Haberler

Müsiad Uşak Şubesi'nin Açılışı

MÜSİAD Genel Başkanı Olpak: "Küresel ekonomi ve finansal piyasalar 2008 krizinden bu yana hala denge arayışı içinde ve yaşanan dalgalanmalar, Türkiye gibi dış finansman ihtiyacı yüksek olan ...

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, küresel ekonomi ve finansal piyasaların 2008 krizinden bu yana denge arayışında olduğunu, yaşanan dalgalanmaların Türkiye gibi dış finansman ihtiyacı yüksek ülkeler için risk oluşturduğunu belirtti.

Olpak, MÜSİAD Uşak Şubesi'nin açılış töreninin ardından düzenlenen galada yaptığı konuşmada, tarih boyunca sanayi ve ticaret şehri olan Uşak'ta üretilen halı ve kilimlerin İzmir yoluyla İngiltere ve Fransa'ya kadar ulaştığını söyledi.

Kentin, 10 bin kişilik istihdam ve 100 milyon dolar ihracat rakamıyla sanayi üssü haline geldiğini dile getiren Olpak, MÜSİAD'ın sürekli büyümenin her zaman yanında olacağını, Uşak için de kalkınma raporu hazırladıklarını vurguladı.

Küresel ekonomi ve finansal piyasaların 2008 krizinden bu yana hala denge arayışında olduğunu söyleyen Olpak, "Yaşanan dalgalanmalar, Türkiye gibi dış finansman ihtiyacı yüksek olan ülkeler için elbette bir risk oluşturuyor. Büyümenin sürdürülebilirliği açısından, finansman ihtiyacının karşılanması oldukça önemli" dedi.

"Rezervlerimiz arkasında yatan unsur istikrar ve güven"

Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz da Türkiye'nin döviz rezervinin 1970'li yıllarda 2.7 milyar dolar olduğunu ve bugün 100 milyar doları aştığını belirtti.

MÜSİAD'lı iş adamlarına seçim döneminde siyasilerden istikrar istemelerini tavsiye eden Yılmaz, "Siz, kapılarınızı yabancı paraya açsanız da eğer içeride güven ve istikrar yoksa, reel faiz ne kadar yüksek olursa olsun yabancı ülkeye gelmiyor. Rezervlerimiz arkasında yatan unsur istikrar ve güven" diye konuştu.

Bugün FED'in bilançosunun 4 trilyon dolara yaklaştığını, Apple şirketinin bankada 149 milyar doları bulunduğunu anlatan Yılmaz, şöyle devam etti:

"ABD şirketleri nakdin içinde boğuluyorlar ve bugün ABD şirketlerinin 1.5 trilyon dolar fazla bankalarda paraları var. Yani un, şeker, yağ var ama bir türlü helva yapıp yiyemiyorlar. Çünkü güven yok. O nedenle ben diyorum ki siyasilerden yol, su, elektrik isterken istikrar isteyin, güven isteyin, hangi parti olursa olsun."

Gala programına Olpak ve YIlmaz'ın yanı sıra Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erdem, AK Parti Uşak milletvekilleri İsmail Güneş ve Mehmet Altay, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Kuvvet ile iş adamları katıldı. - Uşak

Kaynak: AA / Ekonomi

Durmuş Yılmaz Nail Olpak Türkiye Uşak Ekonomi Haberler

Refah'ta İsrail ile Mısır askerleri arasında çatışma! 1 asker hayatını kaybetti

Refah'ta İsrail ile Mısır askerleri arasında çatışma! 1 asker hayatını kaybetti

Pendik'te parçalanarak çöp konteynerlerine atılan cesedin kimliği belli oldu

Pendik'te parçalanarak çöp konteynerlerine atılan cesedin kimliği belli oldu

Görüntü Türkiye'den! Ağaçtaki dev yılanı görenler gerçek olduğuna inanamıyor

Görüntü Türkiye'den! Ağaçtaki dev yılanı görenler gerçek olduğuna inanamıyor

Bakmadan Geçme

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 27 Mayıs Mayıs Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 27-28 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 27-28 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Şaban Oğlu Şaban filmi konusu nedir? Şaban Oğlu Şaban oyuncuları ve Şaban Oğlu Şaban özeti! #128250 Şaban Oğlu Şaban nerede çekildi, köşk nerede? Hangi il ve ilçede çekildi? Şaban Oğlu Şaban film çekimleri nerede yapıldı, ev neresi? #128250 Kuş gribi hayvandan insana geçer mi? Kuş gribi etten bulaşır mı? Selahaddin Eyyubi canlı izle! TRT 1 Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 26. bölüm canlı yayın izleme linki #128250 ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 27-28 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! 27 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! #128680 Türkiye'nin kendi petrolü var mı? Türkiye'de petrol var mı varsa neden çıkaramıyoruz? 27 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? #128680 Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Bahar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki! #128250 İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 27-28 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! 2024 Kurbanlık fiyatları! Büyükbaş ve Küçükbaş kurban fiyatı ne kadar?
'Lig'in en iyi antrenörü benim' diyordu! Çalıştırdığı 2 takım da küme düştü

"Lig'in en iyi antrenörü benim" diyordu! Çalıştırdığı 2 takım da küme düştü

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title