Haberler

Otomobilde ÖTV'ye indirim gelecek mi? Bakan Nebati merak edilen soruya son noktayı koydu

Güncelleme:

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın 2023 yılı bütçe görüşmelerinde gazetecilerin soruları yanıtladı. Bakan Nebati, bir süredir otomobillere gelmesi beklenen ÖTV indirimi hakkında sorulan soruya "Otomobilde ÖTV indirimi yok. Matrah düzenlemesi üzerinde çalışıyoruz" dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın 2023 yılı bütçe görüşmeleri sürerken, Bakan Nureddin Nebati, milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

OTOMOBİLDE ÖTV İNDİRİMİ OLACAK MI?

Bakan Nebati bir süredir gündemde olan ve otomobiller için gelmesi beklenen ÖTV indirimi sorusunu "Otomobilde ÖTV indirimi yok. Matrah düzenlemesi üzerinde çalışıyoruz" şeklinde yanıtladı.

Bakan Nebati'nin açıklamalarının detayları şöyle:

"Diğer ülkeler gibi faizleri artırsaydık büyümemiz duracak istihdam azalacaktı. Bu ülkenin potansiyelini sınırlamayı istemedik." dedi. "Enflasyona kimseyi ezdirmedik" diyen Bakan Nebati, "İstihdam olsun, alım gücü iyileştirmesi olsun gerekli politikaları uyguladık. Önümüzdeki dönemde de bu kararlı politikaları uygulayacağımızdan halkımız emin olsun"

"ENFLASYON ARALIK AYINDAN İTİBAREN DÜŞÜŞE GEÇECEK"

"Önümüzdeki dönemde iyileştirmeler her türlü alanda rakamlara yansıyacaktır. Baz etkisiyle de olsa enflasyon Aralık ayı itibariyle düşüşe geçecektir"

GRİ LİSTE KONUSU

"Yapmayın şunu, ülkemizin gri listeye alınmasının Varlık Barışı ile bağı yoktur. Kara para aklanmasına yönelik eylem gücü tarafından tüm süreç takip edilmektedir. Ülkemize gelen kaynaklar MASAK tarafından incelemeye tabi tutulmaktadır"

TUİK'İN AÇIKLADIĞI ELEŞTİRİLERE YANIT

"TÜİK'e sahip çıkalım, 2022 yılında 560 bin 360 fiyatı derliyor, 2 bin kişilik ekiple gerçekleştiriyor bunu" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Nureddin Nebati ÖTV Haberler

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Ankara'da çirkin olay! 'Sizden midem bulanıyor' diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Ankara'da çirkin olay! "Sizden midem bulanıyor" diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Bakmadan Geçme

Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir? Wembley Stadyumu hangi takıma ait? Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi kazandı mı? Dortmund'un kaç tane Şampiyonlar Ligi kupası var? Sampiyonlar Ligi Finali nerede, hangi statta 2024? 1-2 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Yeni Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Anıl Bora İnan kimdir? Anıl Bora İnan hayatı ve biyografisi 1 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1-2 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 1 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 1 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1-2 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 1-2 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1-2 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Erdoğan ve Özel'in 'görev onayı' anketinde çarpıcı sonuç! Son 2 ay içinde büyük değişim

Erdoğan ve Özel'in "görev onayı" anketinde çarpıcı sonuç! Son 2 ay içinde büyük değişim

500

Yorumlar (8)

sivri:

ne oldu hani bekleyin fiyatlar düşecek diyen şakşakçılar neredesiniz şimdi 500 bin tl lik arabayı 600 bin e alırsın yılbaşından sonra

13
0
yanıtYanıtla
ahmet örnek:

enflasyon aralık ayından itibaren düşüse geçsin sokaklarda eşşek gibi kişnicem.

11
0
yanıtYanıtla
Davut YALANCI:

Hiç olur mu canım? Bu bakan, bu hükümet milleti için canını verir. Zaten milletine hizmet etme aşkı olmasa o koltukta bir saniye oturmazlar. O zahmete ne diye katlansinlar ki. Her şey milleti için. O yüzden bakanım en doğru kararı verir. İndirim yok diyorsa onu da bizi düşündüğü içindir.

9
0
yanıtYanıtla
Hasan Deniz:

Sayın nebati aralik ayından sonra enflasyon düşmezse, piyasalarda ucuzlama olmazsa istifa edecek misiniz diye soruyorum

4
0
yanıtYanıtla
Selahattin patacı:

TUİK güvenirliğini yitirmiş bir kurumdur açıklamaları hiç inandırıcı değil enflasyon düşük gösterip milletin maaşına düşük zam yaptırıp vatandaşın belini büküyor.

3
0
yanıtYanıtla
levent tugcu:

Kimse inanmiyor artık :)

1
0
yanıtYanıtla
Ali Yazici:

Bakan Nebati Akparti nin primini çekmiştir. Haziranda milletin çok fena yiyecek

1
0
yanıtYanıtla
sivri:

ne oldu bekleyin bekleyin düşecek diyen çok bilmişler 500 bin olan arabayı 600 e alırsınız artık ancak siz bu kafayla daha çok keklenirsiniz

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title