Haberler

Moldova Başbakanı Vladimir Filat Açıklaması

Güncelleme:

Moldova Başbakanı Vladimir Filat, Türk iş adamlarının kendi ülkesinde yatırım yapmasını beklediklerini Söyledi.

Moldova Başbakanı Vladimir Filat, Türk iş adamlarının kendi ülkesinde yatırım yapmasını beklediklerini belirterek, "Bir Başbakan olarak size gereken bütün rahatlık, konfor, ortam ve koşulları sağlayacağım" dedi.

Başbakan Filat ve beraberindeki yatırımcı heyeti, "Prime Time" isimli teknede gerçekleştirilen öğle yemeğinde Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) üyeleri ve işadamlarıyla bir araya geldi.

Yemekte konuşan Filat, böyle bir ortamda bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, "Bir çok konuda iş birliği anlaşması yapmış bulunuyoruz. Bulunduğumuz süreç çok önemli, bizim için gelecek vadeden bir dönemdir. Bunu çok iyi kullanmamız gerekiyor. Önümüzdeki yıl bir heyetin geleceğini öğrendik. Bunun için hazırlanıp bekleyeceğiz. Türkiye'den en iyi duygularla ayrılıyorum" diye konuştu.

Aktif hayata bir iş adamı olarak atıldığını ve bütün iş adamlarının endişelerinin ne olduğunu bildiğini aktaran Filat, "Şirketlerin başında bulunan sizleri zor işler bekliyor. Hem ücretleri hem yatırımları gözden geçirmelisiniz. Gelip bizim ülkemizde yatırım yapmanızı bekliyoruz. Ben bir iş adamı olarak hükümetle ilişkilerimde bir rahatlık hissetmiyordum. Şimdi bir Başbakan olarak size gereken bütün rahatlık, konfor, ortam ve koşulları sağlayacağım" değerlendirmesini yaptı.

-" İstanbul'u gördüğümüzde kendi tarihimizi hatırlıyoruz"-

Moldova Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri ve Avrupa Entegrasyon Bakanı Iurie Leanca da, 20 yıldır Türkiye ve Moldova ilişkilerinin devam ettiğini belirterek,

"Dün ve bugün yapılan görüşmeler çok önemli, sağlam bir geleceğin kurulması için zemin oluşturuyor. İstanbul'u gördüğümüzde kendi tarihimizi hatırlıyoruz. Kendi komutanlarımız ve soylularımız burada eğitim görmüştür. Gelecekte de bu ilişkilerimizin artacağını ve daha iyi olacağını umuyoruz" şeklinde konuştu.

Türk Avrasya İş Konseyleri Koordinatör Başkanı Tuğrul Erkin de, iş ilişkilerini geliştirmek için daha fazla çalışmaya ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Bir takım teşebbüslerde kendilerine Başbakan Filat'ın yardımcı olacağı taahhüdünde bulunduğunu vurgulayan Erkin, ilişkilerin gelişmesi için çok önemli bir döneme girildiğini söyledi.

Bu arada, Beşiktaş'taki iskeleden kalkarak İstanbul Boğazı'nda seyreden tekneye, sahil güvenlik botları da eşlik etti.

Muhabir: Elif Ferhan Durmuş

Yayıncı: Zekeriya Gülün - İSTANBUL

Kaynak: AA / Ekonomi

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Vladimir Filat İstanbul Moldova Ekonomi Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Cadde ortasında koyun kesti, yetmedi tüm pisliğini de kanala boşalttı

Cadde ortasında koyun kesti, yetmedi tüm pisliğini de kanala boşalttı

Bakmadan Geçme

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title