Haberler

Mali Müşavir Burak Oğuz Uyardı

Mali Müşavir Burak Oğuz, cep telefonu satışlarında kredi kartına taksit yasağı getirilmesi nedeniyle vatandaşların senet karşılığı telefon alımına yöneleceğini vurguladı.

Mali Müşavir Burak Oğuz, cep telefonu satışlarında kredi kartına taksit yasağı getirilmesi nedeniyle vatandaşların senet karşılığı telefon alımına yöneleceğini vurguladı. Mali Müşavir Burak Oğuz, ödenemeyen senetler dolayısıyla tahsilat çetelerinin, mafyanın çoğalacağını ifade etti.

Yüksek cari açığı azaltma adına yoğun şekilde talep gören cep telefonlarına taksit yapılmaması yönündeki kararı Mali Müşavir Burak Oğuz, eleştirdi. Ocak ayı sonu itibariyle bu yasağın yürürlüğe gireceğini ifade eden Oğuz, şirketlerin küçülmeye gidebilme ihtimaliyle binlerce elektronik AVM çalışanının da işsiz kalma korkusu yaşadığını kaydetti. Yasaklamanın vatandaşa 'git senetle al ya da tefeciyle anlaş' demek olduğunu savunan Burak Oğuz, "Hükümet bireylerin yatırıma yönelmesini istiyor; bu güzel bir şey ama bunun yolu yasaklama olmamalı" dedi.

Vatandaşların ihtiyaçlarını senet veya tefecilerden karşılaması halinde güvenlik zafiyeti oluşacağına işaret eden Oğuz, şunları söyledi: "Bu senetler veya alınan borçlar zamanında ödenemezse devreye mafya veya tahsilat çeteleri girecektir. Bunlarda borçlu kişileri ve ailelerini rahatsız edip, tahsilat yoluna gitmek isteyecektir. Evlerde huzur kalmayacak, sıkıntılar ve üzüntüler katlanarak artacaktır. O nedenle hükümetin kredi kartı alışkanlığı olan alıcı ve satıcıların da ihtiyaçları göz önüne alınarak bir an önce bu düzenlemeyi gözden geçirmesi gerekir."

Alınan kararın Türkiye'nin cari açığını azaltma yolunda atılan bir adım olmasına rağmen uygulamada hükümetin bu ürünlerden aldığı vergiyi de gözden çıkardığı şeklinde yorumlanabileceğini söyleyen Oğuz, sözlerini şöyle tamamladı: "Çünkü insanlar binlerce lira verip alacağı telefonu komşu ülkelerden kaçak getirip yarı fiyatından bile az bir ücrete satın alacak. Bilindiği gibi özellikle cep telefonu gibi ülkemizde çokça ilgi gören ürünler Suriye, Irak, İran gibi ülkeler başta olmak üzere Ortadoğu bölgesinden çok ucuza ama kaçak yolla Türkiye'ye sokulmaktadır. Cep telefonu pazarının büyüklüğü göz önüne alındığında yasanın insanları kaçak ürünlere yönlendirmesi ve bu nedenle devletin de vergi toplayamaması kaçınılmaz bir hal alacaktır." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Burak Oğuz Türkiye Ekonomi Haberler

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

İstiklal Caddesi'nde mağazada yangın! Polis bölgeyi boşaltıyor

İstiklal Caddesi'nde mağazada yangın! Polis bölgeyi boşaltıyor

Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya uğradı

Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya uğradı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title