Haberler

Nefesler tutuldu! Milyonlarca memur ve emeklinin gözü, yarın açıklanacak enflasyon verilerinde

Güncelleme:

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin maaş zammı yarın açıklanacak aralık ayı enflasyonuyla birlikte netleşecek. Temmuz ve kasım aylarını kapsayan 5 aylık dönemde enflasyon farkı yüzde 14,04 olurken, söz konusu oranlara ilaveten bir refah payının uygulanıp uygulanmayacağı da merak konusu.

Yeni asgari ücret geçtiğimiz günlerde 8.506 TL olarak açıklandı. Sırada milyonlarca memur ve emeklisinin yeni yılda alacağı zam oranı var. Aralık ayı enflasyon rakamlarının yarın sabah saat 10.00'da açıklanmasının ardından bu oran da netleşecek. Toplu sözleşme zammı ve 6 aylık enflasyon üzerinden hesaplanan enflasyon farkı, memur ve emeklisinin maaşına yansıyacak.

6 AYLIK ENFLASYON ORANINA GÖRE ZAM ALACAKLAR

Temmuz ile kasım aylarını kapsayan 5 aylık dönemde enflasyon farkı yüzde 14,04 oldu. Söz konusu oranlara ilaveten bir refah payının uygulanıp uygulanmayacağı da merak konusu. Kesin rakamlar yarın açıklanacak enflasyon rakamlarıyla netleşecek. SSK ve Bağkur emeklileri de 6 aylık enflasyon oranına göre maaş zammı alacak.

"MEMUR VE EMEKLİ MAAŞ ARTIŞLARINI DA YİNE BU YAKLAŞIMLA YAPACAĞIZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen yılın son Kabine toplantısı sonrası, memur ve memur emeklilerinin maaş artışlarına ilişkin, "Ülkemizin kazancını, zenginliğini çalışanlar başta olmak üzere milletimizin her kesimine yansıtmakta kararlıyız. Asgari ücreti belirlerken de, sosyal yardım yelpazesini genişletirken de, işletmelere verdiğimiz kredi paketlerini büyültürken de bu anlayışla hareket ediyoruz. İnşallah memur ve emekli maaş artışlarını da yine bu yaklaşımla yapacağız" ifadelerini kullanmıştı.

"REFAH PAYININ DAHA YÜKSEK BELİRLENMESİ ÖNGÖRÜLÜYOR"

Asgari ücrete yapılan zammın memurlar için bir mihenk taşı olduğunu ifade eden Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş ise konuya ilişkin, "Sayın Cumhurbaşkanımızın vermiş olduğu yüksek asgari ücret zammının da göz önünde bulundurularak refah payının daha yüksek belirlenmesi öngörülmektedir" dedi.

"ÇALIŞANLARIN BEKLENTİLERİ GÖRÜLMÜŞ OLSUN"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'le bir araya gelen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da bekledikleri zam oranıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kamu görevlilerinin durumunun bir an önce görülmesini ve bu ocakta enflasyon farkıyla beraber yüzdelik zammın yansıyacağı zamla birlikte ek bir zammın yapılmasının zaruret olduğunun altını çizen Yalçın, şöyle devam etti:

"Bunu bir kez daha ifade ettik ve temel beklentimizi ortaya koyduk. Bu nasıl yapılabilir konusunda, memurlar için zam yapmanın bir çok seçeneği var. Siz bunu taban aylığa yaparsınız, seyyanen zam yaparsınız, oran olarak yüzdelik zam yaparsınız, bir kısmını oran bir kısmını seyyanen yaparsınız. Onun için kamu görevlilerinin bordrolarında çeşitli kalemler var. Yeter ki bu anlamda ek zam yapılması konusundaki karar verilmiş ve çalışanların beklentileri görülmüş olsun."

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Ekonomi

Enflasyon farkı Aralık Memur Ekonomi Güncel Haberler

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Bakmadan Geçme

21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Gaddar neden bitiyor? FİNAL YAPIYOR! Gaddar niye final yapıyor? Asgari kurumlar vergisi nedir, ne kadar olacak? Hangi şirketler asgari kurumlar vergisi ödeyecek?
Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

500

Yorumlar (14)

Haydar:

6 ayda Gıda ve süt ürünleri fiyatı%100 Belki daha fazla artış göstermiş Tüike göre 6 aylık enflasyon yüzde 17 18 çıkacak ve buna göre maaşı artıracaklar SSK emeklisi bir şey yemesin mi canlı canlı mezara mı girsin 30 sene prim ödeyip insanca yaşamak Hakkı değil mi

61
2
yanıtYanıtla
Davut YALANCI:

Asgari ücretli ile memur arasındaki makas iyice daraldı. 2015 sonrasında eğer aynı oranda zam yapılsaydı, asgari ücret 8.500 iken memur 25 .000 olması gerekiyordu. Lakin son maaşlarda memurlar da 9.000 maaş aldı. Yüzde 20 bile zam yapılsa 11-12.000 arası olacak. Ne anlamı kaldı ki

39
4
yanıtYanıtla
Davut YALANCI:

Biz gibi fakir fukaraya vermek sevaptır. Yarın göreceğiz bakalım, devlet kendi alacaklarına zam yaparken yeniden belirleme oranı olan yüzde 122 zam yaptı. Nedense kendine gelince enflasyon yüzde 122 ama memura maaş verirken bu oran yüzde 14 oluyor.

41
1
yanıtYanıtla
Adem Karabıyık:

Memur ve emeklinin nefesi kesildi, tutacak nefes mi kaldı Allahaşkına.

29
1
yanıtYanıtla
Adem Karabıyık:

Memur ve emeklinin tutacak nefesi varmı ki? Onları hayata döndürecek en az %60 veya üzeri şok zam lazım.

19
0
yanıtYanıtla
Erol Tasan:

vergi ve harçlara %122 oranında yapılan zamdan sonra memurlara yüzde kaç zam yapacaklar merakla bekleniyor , %122 zammı neye dayanarak yapıldıysa umarım aynı gerekçeyle günümüz şartlarına uygun zam yaparlar

18
0
yanıtYanıtla
mardinli yiğit:

memura %40 ın altında zam olacaksa hiç yapmayın daha iyi.

15
3
yanıtYanıtla
can erdemir:

Hay maşallah şimdi 6 aylık enflasyon cidden %15 öyle mi:)

15
1
yanıtYanıtla
Fatihaziz:

son 1 aydaki enflasyon %100. reisimiz düşünsün artık gerisini

12
1
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

iktidar asgari ücretin büyük bir kısmını özel sektör verdiğinden rakamları bol kepçeden verdi amaaa iş emeklilere geldiğinde bunların iktidar tarafından ödeneceği için rakamları her zaman düşük tutuyorlar iki buçuk lira bile zam yaparlarsa öpün başınızın üstüne koyun

12
0
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title