Haberler

ORGİAD'dan Fındık Fiyatı Uyarısı

Güncelleme:

ORGİAD Başkanı Ayhan Kaymaz, yeni sezonda üreticiyi sevindirecek bir fiyat belirlenmesi için siyasiler ve Ulusal Fındık Konseyi yöneticilerini göreve davet etti.

Ordu Genç İşadamları Derneği (ORGİAD) Başkanı Ayhan Kaymaz, halen 4 liradan işlem gören fındığın yeni sezonda üreticiyi sevindirecek bir fiyat belirlenmesi için başta siyasiler ve Ulusal Fındık Konseyi yöneticilerini göreve davet etti.

Kaymaz yaptığı açıklamada, fındığın Karadeniz insanının ekmeği, aşı ve geçim kaynağı özelliğini teşkil ettiğini, bu sebeple fındık hasadının yapıldığı ağustos ayının fındık üreticisi için paranın ürüne dönüştüğü bir dönem olduğunu belirtti. Bu dönemde üreticinin fındığın işçilik, ayıklama ve diğer ihtiyaçların maliyetlerini karşılamak için nakit paraya ihtiyaç duyduğuna dikkat çeken Kaymaz, "Bu bölgede her şey fındıkla başlar, fındıkla biter. Öğrenciler okula gidebilmek, aileler geçinebilmek için fındık fiyatına umut bağlar. Fındık bölgelerinde toprağı olsun olmasın hemen hemen her insan fındıkla ilgilidir. Fındık üreticisi olanlar fındığını hasat edip satabilmek, üretici olmayanlarda fındık toplama işçiliği yaparak para kazanmak için ellerinden gelen her türlü çabayı gösteririler. Bu yüzden fındık, vazgeçemeyeceğimiz bir üründür. Diğer tarım ürünlerine benzemez. Hem üretici için hem ekonomimiz için önemlidir" dedi.

"FINDIK PARA ETMEZSE EKONOMİ KRİZE GİRİYOR"

Fındıktan gelen gelirin Ordu piyasası için sıcak para anlamına geldiğini, fındığın olmadığı dönemlerde Ordu ekonomisi, esnaf, tüccar, halk ve üreticilerin her zaman krize girdiğini vurgulayan Kaymaz, "Ordu piyasası, fındık fiyatlarındaki düşüşten direkt ve olumsuz olarak etkilenmektedir. Fındığın fiyatının düşmesiyle beraber Ordu piyasası da doğru orantılı olarak canlılığını kaybetmekte ve işler durma noktasına gelmektedir. Eğer fındık için iyi bir fiyat belirlenmezse, devlet alım konusunda teminat vermezse, zaten zor durumda olan piyasalar tamamen bitme durumuna gelecek, kapanan işyerlerinde artmalar devam edecek ve işsizlik daha da artacaktır" uyarısında bulundu.

"ÜRETİCİYE HAK ETTİĞİNİ VERELİM"

Kaymaz, yeni fındık sezonuna girildiği bu dönemde üreticiyi sevindirecek yeni bir fiyat belirlenmesi için siyasiler ve Ulusal Fındık Konseyi'ni göreve davet ederek, şu açıklamada bulundu: "Yeni bir fındık sezonu geliyor. Fındıkta fiyat istikrarının tesisi ve makul bir fiyat seviyesinin tespiti için özellikle siyasilerimizi, Ulusal Fındık Konseyi yöneticilerini duyarlı olmaya ve göreve davet ediyorum. Gelin hep beraber milli ürünümüz fındığımıza sahip çıkalım. Üreticilerimiz de kazansın, ihracatçılarımız da kazansın, ekonomimiz de kazansın. Fındıktan sağlanan 2 milyar dolar geliri sadece birkaç kişi kazanmasın. Ordu ve Türkiye kazansın, fındık parası bölgemizde ve Türkiye'de kalsın. Ordu'nun, bölgemizin ve ülkemizin buna ihtiyacı var. En önemlisi üreticilerimizin varlıklarını devam ettirmeleri ve insani şartlarda yaşamaları için makul bir fiyata ihtiyacı vardır. Üretim ve ticaretinde lider olduğumuz ve Allah'ın bize bir lütfü olan fındığı ve ona umut bağlayan üreticilerimize hak ettiğini verelim. Başta üreticilerimiz olmak üzere her kesimi mutlu edecek güzel bir fiyat belirleyelim. Psikolojik taktikleri bir kenara bırakalım, fındığımıza ve üreticilerimize sahip çıkalım." - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ayhan Kaymaz Karadeniz Türkiye Ordu Ekonomi Haberler

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya uğradı

Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya uğradı

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title