Haberler

Meyvede Sıkıntı Pazarlamada

Türkiye Meyve Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkanı Alaettin Gülal, Türkiye'nin meyve üretiminde sıkıntısının olmadığını, sıkıntının pazarlamada olduğunu söyledi.

Türkiye Meyve Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkanı Alaettin Gülal, Türkiye'nin meyve üretiminde sıkıntısının olmadığını, sıkıntının pazarlamada olduğunu söyledi.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi'nde tarım alet ve makineleriyle ilgili düzenlenen toplantıya katılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim (BÜGEM) Genel Müdürü Mevlüt Gümüş, Türkiye Meyve Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkanı Alaettin Gül, Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven ve 19 Mayıs İlçesi Belediye Başkanı Osman Topaloğlu ile birlikte ilçeye bağlı Çandır köyünde 650 dönüm alan üzerine kurulu olan Karadeniz Bölgesi'nin en büyük meyve bahçesi olarak da bilinen SAMMEY Çiftliği'ni ziyaret ederek bilgi aldılar.

BÜGEM Genel Müdürü Mevlüt Gümüş, devletin verdiği kredilerin üretim ve yerinde istihdam sağlaması yönünde ilerlemesini görmenin kendilerini son derece mutlu ettiğini, bakanlık olarak çiftçilerin tarım alanında alet ve makine yönünden yenilendirmeyle modernize edilmeleri konusunda daha geniş kapsamlı olarak devam edeceğini belirti. Gümüş, "Görülüyor ki, iklimine uygun tekniğine uygun doğru yerde doğru çeşitler kullanıldığı zaman devletin desteğiyle de beraber raf ömrü uzun pazara yönelik kaliteli meyve üretimi yapılıyor. Bunu hep beraber biraz öncede gördük" dedi.

Türkiye Meyve Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkanı Alaettin Gülal, Türkiye'nin meyve üretiminde sıkıntısının olmadığını, sıkıntının pazarlamada olduğunu vurguladı. Gülal, "Meyve üretiminde 2012 yılı olarak fevkalade iyi durumdayız. Üretimde iyi olumlu sonuçlar var. Ancak pazarlamaya yönelik birçok sıkıntılar görülmektedir. Bununla alakalı bakanlıkla birçok çalışma yürütüyoruz. Meyvecilik açısından yurt dışından gelip pazarlanan ürünler oluşmaya başladı. Bunun da çözümü biz kendi ülkemizde iyi tarımla, organik tarım üretim yaparak iç piyasaya ve uluslar arası piyasaya bir ölçüde hakim olmak durumundayız. Bu avantajlar da bizde bir ölçüde var" şeklinde konuştu.

(ŞU-SLH-Y

04.09.2012 10: 48: 14

TSI

NNNN - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mevlüt Gümüş Kadir Güven Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title