" diye bir çağrı yapan Demirtaş, bu seferde piyasaya yapılan müdahaleler hakkında konuştu.

"REZERV SATARAK BU İŞ YAPILMAZ"

Sosyal medyadan Merkez'in hamlelerini yorumlamaya devam eden Demirtaş, rezerv satarak doların düşmeyeceğini söyledi. Merkez Bankası'na bir çağrıda bulunan Demirtaş, "Dolar/TL maalesef 14 seviyesini de geçti. Böylece geçen hafta 14 seviyesini geçmesin diye satılan onca dolarımız da boşa gitti. Rezerv satarak bu iş yapılmaz diye çok uyardı ben ve benim gibi bir çok kişi…" ifadelerini kullandı.

Demirtaş'ın yaptığı paylaşım şöyle:

Özgür Demirtaş'tan Merkez Bankası'na bir çağrı daha: Rezerv satarak bu iş yapılmaz

Mesut Şahin
Haberler.com - Ekonomi

Özgür Demirtaş Merkez Bankası Haberler

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Ankara'da çirkin olay! 'Sizden midem bulanıyor' diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Ankara'da çirkin olay! "Sizden midem bulanıyor" diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Bakmadan Geçme

Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir? Wembley Stadyumu hangi takıma ait? Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi kazandı mı? Dortmund'un kaç tane Şampiyonlar Ligi kupası var? Sampiyonlar Ligi Finali nerede, hangi statta 2024? 1-2 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Yeni Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Anıl Bora İnan kimdir? Anıl Bora İnan hayatı ve biyografisi 1 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1-2 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 1 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 1 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1-2 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 1-2 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1-2 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Çiftliğinden kaçırılan FETÖ elebaşıyla ilgili gündem yaratacak 'büyü' iddiası

Çiftliğinden kaçırılan FETÖ elebaşıyla ilgili gündem yaratacak "büyü" iddiası

500

Yorumlar (6)

çokomelli :

Haci sen kime neyi anlatmaya çalışıyorsun Allah aşkına. Acaba dediklerini anlayacak ya da anlasa bile uygulayacak bir otorite mi var karşında. Göz göre göre yapılan bir uygulama bu. Bir başkan kaç kez değişir, sanki bir öncekini başkası mı seçti ki sonrakini getirmek niye. Getirirken sormuyor musun benim dediğimi yapacaksın değil mi diye.. Ya da görevden alırken, dediğimi yap değilse seni görevden alacağım, Ekonomi en azından iki kez darbe almasın diye.

38
20
yanıtYanıtla
Ferhan Erol:

Doları satmayın demekten müdahale etmeyin demekten böyle olmaz demekten klasik küreselci söylemlerden başka birşey bilmeyenler devlete akıl veriyor bu işi en iyi ben bilirim demekle olmaz sizin bildiğiniz ekonomi ABD ve Avrupa ya bağımlı itaatkar Bir ekonomiden yana aksini ispat daha edemezsiniz gezi eylemlerinden 1 gün önce faiz yüzde 4 .25 dolar zaten TL ye yakındı pazar çarşı Güllük gülistanlıktı pahalılığın esamesi bile yoktu ama o zaman dert başkaydı

yanıt0
yanıt1
Zulkarneyn :

Faiz indirimi yapmayin diyerek firavun duzenini savunan adamin arkasindan gidenler... Faiz, zulüm düzenidir.!!! ALLAH'in yasakladigi sistemdir. zenginin Fakirin sirtindan kazandigi haksiz duzendir! Bunu savunan adamin düşüncesini begenen önce imanini,sonra insanligini sorgulasin.

1
8
yanıtYanıtla
Paraner:

Adama işini sen neden öğretiyorsun ki bu şahıs yetkin değil mi değilse neden orada duruyor.İşini yapabilirse yapar yapamazsa kovulur.Senin şahısa bu derece müdahale etmen yanlış bence.

0
5
yanıtYanıtla
Sansar Selim:

Bu adam kim?

2
2
yanıtYanıtla
Suskun Demir:

Kim diye soracağına bir araştır be arkadaş zaten bizim toplumun tek hatası araştırmadan incelemeden okumadan sorgulamak...

yanıt1
yanıt0
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title